Махане на памперс и биберон - 2

• 45 715
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
  • София
А защо искате да го откажете сега, след като детето очевидно не е готово. Дори интуицията ви се включва и ви говори, че нещо не е правилно според мен. Аз махнах биберона след като му избиха всички зъби от раз, беше на 2 години и 2 месеца. До ден днешен (2 месеца вече) не се е сетил. Преди това пробвах няколко пъти да го махна,но особено при кризите със зъбите си го търсеше и само в него намираше утеха. Та, реших, че няма нужда да му го причинявам И това. Моя съвет е да се водите по детето, не по мнения на този и онзи как трябва да е без биберон вече. Също така не вярвам, че на тази възраст е разбрала обяснението ви, ама вие ви познавате децата по-добре.
Редактирам се, разликата от 1-2 пъти на ден да пита за биберона и да реве и да се инати и да е кошмар е огромна, та кое от двете..

# 541
Според мен щом детенцето пита и после успявате да отвлечете вниманието , Не давайте бибата и отстоявайте историята и версията,която вече сте избрала и разказала.
Ако много се разстрои разкажете я пак.
Разбира се, че детето на тази възраст разбира и проумява всичко , което и казвате и това е безспорен факт.
Моя втори син на тази възраст 1г.и8м.говореше с изречения като дете на две и половина поне.
На 1г.и8м. Спеше без памперси,  без напикаване , дневните памперси махнахме когато беше на 1г.и4м. И то само с говорене и обясняване кое как и къде се върши.
Децата се развиват много бързо и са много умни , но и родителите трябва да ги разбират и да показват , че ги разбират само така се случват нещата лесно и безпроблемно.
Мнението си е мое и е натрупано от опита ми като майка на три деца,не искам да споря с никой, а просто да обясня , че ако казваме нещо твърдо на децата си и после се омятаме не ги учим на нищо друго освен да хитруват и да ни манипулират, а те това го могат от много малки.
Бъдете здрави и упорити и всичко ще се подреди по най-добрия начин за вас , с много любов и разбиране , както и говорене с детето всичко се получава.

# 542
Mamma.Maria, благодаря за подкрепата! Днес на обяд и сега заспа спокойно. Намерих начин да се успокоява и отпуска,съответно заспива спокойна. Реших да я махна,защото прочетох за последиците от дългата и употреба, още повече,че по цяла нощ почти спи с нея...
Благодаря на всички споделили опит!

# 543
# 544
Здравейте,имам момченце на 3,5г.Като цяло е трудно дете.Имали сме не един опит да махнем памперса и едва от ноември миналата година се научи да пишка в гърнето.Не иска прав в тоалетната.Когато сме навън се се стиска и чака да се приберем,за да си свърши работата в неговото си гърне.Не възприема нови места извън зоната си на комфорт.Иска вкъщи в гърнето и това е.А аз мисля че на тази възраст е редно вече да ползва тоалетна.И другият проблем е,че голямата нужда все още я върши в гащите.Говоря,обяснявам,предлагам награди но ефект нула.Идва при мен и направо си ми казва,че му се ходи и иска в памперса.Ако не му разреша да свърши работата там може да се стиска с дни.Приемам всякакви съвети.

# 545
  • София
Търпение и прегръдки от мен
Ходи ли на ДГ?

# 546
Търпение и прегръдки от мен
Ходи ли на ДГ?
Благодаря.Не,не ходи на ДГ.

# 547
Стефи, аз с акането на малкия (3г.5м.) имам същия проблем. От юли месец е без памперс, пишка навън, на гърне и на тоалетна (прав) без проблем, обаче акането...няма и няма. Понякога казва, че има ако, но повечето пъти тихомълком започва да ака в гащите и ако го хвана навреме свалям му дрехите и ака прав в кукуто, ако не успея - в гащите. Това са вече толкова месеци, няма и няма свикване. Всичко съм пробвала - и с добро, и с лошо, и с награди, и с обещания, и с увещания...няма резултат.
Иначе ходи на ДГ, там не ака, само вечер вкъщи.

