Махане на памперс и биберон - 2

• 45 539
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
Моето дете е на 3г.7м., без памперс е от почти година (10 месеца). С акането обаче нямам напредък - периоди са и при нас, ту казва, ту се нааква в гащите. На гърне никога не е сядал, ака прав, подпрян на мен, а аз държа кукуто. На тоалетната е седнал да ака един единствен път и категорично отказва.
В чудо се виждам вече.
Вие сте от нашата група... Аз се чудя какво да правя. Непременно сподели, ако нещо проработи или синът ти сам се научи, моля те! Ние на ДГ сме с памперс, защото се притеснявам да не се наака там.. Така ли ще ги женим тия хубавци? Аз май ще си сам пауза, защото много се разстройвам. Днес каза на мъжа ми, че иска да ходи, умрях от щастие, но нищо не стана. Не искам да затормозявам себе си и него, за да няма стрес по темата. С нашия малък син наблюдавах следното. До годинка акаше и пишкаше щом му махнех памперс, включително и на гърне. От месец-два насам го е страх да седне на гърне. Според мен, памперсът трябва да се маха около годинка. После детето си свиква, развива срам, страх и какви ли не сложни емоции. Моят батко е и много гнуслив, което е част от проблема...майка ми се кълне, че на годинка и двете със сестра ми сме били без пелени и аз започвам да си мисля, че тяхното е по-верния път... Може би заради моите драми.

# 646
  • София
Според мен децата са много различни и не може да се слагат под общ знаменател. Едни са готови на година, други на три.

# 647
Да, това беше причината да пиша, за да знаете, че не сте сама в това "приключение". Моето дете на градината е без памперс, защото няма как иначе, но той пък е свикнал и ака само вечер вкъщи.
Разбира се, че ще споделя ако нещо проработи, Вие също споделете ако намерите някакво решение.

# 648
И ние сме така.На 3,7г,но той не се наваква.Идва при мен и ми казва,че му се ака и да иска да обуем памперса.Ако откажа да му сложа памперс,може да се стиска по 3-4 дни и после се налага да давам слабително.През деня е без памперс,слагаме вечер за сън и за голяма нужда.Знам,че е до психика.Той много трудно се научи да пишка в гърне,после беше трудно да свикне да пишка прав в тоалетна.Но от скоро и с тоалетната свикна.Не само вкъщи,а и в обществени,няма проблем.До скоро изобщо не приемаше друго освен любимото си синьо гърне и навън се стискаше с часове.Аз ще го водя на психолог по друг повод,ще питам и за това.Предполагам,че ерготерапевт трябва да се занимава с него,защото има и други проблеми.Свръхчувствителен е.

# 649
И аз си мисля, че при нас има някаква  емоционална причина. Дете на моя позната си искаше памперс, за да ака до около 4 годишен. Там вече това е израстнато, но доста време го правеше момченцето. Тя със сигурност нищо не е прилагала, защото нейната философия беше изцяло да се води от детето и да не го натиска, за да няма обратен ефект. Това със стискането е ужасно...

# 650
Аз мисля, че се касае за възпротива от страна на детето, може би и инат.
Моят син беше наясно за какво се ползва тоалетната и гърнето, но докато сам не реши, че вече няма да ползва памперс стискаше пишото с часове, за акането няма да казвам. Реши, че не иска памперс (2г и 7м) и махнахме и дневен и нощен само за 1 ден, инциденти не сме имали.
Ето обаче, сега се заинати и не иска да ака в яслата. Доаква му се на обяд, не може да заспи от нуждата, обаче стиска докато се прибере. Вкъщи ака в гърне, като отидем при баба му - ака в тоалетната без проблем. Питаме го: като се приберем вкъщи ще покажеш ли как акаш на тоалетната ?
Отговор: не, вкъщи акам на гърне Rolling Eyes
Демек, инат.
Но ние спряхме да му се впрягаме.

# 651
Здравейте, да попитам при махането на памперса вашите деца стискат ли се? Защото дъщеря ми (2г.и9м.) сяда и става веднага от гърнето и сутрин като стане се стиска с часове и отказва да седне. Когато сме навън се напишва в гащите и чак тогава казва, че има "пиш".

# 652
Да, при по-големите деца често се случва, защото изразяват съпротива срещу новия начин на изхождане. Те вече са осъзнати и някои от тях правят на инат, и стискането е тяхната форма на протест.

