Махане на памперс и биберон - 2

• 45 521
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
Да чакаш детето е много мъгляво понятие.
Докато го чакаш, нали му създаваш навици.
Родителите трябва да бъдат и взискателни, освен всичко останало.

Вярно е, че децата са различни и родителите са различни. Всеки споделя опита си, пък дано помогне и на някой друг. Няма "правилно" и "неправилно".

# 691
Между другото, тази теория за изчакване на детето самичко да поиска да свали памперса се е появила редом с навлизането на еднократните пелени. Stuck Out Tongue Winking Eye Теорията иначе звучи много добре, но не отразява точно това, написано в предния пост - неправенето на нищо и чакането прекалено дълго просто създава друг навик. Така постепенно със съзряването на детето, то започва да смята за нормално да ходи в памперса, а не извън него. За да разбере детето, че има и друг начин на изхождане, той следва да му бъде показан. Както възпитаваме децата за всичко друго, така е и със създаването на хигиенни навици. А вече според възрастта на детето, може да се подходи по различен начин и съответно да знаем какво може да очакваме. Така се избягва прекалено високото очакване за възможностите на детето на даден етап.

# 692
Между другото, тази теория за изчакване на детето самичко да поиска да свали памперса се е появила редом с навлизането на еднократните пелени. Stuck Out Tongue Winking Eye

Така е. Но това не я прави по-малко вярна. И доколкото виждам в темата поддръжниците ѝ значително по-бързо сме спряли с прането на напишкани дрехи.

# 693
  • София
Абсолютно
Аз изчаках и двамата,къде да се "напъвам" за постиженията.Grinning

# 694
  • Германия
Всеки си решава какво отговаря на неговия мироглед. Някои искат да дресират децата като кучета, други ги оставят до 2-3 годишни с памперс и си спестяват много нерви и изгубено време.
Чакането да е детето готово не значи просто да свием рамене и да го оставим на самотек. Аз за себеси съм пробвала и предлагала гърне нееднократно, детето е отказвало да седне. Ами няма да го карам насила. Никога не е било тайна какво се случва в тоалетната, но и това не я накара да прояви интерес. Усещах я кога ака в памперса, но като съм я подканвал да седне на гърнето категорично е отказвала. Значи в такъв момент и да се напъвам да махам памперс, просто нищо няма да се получи, освен аз да се изнервя, да пера наакани и напикани дрехи, а детето евентуално да се травмира и хептен да откаже да съдейства.

# 695
Чудесно. Но не нападайте хората, когато са успели да махнат памперса по-рано или когато имат други виждания, различни от вашите. Това с дресировката е доста обидно изказване, например. Да научиш детето на нещо няма нищо общо с дресировка. Просто приемете, че някои успяват по-рано, което нито е дресировка, нито е насилствено приучване. Но не знам защо някои майки така бурно реагират и сякаш искат да убедят другите, че са постъпили зле с децата си.

За мен, например, не е изгубено време да науча детето си на хигиенни навици. Също така, дори и за малко да оставяш детето без памперс, пак е от полза за него. Никой не ги пита как се чувстват спарени с найлон на дупето по цял ден, особено през лятото. Така че няма как да е пропиляно време това, в което детето чувства комфорт и чистота.

# 696
Комфортът без памперс обаче се заменя с по-чест дискомфорт от напишкани и наакани дрехи. Та малко е танту за кукуригу. За мен памперсите са меда, който си идва с жилото - по-късното махане на “пелената”. И въпреки че мойта майка твърди, че след годинката инциденти съм имала само по време на сън, не бих се занимавала с нещо по-различно от еднократни пелени, демек памперси. Само година след махането на памперса, за повечето родители вече е все едно какво е било.

Извън памперс темата, и понеже за дресировка стана дума. В последния месец дресирам куче и да ви кажа голям кеф било някой да те чуе от първия път. Joy

# 697
На мен продължават да ми идват съобщения от тази тема, въпреки че моите са вече на 5 и половина и отдавна сме забравили драмите около памперсите и бибероните, макар че при нас стана лесно.

Само едно ще ви кажа - не се карайте, давайте го по-спокойно, това не е състезание. В крайна сметка абсолютно всички дечица ще махнат памперсите в един момент и след това няма да има абсолютно никакво значение кой го е направил на 1, кой на 2 или пък на 3 освен за майките, които от време на време ще си спомнят. Simple Smile

# 698
Комфортът без памперс обаче се заменя с по-чест дискомфорт от напишкани и наакани дрехи. Та малко е танту за кукуригу. За мен памперсите са меда, който си идва с жилото - по-късното махане на “пелената”. И въпреки че мойта майка твърди, че след годинката инциденти съм имала само по време на сън, не бих се занимавала с нещо по-различно от еднократни пелени, демек памперси. Само година след махането на памперса, за повечето родители вече е все едно какво е било.