# 548
Гали,а как го научихте да пишка прав?Моето дете въобще не иска.Знам,че става най-лесно когато види от някой но при нас не е така.Гледа баща си и казва,че не иска като тати.До кога с това гърне се питам аз.Ако излизаме,гледам да е наблизо,защото не иска да пишка навън,става неспокоен и казва,че ще пишка вкъщи и така може с часове да се стиска.

# 549
Включвам се да споделя моя опит за пишкането прав - взехме писоарче жабка. Преди това все тръгваше да кляка. Успех

# 550
Стефи, моят син до ден днешен изобщо не иска да седне на гърне или тоалетна.
От юли месец започнах да го оставям чисто гол вкъщи, защото преди това се опикаваше целия, ревеше, събличаше се и, както се казва, "всичко е точно".  Разбрах, че така няма да стане. Тогава го съблякох чисто гол, че се притеснявах, че времето за градина наближаваше, а с памперси не приемат категорично в неговата градина (още при записването през май директорът ми наблегна на това). Започна да се стиска с часове, плачеше, но не искаше да се изпишка, упорито стискаше. Като беше с дрехи се напикаваше, сега не, стискаше упорито. Накрая не издържаше и се напишкваше, започваше един як рев,  чудо. Веднъж в един такъв момент на неиздържане го хванах и в момента, в който тръгна да се напикава, подложих кукуто и се изпишка в него. Последваха дива радост, подскачане и пляскане, той се изкефи много, пляскаше си. Още два пъти така и започна сам да ходи и да застава прав до гърнето, когато му се припишка. Много бързо свикна с пишкането, за около две седмици общо с напикаванията. Акането обаче просто не става и не става.

# 551
Ох болна тема...На 3г и 3м. сме. Едва преди два три месеца почнахме да сядаме на гърне, ама само си седим на него... По едно време правеше някакви пазарлъци, че ще пусне само три капки в гърнето и наистина толкова пускаше. Сега и това не иска да прави. Акото и дума да не става за гърне. Не иска да влиза в банята,не иска да си гледа бубата как пишка, не му харесвала и т.н. От шестмесечен се опитвам да го сложа на гърне, нооо резултата е пищене. Никак не иска, прав, седнал, легнал...трагично.
Чакам да се стопли и хвърлям тия памперси пък да видим. На градина не ходим, но на есен ще сме "с песен". Че така ще ни се "зарадват" госпожите ако не сме махнали този памперс, не ми се мисли.

# 552
  • София
Аз не знам къде живеете,но и двете ми деца тръгнаха първа група на дг,навършили 3,г.и с памперс.В продължение на на 4 месеца постепенно го махнаха.

# 553
В България. Мойте впечатления са че от първа група трябва да са без памперс. Няма изискване, но така предпочитат госпожите. Не че ще ги върнат, но...смята се че трябва да да се научили. В чужбина не е така, имам роднини, при тях до 5г. е нормално детето да е с памперс. А друг е въпроса че има деца, който по трудно свикват и т.н. нужно им е повече време. Надявам се ние да се справим това лято. При нас толкова е свикнал с този памперс че чак се е сраснал. Така му е комфортно и не иска да го променя. Не че не знае кога и не може, просто не иска.

# 554
Във Варна държат да са без памперс.Тук дори в някой градини и в яслени групи не ги вземат с памперс.Аз затова не го пуснах есента,защото беше с памперс тогава,несамостоятелен,с никакви изградени навици.Беше ми обяснено,че не само държат детето да ходи до тоалетна,да има изградени хигиенни навици,дори да може да се избърсва само след тоалетна.В родния ми град/малко градче/ не е така.Там са казали на майка ми,че не е задължително да е без памперс.
ageorgieva7,мислех че само моят има проблем с бубата си.Не иска да я гледа как пишка.Дори на гърнето като седи ме кара да го завивам с кърпа да не я гледал.Писуар жабка имаме,не я иска.Ползва я само за играчка.Мен повече ме притеснява това,че не приема нови места,че не желае да пишка в тоалетна или навън,отколкото че все още върши голямата работа в гащите.Сега като се стопли времето и сме повече навън,не знам какво ще правим.

Общи условия

Активация на акаунт