Ларингит с пристъп

• 664
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте мами,
Може да ме помислите за лигла но искам да питам миналите през това.
Имам дъщеря на 4 г. Снощи се събуди в 1 ч. без глас и странна “куха” кашлица. Температура точно 40. Отидохме в Пирогов и казаха ларингит и че в направил пристъп. Изписаха инхалации с пулмикорт. Върнахме се направих инхалация и успя да поспи. Днес отново висока температура, която пада бързичко след Нурофен. Тестове за КОВИД  и грип отрицателни. Преди да легне направих инхалация но вече час не спира да кашля.
Колко време отнема това момичета. Мъка ми е да я гледам така. През деня жизнена, нощта буха като пушач и се дави. Ще съм благодарна на всякаква информация за тази инфекция.
Благодаря че изчетохте

# 1
Ох, милото Sad Ларингиалната кашлица звучи точно “кухо” като през метална тръба. На нас какво ни е помагало ката почне да кашля:
- топъл чай лъжичка по лъжичка - подпирам детето на възглавница и в полубудно състояние давам чайче, успокоява я
- инхалации с физ. разтвор
- ако има пристъп и не може да си поеме въздух трябва да вдиша студен въздух - както е сега студено съм увивала детето в одеало и сме стоели на балкона или на прозореца. Това лекар ни го е казвал.
Дано мине бързо!

# 2
Много благодаря
Моля се да мине бързо
Тя не боледува много и това доста ме стресна 😞

# 3
  • над кукувичето гнездо
При ларингит НЕ се дават топли напитки, дори точно обратното. Ларингитът е възпаление на гласните струни, съпроводено с оток в тях. Ако се третират с топло, отокът се засилва и състоянието се влошава.

За намаляване на отока обичайно се приема антихистамин (ксизал, ериус). Вит. С също е важен, както и калциев глюконат. Понякога освен пулмикорт, инхалациите се допълват от вентолин.

# 4
А температура от 40.4 тази сутрин с какво да си я обясня. От ларингита не може да вдигне толкова?

# 5
  • над кукувичето гнездо
Ларингитът вероятно е провокиран от вирус.

# 6
Инхалации сутрин и вечер и чакате да мине. По принцип е добре, че кашля, за да не затлачат секретите в дробовете. Отделно давайте за температурата, каквото давате.

Синът ми от много години страда от ларингитни пристъпи. Само инхалации правим, в общи линии по 5-7 дни. Ако след това време продължава да кашля, го водя на лекар. Температура никога не е вдигал от ларингит.

# 7
При пристъп веднага на терасата или отваряш широко прозорците , може одеалце да му й е топло. Ако имаш нещо протовоалергично - може да й дадеш.

# 8
Ние така през месец май влязохме в болницата
Синът ми е на 5 и една нощ направи пристъп ,доста се изплаших защото за първи път кашляше така и спешно отидох в спешното , естествено от хладният въздух се пооправи ,но искаха да останем в болницата и там ни лекуваха ,но след като излезе продължи да си кашля лошо и направихме снимка и беше развил бронхит , но температура не е вдигал

# 9
Утре ще ходя пак да я чуят, въпреки че трима лекари казаха че дробовете са чисти и даже гърлото е спокойно, но още си кашля, значително по малко но кашля
Ние така през месец май влязохме в болницата
Синът ми е на 5 и една нощ направи пристъп ,доста се изплаших защото за първи път кашляше така и спешно отидох в спешното , естествено от хладният въздух се пооправи ,но искаха да останем в болницата и там ни лекуваха ,но след като излезе продължи да си кашля лошо и направихме снимка и беше развил бронхит , но температура не е вдигал

# 10
  • София
Може RSV да сте карали. При нас сгази наред, донесено от яслата - малкия, батко му, мъжът ми и после аз. Много “як” вирус. Още се възстановяваме. А може и някой друг де. Вируси да искаш при малките деца.

# 11
Да и ние всички се изреждане вкъщи. Първо малкият,после аз и накрая баща му

Общи условия

Активация на акаунт