# 653
Не винаги е форма на протест. При малката се появи стискане, защото го усвои бързо, но се забави другото действие - волевото освобождаване. С пишкането беше еднократно - на втория ден от махането на памперса спря да се напишква, но от вечерта на единия ден до другия ден на обяд не можеше да се изпишка. Сядаше на гърнето и нищо. Накрая я взех при мен, докато се къпя и от от шума на течаща вода, се изпишка. После нямаше проблем. С ходенето по-голяма нужда продължи доста време. Близо половин година всяко изхождане беше съпроводено първоначално с десетки фалшиви тревоги, които постепенно намаляваха с времето. Даже и сега, година по-късно, се случва да каже, че ѝ се ходи по голяма нужда и да се откаже. Често срещан проблем е. За пишкането съветите са да се даде на детето нещо да надува (може и балончета със сламка в чаша вода да прави), защото се използват общи мускули или да слуша течаща вода, за голямата нужда - да се дават разхлабващи храни и при необходимост сиропчета, за да не се стига до запичане.

Прибирането ни от морето миналата година беше кошмарно. От Гърция до Сандански сме спряли сигурно 25 пъти, за са сложим гърнето до колата на пътя. Joy Накрая отбихме от магистралата и нацелихме някакво място пълно с охлюви, та се забаламоса с тях и свърши работата.

# 654
Дъщеря ми е на 1г и 10 месеца, опитваме да свалим памперса, но основния проблем е, че и е все тая дали е мокра или не. Напишква се в гащите и панталона и й е все тая. Водим я на гърнето въпреки това обясняваме, че трябва тук, вдига мокри те гащи и тръгва. Иначе когато иска да пишка на гърне, сяда (или сама или аз я слагам), върши работа и показва пиш. Запознала съм я на гърнето от 8 месечна и съм я слагала на всяко хранене (след) на гърнето. С ака ето няма проблем.

# 655
Аз бях писала по-назад, и синът ми беше така, но около 1г и 10 - 11 месеца започна да му става неприятно, когато е мокър и тогава вече успях да му махна памперса. Започна да си казва, когато вече искаше да не се намокри.

Най-подходящо е децата да стоят по широки панталонки без гащички за да усетят повече намокрянето, когато се напишкат и по-лесно да разпознаят нуждата да се изходят. Също, гащичките им стягат и могат да ги объркат с памперс и съответно да си вършат работата в тях.

# 656
Синът ми определено иска тия дни, но нещо го притеснява. Например, казва, че има ако без да го питам. Питам го иска ли на гърненце или тоалетна, казва тоалетна. Слагаме се на тоалетната и аз излизам, за да не му вися на главата. Той седи, седи и изплаква "почистим седалчицата, почистим седалчицата" . Искам да видя седалчицата и дали има ако. "Нееее няма мама да гледа, неее". Взел ми е страха... И после се оказва, че не се е изакал... Иначе аз съм в период на почивка. Вкъщи е без памперс, но нито питам, нито водя без да ми е поискана помощ. Пикане, водено от бебето...
Той понеже е и все на контра почва да провокира "Иска ака в леглото! Иска пишка на бебето в косата! " Scream Animal See No Evil та и с троленето имаме проблем.

Искам да ви попитам, какво стъпалце ползвате за тоалетната? Мен все ме е страх да не падне от стъпалцето...

# 657
Anna Maria, съвсем добре разпознава кое кое е, даже казва - иска гащи, не иска памперс, или иска памперс. С дълъг клин и гащи си мисля, че съвсем разбира като се намокри, той е по нея и става мокър до чорапите. С по-широките панталони, като че ли не са прилепнали и поне моя опит е, че не се опират достатъчно, за да разбере, че е мокра.

# 658
Anna Maria, съвсем добре разпознава кое кое е, даже казва - иска гащи, не иска памперс, или иска памперс. С дълъг клин и гащи си мисля, че съвсем разбира като се намокри, той е по нея и става мокър до чорапите. С по-широките панталони, като че ли не са прилепнали и поне моя опит е, че не се опират достатъчно, за да разбере, че е мокра.

Както прецениш. Само дадох варианти за действие. Grinning При синът ми подейства без бельо, защото така когато се изпишкаше, директно си напишкваше крачетата. Докато бельото попива една част от урината и усещането не е същото. Wink Разбира се, може да се получи и с бельо, но смятам, че когато едно нещо не действа, трябва да се търсят други варианти.

П.П. Извинявам се, ако не си търсила съвет. От контекста на предишния ти пост помислих, че търсиш съвет. Rolling Eyes

# 659
Днес за пръв път пробвах да сложа малкия на гърне. Ами, не се получи.
Едва беше седнал и започ а да мрънка и да се опитва да става. Разбира се, вдигнах го и не съм настоявала повече.
Когато седна за малко обаче, ми се стори, че изобщо не е удобно това гърне, което съм му взела. Препоръчаха ни го в магазина, като подходящо за момченца, заради по-издължената си форма. Нa Kikka Boo e.
Може ли мнение и дали бихте препоръчали някое друго?

Общи условия

Активация на акаунт