Февруарчето игриво, става все по-бъбриво

• 49 661
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Разчита се на съвестта на майката.
Аз лично не си водя детето в близост с други деца като е болно. Дори пред детската кухня, гледам да го оставя на възможно по-голямо разстояние от другите колички. Но май такива майки сме малцинство.

# 241
Аз питам защото моя приятелка която живее в  др град ми се хвали как при тях нямало болни деца в  парка където си ходят,били се разбрали вс майки.. иначе й се оплаквах как онзи ден моя дребчо реши да се заиграва с 1 момиченци,то даже се нахвърли да го прегръща и целува а като видях какви сополи му течаха и директно си го грабнах и беж в др посока,и след малко го чух тва същото момиченце да кашля като дърто магаре . И ококло 80% от присъстващите майки и деца кашляха,подсмърчаха,гъгнеха. Така се ядосах..

# 242
И аз като Нандин,моят имаше странен обрив последните дни и не сме ходили на площадката иначе всеки ден сме там,понякога и 2 пъти в парка до нас.Но там съм виждала и болни и видимо отпаднали деца,да не говорим за кашлящи и със сополи.Няма какво да направиш,аз лично ако видя че някое дете е много зле се местим възможно най-далеко,отиваме на друга площадка (5 са общо в целия парк) или си тръгваме.

# 243
Момичета, знаете ли как протича преглед при детски невролог? По съвет на лл, трябва да отидем, защото според нея малката изостава в развитието, тъй като още не стои стабилно на крака.

# 244
Нашият беше доста бърз честно казано,на 6-7 месеца беше моят.Провери му рефлексите с чукче и един уред и ми обясни за какви неща да се оглеждам евентуално за в бъдеще и това беше.На приятелка момченцето е седмаче и всеки месец ходеха след раждането на пълен скенер и изследвания,но той беше и доста време в кувиоз.Скк мисля беше споделила преди време,че и тя е водила нейното момченце,дано се включи да сподели как е минал техния преглед.Спокойствие преди всичко,разпитай предварително и иди при лекар с репутация,не да те наплаши и да ви направи хиляда изследвания заради ЗК и плащането им.Каквото и да има,важното е на време да вземете мерки и скоро ще надмине връсниците си малката 🤗

# 245
  • София
Лили, от София ли сте?
Ако сте от София, най-добрите спициалисти са в
Болницата за рехабилитация на ДЦП (не се стряскай от името).
На мен ми препоръчаха д-р Куртелова и д-р Бенова, не стигнахме до тях, че малкия тогава ми опроверга притесненията още на следващия ден.
Тогава преди 7-8 месеца имаха безплатни прегледи. Ще поровя и ще пиша пак

https://www.cpcentresof-bg.com/?cid=96

Друг който ми препоръчаха е проф. Божинова (болницата на 4км) има и частен кабинет

Последна редакция: вт, 07 май 2019, 16:50 от Nandin

# 246
  • пловдив
Относно варицелата исках да споделя, че моята голяма дъщеря имаше пряк контакт преди година и така и не се разболя. Отделно до момента от градината след боледуващи други деца, така и не прихвана досега.

# 247
  • Велико Търново
Видя ли деца над 2г на площадката, в работно време на яслите/градини ... Значи 100% са болни. Няма правило в моя град, някои да се съобразява с това дали няма да зарази друг, дори напротив, според мен си повтарят по-добре да сме навън, поне няма да издивяваме вкъщи... Много тъпа ситуация, но аз видя ли непознати майки на площадката, които няма да кажат откровено как са им децата, подминавам и само се разхождаме с малкия. Дано при вас е по-добре, но ме съмнява.
Преглед при невролог протече по аналогичен начин и при сина ми, когато го водих преди 9месеца(+ това че ми се изсмяха на мен).

# 248
  • София
Лили, ако сте в София и аз препоръчвам болница Св. София. Проф. Чавдаров я ръководи и имаше тема тук в бгмама, в която преди пишеше. Може да провериш.

Неврологът може да даде направление за рехабилитация в болницата. Комплекс от упражнения са и много помагат на децата. Отзивите са повече от отлични.

# 249
И аз като Нандин - държа го далече, плюс ако има сопол или Т винаги казвам, независимо познати или не.
И като Скк, бягам далече от непознати деца.

# 250
Lili, на невролог водих малкия при д-р Димитрина Христова (педиатър, невролог). Провери му определени рефлекси и реакции; беше на 3 месеца тогава.
Преди това бяхме в клиниката на Чавдаров, където една жена се представи за невролог. Оказа се, че не е.. освен това ни заблуждаваха, че има проблеми; правиха му терапия войта без да дадат диагноза.
След това го прегледаха невролог, ортопед и получихме диагноза; всички лекари, при които ходихме казаха, че не е имало нужда от терапията от клиниката на Чавдаров. Разбирам, че там помагат на много деца, но ние получихме доста противоречиво отношение.
Иначе специалистите там са физиотерапевти.

# 251
  • София
Не са само физиотерапевти

# 252
Относно варицелата исках да споделя, че моята голяма дъщеря имаше пряк контакт преди година и така и не се разболя. Отделно до момента от градината след боледуващи други деца, така и не прихвана досега.

Надявам се и ние да имаме късмет и да  не се разболее,не съм още готова психически да премина през варицела,понеже я карах като по-голяма и имам  ужасни спомени 😕 Оказа,че не можем да му направим ваксина понеже трябва да има интервал от 5 седмици между ваксината за морбили и  варицела,а са минали само 4 седмици  😟

# 253
Ох, моля споделете има ли други като нас.От 2 дни малката вече ходи сама, товст  пуска  се и прави по няколко крачки. Растат и горни кътници ...ужасна е ! Попринцип е толкова спокойна и усмихната , сега рев ама яко...за всичко и с и без причина...гушната, не гушната яла , спала ...кошмар..и мама та мама!!!После смях и усмивки , после рев до скъсване 😐😐😐На 15м.е сега кара 16ти.

# 254
  • Велико Търново
Мъченик на зъбите е....  Като избият ще стане пак ведра и щастлива Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт