Февруарчето игриво, става все по-бъбриво

• 49 711
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Аз давам на детето плодовете, нарязани на кубчета, да ги яде с ръка. Но и тя ако всичко и поставено пред нея забравя да дъвче и гълта директно. Та затова оставям по две, три парчета пред нея. Храната я давам с лъжица като държа ръката й при заграбването от купичката, а после я оставам сама да я постави в устата си. Странно ми е, че не иска без моя помощ да загребе от купичката. Или не вижда, че таблата на столчето е висока или не знае още как.

# 76
Взех му за топлото време на Nike и addidas, като мрежа отгоре, да му се протряват крачетата.

Яде с ръце, но не манджа, а хляб, плодове.

# 77
Всичко което може хапва с тъце.Плодове, зеленчуци, хлебче и т.н . Супите са с лъжица, манджите и те. Иска да бърке вътре с лъжица и я лапа но всичко разлива 😊Като стане топло ще й дадем да се маже гола...после ще я къпем.

# 78
  • Велико Търново
Забелязвам промяна в т.нар. режим на сина ми. От шестия му месец до преди седмица си беше като часовник за всичко. От седмица насам, става всяка сутрин по различно време, спи два пъти по по-дълго през деня, яде повече и заспива отново по различно време вечер. Предполагам, че е временно този хаос, но според вас да го натискам ли за някакъв ритъм да създава или да го оставя сам да си покаже?
Досега не съм му задавала тон на спане/ игра/ ядене, водила съм се по неговите предпочитания бебешки.
И още нещо се сещам да питам, в този ред на мисли, има ли февруарчета които спят само по веднъж през деня вече?

# 79
И при нас се действа с лъжица, включително супи и течни храни. Понякога помагам да загребе, с докарването до устата се справя. Според мен ако детето проявява интерес, колкото по-рано се научи, толкова по-добре. А период на мазане и цапане винаги има, независимо дали детето е на една или две годинки. Според мен е илюзия това, че ако детето е по-голямо, цапането е по-малко. След като им се даде възможност сами да се хранят, всички минават през опознавателен период - за какво служат приборите, как се борави с тях, как лъжицата да стигне пълна до устата, включително усвояват важни физични закони като гравитацията (какво става като пусна парче храна на земята). Вкъщи сме установили следните правила - ако се цапа докато се храни, гледам да минимализирам щетите, но не го правя на въпрос. Ако започне целенасочено да си играе с храната - обяснявам че с храната не се играе и го вдигам от масата.

# 80
Забелязвам промяна в т.нар. режим на сина ми. От шестия му месец до преди седмица си беше като часовник за всичко. От седмица насам, става всяка сутрин по различно време, спи два пъти по по-дълго през деня, яде повече и заспива отново по различно време вечер. Предполагам, че е временно този хаос, но според вас да го натискам ли за някакъв ритъм да създава или да го оставя сам да си покаже?
Досега не съм му задавала тон на спане/ игра/ ядене, водила съм се по неговите предпочитания бебешки.
И още нещо се сещам да питам, в този ред на мисли, има ли февруарчета които спят само по веднъж през деня вече?
Последната седмица се буди към 7 и пропълзява в нашето легло и спи до към 8-8.30. И после в 14ч го слагам да спи и към 16-16,30 се буди. А преди ставаше в 7, в 10 спеше за 1ч и после пак в 14. В 21 го къпем и до към 21,40-22 е заспал.

# 81
От около 2-3 седмици спи по веднъж на ден,но аз лекичко го подтиквам към това.Заспива към 13 часа и спи до към 15-15:30,след това заспива доста лесно вечерта.

