Махане на памперс и биберон - 2

• 45 562
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Аз доста по-назадв темата съм разказвала как си носехме гърнето с нас на разходки. Бяхме атракция в квартала - огромна торба, в която имаше две по-малки торби, съответно с гърнето и с играчките за пясък.  Щом й се допишка, вадим гърнето и пишка в него. После изсипвам зад някое дърво и бърша гърнето с антибактериални кърпички, за да е готово за следващата употреба преди да се приберем. Ходех натоварена с дисаги като магаре. Laughing Веднъж се наложи да вадим гърнето до обществена тоалетна Laughing - буквално до постройката на обществената тоалетна й сложих гърне и тя пишка в него, защото не искаше да ползва друга тоалетна, освен нашата вкъщи.
В един момент започна да пишка и навън без гърне. Даже не помня конкретната ситуация.
Търпение!

# 556
Pаndachina,и това съм го мислила да вземаме гърнето навън,но ме притеснява че ще му се смеят хората.Той е на 3г и половина.

# 557
Моят синковец си сяда на гърне от 6 месечен. Усетих ли го за голямата работа и го слагам и всичко точно. Викам по - дибре ще е от баткото.
Ами нищо подобно. Вече е на 1г и 8м.и откаьва от няколко месеца да сяда и на тоалетна и на гърне. С 300 зора сяда на гърнето. Играем и го залусеам. Как стане без нищо да е правил де иьпикава на лами ата до гърнето и ми го показва. Всичко говори и разбира. Аз обяснявам. Държала съм го и малко, и много време. Резултата е един и същ. Като се стопли съм решила от тези пррходните гащи или слипове. Оставяла съм го без памперс и като се напика не му е ок. Искам да го махна. Много му се зачервява дупето осибено сега с избиването на кътници.

# 558
  • София
И на нас са ни се смели. Хич не ми пукаше, защото го правех за детето си. Данък обществено мнение отдавна спрях да плащам.

# 559
Да Стефи, не знам това пък дето не си харесва бубата от къде идва....Нито нещо се е плашиш, удрял или нещо подобно. Като седне на гърнето се завиваме да не се гледа. Аз съм съгласна и гърне да нося само да си върши работата където трябва.

# 560
  • Сливен
Момичета ,защо не пробвате с такова преносимо гърне http://iskambg.com/igrachki-za-deca/2807-2387-%D0%BF%D1%80%D0%B5 … %D0%BD%D0%B5.html
Имам купувано от базар.бг на двойна цена и съм много доволна.Заема малко място,така е направено,че ако няма къде да го излеете,няма да се разлее.

# 561
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз също носех гърнето в торба, също ни гледаха странно, но комфортът на детето е по-важен от изумените хорски погледи. До 1,10г. мисля, че си го носихме с нас, после свикна да я държа до някое дръвче да пишка.

# 562
Аз не знам къде живеете,но и двете ми деца тръгнаха първа група на дг,навършили 3,г.и с памперс.В продължение на на 4 месеца постепенно го махнаха.
От Пловдив съм и както казах, още при записването попитах директора дали може детето да тръгне с памперс, а той ми отговори категорично "не" с обяснението, че е една леля на две групи (60 + деца) и е просто невъзможно да сменя памперси.
Детето на моя позната тръгна в друга градина, там й казаха, че не е проблем да тръгне с памперс. Явно във всяка градина е различно.
За малките населени места е ясно, къде са 30 деца, къде са 10 или 15. Правят компромиси хората, ама в големите градове...трудна работа.
Моят съвет е лятото да съблечете децата чисто голи, няма как да не се получат нещата. Щом при нас се случиха, значи и при вас ще стане, момичета.

# 563
  • София
Аз съм в София.
Сори,но една леля на 60 деца е физически невъзможно.
Това,че не им се занимава е друг въпрос.

# 564
Аз не знам къде живеете,но и двете ми деца тръгнаха първа група на дг,навършили 3,г.и с памперс.В продължение на на 4 месеца постепенно го махнаха.
От Пловдив съм и както казах, още при записването попитах директора дали може детето да тръгне с памперс, а той ми отговори категорично "не" с обяснението, че е една леля на две групи (60 + деца) и е просто невъзможно да сменя памперси.
Детето на моя позната тръгна в друга градина, там й казаха, че не е проблем да тръгне с памперс. Явно във всяка градина е различно.
За малките населени места е ясно, къде са 30 деца, къде са 10 или 15. Правят компромиси хората, ама в големите градове...трудна работа.
Моят съвет е лятото да съблечете децата чисто голи, няма как да не се получат нещата. Щом при нас се случиха, значи и при вас ще стане, момичета.
При нас една леля е на две групи но 3 и 4та група. На малките си има персонал. Даже на обяд се засичат две учителки и две лели. В малък град сме и гтупите са по 20- 25 деца. Не са малко.

# 565
Мен най-много ме озадачи това,че изискват децата да се избърсват сами.Не можех да повярвам на ушите си.И става въпрос за 3 годишни деца.Моят син на 3 още всичко вършеше в памперса.Чак на 3г и 2м започна да пиша в гърнето.

# 566
oesi поръчахме чашката. Показах му я и той я хареса и каза че ще пишка в нея, избра си и цвят, та да видим....🙂 Не съм виждала до сега такива. Дано ни се получи. И мен ме озадачи това за избърсването. Малки са според мен на 3г. Представям си как ще се избършат горките...

# 567
Еее бършат се сами,  ама аз минавам след тях.  И вардя като цербер щерката да не обърка посоките. Синът и той си бърше чурката  след като е пишал. За акото... Още държа първо аз да мина с мокра кърпа после те.  Но се случва да ме преварят.  Криво ляво се справят,  но е рано още за сами.Средата на миналия месец направиха 3 години. Интерес към самостоятелно бърсане проявяват от преди 5-6  месеца  и им позволявам,  за да свикват.  В кръга на шегата - едно време се майтапех,  че ще си почина и ще ми олекне с близнаците,  когато сами почнат да си бършат дупетата. Даже да пофаля едното вчера сам само направи процеса с избърсване,  изхвърляне на гърнето,  измиване и пускане на водата. Другото и то до края на деня пожела и изпълни процеса.   Пиииихууу наближава момента  на рахат Joy
Сега сериозно -  не мисля,  че е редно в 1 група в детската градина да искат чак такава самостоятелност децата сами да си бършат дупетата. Това трябва там да покажат,  да обяснят защо и как е правилно.  В къщи също трябва да върви успоредно този процес.

# 568
При нас май има леко развитие ситуацията с памперса. Бях го оставила без за няколко дни преди месец може би. След това започнах да слагам памперс гащи. Стигнахме до там, че по свое желание сам се събува и памперса събува и застава пред тоалетната. Взехме му стъпало, зада пиша като тати прав. И после стои точно 20-30 сек. макс и иска да слиза и да го обувам. Т.е. нищо не върши. Обаче го прави почти винаги ние като ходим. И не знам как да уцеля момента, в който ще му се пишка наистина. Мисля, че ако веднъж го направи и ще го схване, а и има желание да се научи. Даже и водата си пуска, след като "пиша" ... ама не пиша наистина, дали му е за игра повече Rolling Eyes /на 1,8г е/

# 569
Мая, не го насилвай и не го спирай. Все ще свърши работа в един момент. А и е малък има време.
Моят син месеци наред седеше на гърнето, за да се запознаят Grinning

Общи условия

Активация на акаунт