Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ларингит

 • 801
 • 7
 •   1
Отговори
 • Мнения: 5

Детето ми през няколко месеца прави ларингити. Ако някой има такъв проблем моля кажете, какво давате,че вече се изчерпах.

# 1
 • Мнения: 2 938
И моят син е така от тригодишен, като в зависимост от годината ларингитите са през месец или през една-две седмици. Водила съм го на УНГ и му правена ларингоскопия, без отклонения. УНГ-то каза, че докъм 7-годишна възраст би трябвало да ги израсте. Наистина тази година има само един ларингит, а миналата бяха през седмица или две. Пристъпите ги лекуваме с инхалации с пулмикорт, бисолвон и физиологичен разтвор. След 5 дни инхалации горе-долу се оправя, изчаквам около седмица и ако продължава да кашля, отиваме на лекар. Много добре му се отразяват планината (над 1600 метра) и морето (в момента е на Северно море с баба си, въпреки че е 5 градуса там). Лятото направихме един курс в солна стая. Също мисля, че добре му се отрази, но за съжаление там, където живеем, няма.

# 2
 • Мнения: 5
Много ви благодаря за информацията.Дано и ние го израстем,че се измъчи горкото

# 3
 • Burgas, Bulgaria
 • Мнения: 3 109
Буквално я тъпчеха с лекарства през 20дни ,моята дъщеря  .
Преди две години я заведох на УНГ ,който каза ,че хрушяла и е по-мек и когато няма температура, детето  не е болно .Е тя до ден днешен понякога ,веднъж дневно кашля по онзи брутарен начин ,но аз лекарства не съм давала ,а преди това - Пулмикорт ,Ериус ,Урбазон  ,беше ужасно .
Смуче лукчета , разна други подходящи бонбони ,но не и химия .

# 4
 • Мнения: 2 938
И аз не смятам детето си за болно, когато има пристъп. Понеже пристъпите започват винаги през нощта, правя една инхалация, за да се успокои и да заспи. На следващата сутрин още една и заминава на училище. Не го спирам нито от плуване, нито от футбол, не го пазя специално. Признавам обаче, че при първия пристъп, когато беше на две години, се изплаших и виках линейка. Имах чувството, че се задушава. Впоследствие разбрах, че не е точно така. Урбазон никога не съм давала, но доколкото знам, това е противоалергично, а синът ми няма алергии, тестван е.

# 5
 • София
 • Мнения: 109
Единият ми син правеше много често ларингитни пристъпи. От две до към шест години доста често. Нямаше оправия. Всеки път пулмикорт, противалергично и т.н. Веднъж викахме Бърза помощ, защото буквално се задушаваше. Сложиха му Урбазон. Действително се израства, просто трябва търпение.

П.П. Урбазона (метилпреднизол) всъщност е кортикостероид.

# 6
 • Мнения: 3 239
И ние сме с чести ларингити, а вече сме на 6 Sad.
Бихте ли описали как протича състоянието при вас? Видяла съм се в чудо и започвам да си мисля, че нашето е нещо различно. Случва се буквално при всяко разболяване. На 3-4 ден след появата на Т или само сопол започва сухата кашлица. За ден-два честотата й нараства до кашляне на всяка минута, като не се влияе ден ли е, нощ ли е. И това продължава няколко дни, различно.
Сблъсквали ли сте се с такъв ужас?

# 7
 • Мнения: 2 938
При сина ми няма никакви външни симптоми. Просто в един момент през нощта започва да кашля и след 2-3 часа започва пристъпът - как да го опиша?! Да кажем, като свистене от гърлото, от което дете се събужда. Правим една инхалация и после още няколко дни. Чак на 3-4 ден започва секрет навън от носа, но не е задължително. В общи линии всичко от носа тече навътре, а не навън, което е и причината за ларингитите.

Общи условия

Активация на акаунт