Февруарчето игриво, става все по-бъбриво

• 49 559
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Има ли бебоци без памперси и как ги научихте на гърне? Аз след годинката го научих, пишкаше и акаше в гърнето, но в един момент почна да се стиска и само в памперса акаше. Та се чудя дали да почвам пак с опитите или да изчакам.

# 646
Момичета, да ви споделя и аз за нашите периоди с памперсите. Още откакто беше на 1м.ползвам многократни пелени. Като стана на 6м. започнах да го издържам и много бързо спря да ака в памперса, а само като го издържах. Тогава и пишкането в памреса намаля, но не си.бях поставяла за цел да "улавям"всяко пишкане. Първо след сън и преди сън, след разходка и преди разходка и така...
Обаче като стана някъде на 11м.и започна яко да се опъва и да не дава да го издържам. Върнаха се нааканите пелени - не всеки път, но много често. И така продължи до1г.2м., когато проходи. Тогава на шега изкарах гърнето и почнах да обяснявам, ходим заедно до тоалетната, мием гърнето, пускаме водата. И така той започна да го търси, а за акането си казва отдавна (почва да ръмжи сякаш се напъва) и трябва веднага да го сложа - не може да стиска още.
Междувременно забелязах, че се връща сух от разходки много често и реших да слагам гащи вкъщи. Така една седмица вкъщи е с гащички (най-обикновени), предрагав гърнето  30-60мин.,  при обедния и вечерния сън е с памперс, там няма шанс да го махна още много време, а на разходките слагам памперс, но опитвам да няма напишкано в него.
Седмицата ми беше успешна - с едно напишкване вкъщи и едно в автобуса като го разплака кондукторката (не обича непознати да го засачат). Така че от новата седмица ще оставя само пампреса при сън и да видим.
Но знам че всичко е периоди и е вероятно да се върнат памперсите в даден момент - просто когато им се случват промени, емоции, тогава стават упорити, криви... и така - не ми е на всяка цена, но се водя от него.

# 647
  • пловдив
Ние с малката все още не сме започнали да се обучаваме. Чакам я да проходи стабилно и тогава започваме.
Иначе от опита с каката мога да кажа, че веднъж започне ли се, трябва да не се връща памперса, защото забравят на какво са научени. Бях я научила на 1.5 г, но след това я хвана вирус и пак върнах памперса за известно време. След това започнах пак да я оставям без памперс, но всичко беше забравила и пак започнахме отначало,което беше доста дразнещо за мен, но явно в тази възраст бързо забравят.

# 648
Мамите, които дават Дентокинд, колко продължително може да се дава?

# 649
Мамите, които дават Дентокинд, колко продължително може да се дава?
Цялата опаковка, която е за три месеца.

# 650
  • пловдив
Момичета, аз пък да споделя днес какъв инцидент се случи с малката. Качи се на дивана и се подхлъзна с ръцете напред, претърколи се и съответно падна на килима по гръб с главата. Все едно направи кълбо във въздуха, даже не успях да преценя как стана, толкова бързо се случи всичко. Слава - богу няма нараняване, поплака, но бързо се успокои. Като цяло съм спокойна натура, но доста се притесних. Направо си помислих, че може да си е счупила врата или нещо друго. Добре, че поне килима е по-плътен, че не ми се мисли, ако беше на пода.
Изобщо като си припомня и тръпки ме побиват...
Не съм забелязала промяна в поведението или някаква травма и не я заведох на лекар. Успокои се на гърдата сравнително бързо, за други неща например повече е плакала. Как мислите, да я водя ли на лекар?
Иначе в понеделник имаме запазен час при детски невролог,относно това че все още не ходи сама, а с опора или държейки я за ръце.

Последна редакция: нд, 30 юни 2019, 00:04 от fllower82

# 651
fllower82,наблюдавайте я ако нищо притеснително не виждаш,няма смисъл. Моя фъстък също така е падал с ръцете на пред,по глава, по гръб от дивана да чукна на дърво, ок е. Много му е кеф да се изправи и да почне да тича на дивана и съответно няколко пъти се изтърси.

Дентокинд давам постоянно не съм спирала 🤔 моя приятелка и тя така а нейното е по голямо. Трябва ли да се прави почивка

# 652
  • Down Under
Моят пък миналата седмица бяга засилен и падна на челото си на ръба на една ниска масичка. Отвори му се дупка до черепа. Като го видях щях да припадна. За късмет пък тъкмо сложих да пера калъфа на столчето за кола. Метнах го само в пластмасата и при доктора. Сложи му лепенка, която от кръвта падна след 10мин. Реших, че ще трябва да го шият, но не. Раната бързо се затвори. Мажа с био оил два пъти на ден и много помага. Общо взето няма как, ще се случват такива инциденти 😞

# 653
Момичета, аз пък да споделя днес какъв инцидент се случи с малката. Качи се на дивана и се подхлъзна с ръцете напред, претърколи се и съответно падна на килима по гръб с главата. Все едно направи кълбо във въздуха, даже не успях да преценя как стана, толкова бързо се случи всичко. Слава - богу няма нараняване, поплака, но бързо се успокои. Като цяло съм спокойна натура, но доста се притесних. Направо си помислих, че може да си е счупила врата или нещо друго. Добре, че поне килима е по-плътен, че не ми се мисли, ако беше на пода.
Изобщо като си припомня и тръпки ме побиват...
Не съм забелязала промяна в поведението или някаква травма и не я заведох на лекар. Успокои се на гърдата сравнително бързо, за други неща например повече е плакала. Как мислите, да я водя ли на лекар?
Иначе в понеделник имаме запазен час при детски невролог,относно това че все още не ходи сама, а с опора или държейки я за ръце.
Моята пък падна от една бутаща кола и доста силно си удари главата на ламината. Плака много, но тъй като после се успокои и нямаше промяна в поведението не я заведох на лекар. Сподели, ако е удобно какво ви е казал невролога, защото и ние ходихме поради същата причина и каза, че засега няма проблем, но ако до година и половина е така ще трябва да й се прави скенер на мозъка.

# 654
И моят син днес падна с главата напред резултат-рана на носа и над горната устна Sad

С протектор сме,но не го спарва.Спи с 5-ца на Лупилу,не сме имали инциденти.
На гърне ходи,голямата нужда само там,слагам го сутрин,след храна,след сън и като се прибираме от разходка.За махане на памперса мисля да изчакам още малко Simple Smile

# 655
И моят хубосник направи поредната цицина на челото преди малко,още не се е научил да ходи като хората,но постоянно бяга,и не се научи колкото и да му повтарям.Знаете ли ефикасен начин за по бързо сваляне на оток след първоначалният лед?

# 656
  • Велико Търново
Хартия с олио/. Мазнина/ зехтин, но се поставя веднага след удара.

# 657
Хартия с олио/. Мазнина/ зехтин, но се поставя веднага след удара.

Веднага сложих лед,а и мина почти час от тогава,за другият път ще знам.Благодаря!

# 658
  • Велико Търново
Дано няма друг път!

# 659

Силно ми се иска да вярвам в това Sad

Общи условия

Активация на акаунт