# 82
През последните две-три седмици следобедния сън започна да намалява за сметка на предиобедния. Преди обяд аз я събуждам след час (явно може да спи още), а следобедния стана от час на 30мин. Затова се опитах да я слагам само следобед да спи. Получи се от 13 до 15.30ч. Но това се получи когато времето беше хубаво и можех да я изреждам на вън. При дъждовното време пак се върнахме на стария режим. Преди обяд по-лесно заспива.
И момичета, да споделя, че днес такова нещо не беше ми се случвало. Детето се скъса от рев и отказа да спи следобед. Пристигнахме при баба и дядо й на гости( от два месеца не бяхме идвали. Забавлява се с тях. Но щом реших да я приспа това дете изпадна в истерия рев, викане. И така остана без следобеден сън. Същото стана и вечерта, вкопчва се в мен и не ме пуска. Накрая се измори и заспа. Дано утре да се чувства по-спокойна.

# 83
Период е,дали да му наложиш режим си зависи само от теб.Моят е на пълна свободия и айляк,но "режима" който си направи сам ме устройва идеално.Става в 6-7,играе си малко, хапне,оправяме се и излизаме.До 12 гледам да се приберем,и до 13 се е наял и заспал и става след 2-3 часа сън.И вечер към 20 го къпим,ам и до 9 е заспал.Снощи изби поредния кътник,доста се въртя,но само това.Времето се оправи най сетне и днеска цял ден бяхме навънка,само за съня му се прибрахме.Ама той толкова беше щастлив и нетърпелив че пак сме все навънка че спа само час и половина и пак на вратата чака.Само да му кажа излизаме и е първи на вратата усмихнат до уши.Взе да разбира  някой неща,онзи ден го пратих да занесе на баща си в другата стая една играчка и вярно отиде да го види какво прави и я носеше.Не дава нищо обаче,вашите дават ли ако им поискаш нещо което държат?Дали е рано за такова осъзнаване?

# 84
Все повече неща разбира. Направо е като гъбка - попива все едно всичко, което види и чуе и го е впечатлило.
Все още е с два съня - преди обяд и следобеден. Веднъж само пропусна сутрешния и много му личеше. Има си нужда явно от тях, нека спи.
Играчки трудно дава на другите деца. Дава я и след секунда я взема. Ако му вземат нещо, което много му харесва ни чуват в съседния квартал сигурно.
Започна и искрено да се ядосва, когато не му разреша нещо. Тропа с крак чак. Чудо.

# 85
Нищо не ми даваше когато му поисках,но започнах да го правя като игра-казвам му “заповяяяядай” и той взима предмета,след това “благодаряяяяя”,когато той ми го подаде и така 156646735 пъти.Но естествено с онзи идиотски провлачен тон му го казвам и очудващо на него му харесва.Сега като му кажа “дай” и ми подава.

# 86
пффф днес му напипах 2 топченца отзад на врата,подвижни са.Днес е 14-ти ден след ваксината против морбили.Дали това са подути лимфни възли в резултат на ваксинирането?

# 87
Моя син от 2-3м насам спи по 1 път дневно. Винаги сам си е правил режима за всичко. Само като беше баш бебе съм го будила да яде .
stelmo идете до лл, може и да не е лимфен възел,може мастно топче да е. Пуснете изследвания ако трябва.

# 88
  • Down Under
Да и аз бих се консултирала с лекар, дано не е нищо сериозно stelmo
Моят син от както проходи тотално смени режима. От две спанета мина на едно, първо заспиваше в 11ч, после в 12ч, сега след 13ч. За нощното спане аз натискам да е рано, но и там се дърпа, дай му да щурее. До скоро в 19.30 беше заспал, сега го слагам в 20ч и понякога отнема час докато се кротне и заспи.

# 89
  • София
На почти 1.2 год спи само 1 дневно. Между 40 мин и 1.20 ч. Сутрин се събужда към 8.00, вечер заспива към 22.00 - 23.00 ч. Има нощи, в които се буди само 2-3 пъти, като 2 часа е будна и се върти в леглото, обикаля стаята... Не се оплаквам 🙂

Общи условия

Активация на акаунт