Извън памперс темата, и понеже за дресировка стана дума. В последния месец дресирам куче и да ви кажа голям кеф било някой да те чуе от първия път. Joy

Като малка съм имала и куче и коте и се научиха къде да пишат и акат на няколко месеца, без никакъв проблем.

# 699
  • София
С лява или дясна лапа пишеха?Grinning

# 700
С голямото ми дете постъпих по следния начин: изчаках докато не видях, че чисто физически е узряла за контролирането на   тези ппоцеси (акането, пишкането). След като в продължение на седмица, сутрин пелената беше суха, реших че щом не пишка, докато спи, този момент е настъпил. Това се случи на 2г.1 м. Обясних, че вече е голяма и ще пишка като нас в тоалетната. Взехме приставка за тоалетната чиния, гърне не сме ползвали . Мислех, че ще е голяма мъка научаването, но за моя изненада стана от раз. Без никакви усилия.Наакани и напикани гащи не съм прала. Това ме убеди в теорията, че просто трябва да се изчака. Имам приятелки, които с часове държаха децата на гърне и ефекта беше обратен . Най-фрапиращия случай,беше детенце в първи клас, което все още се наакваше в гащите. Но майка му голям терор му правеше с това гърне. Надявам се, да съм била порезна за някой

# 701
При нас от два дни има развитие с памперса. Бях писала, че пишка всеки път в банята преди къпане. Една вечер ми прищрака да взема гърнето в банята и да "хванем" пиш, за да не цапаме банята Joy и о,чудо! От следващия ден искаше само в гърнето да пиша - той прав, а аз държа гърнето и хващам пиш. Проблема обаче е следния, иска да стои гол долу. Не иска да обуем нито гащи, нито долнище въпреки, че обяснявам, че можем да събуем като му се допиша. Като кажа да обуем и взима памперса. Т.е. иска или да е гол и да пиша в гърнето или да е обут ама с памперс. А като е с памперс не казва и си пиша в памперса. Като е гол, казва всеки път предварително и няма инциденти. Два дни изкара гол, ама се чудя сега така ли да го държа или да настоявам да обуваме нещо Rolling Eyes

# 702
Maiathebee, според тридневния метод за сваляне на памперса, в началото детето трябва да стои голо от кръста надолу, а после да му се обуват постепенно широки панталонки без гащи, така че да не му стискат на дупето. Така усещали нуждите си по-добре и се учели да съобщават, и явно наистина е вярно, защото и от други майки чувам, че децата им съобщават само, когато са голички. Малко в шантаво да стоите цял ден без гащи, но според мен, остави детето да стои още малко голичко докато затвърди процеса и след това опитай деликатно да обуваш широки панталонки. Вариантът е за навън да го прилъжеш да е само с широки панталонки и после у дома да не ги събуваш. Може и да се получи.

# 703
Споделям, че стана работата при нас. Вече стои с широки гащи и казва преди пиш, събува гащите и пиша прав до гърнето, а понякога иска и в тоалетната. Всеки път скачаме от радост и пляскаме. За сега памперса остава за обедния и нощния сън, защото още пие мляко и се опишва много. Но предполагам и това ще мине като му дойде времето. Само остава да реша за навън как да процедираме. Още слагам памперс като излизаме. Той казва, че има пиш и навън и пита дали има памперс. Ама не знам ако го изведа без памперс дали ще иска до дърво да пиша.. а още ми се вижда студено ако се напиша да го преобувам навън, а и да не се травмира ако се напиша пред децата. Може би ще пробвам както е с памперс навън и като каже, пе има пиш и да събуем да го пробвам дали ще свърши навън работата. Но все пак съм много щастлива, че имаме напредък.

# 704
Браво на детето. Simple Smile За памперса навън, аз почти веднага го махнах. При моите деца интересно е, че навън почти никога не са се напишквали, дори в самото начало. Някак си навън стискаха повече и дори ми е било по-лесно отколкото вкъщи. Но малкия навън все още невинаги съобщава(а просто си стиска), така че ако видя, че е минало много време от последното пишкане, го водя да пишка.

За памперса по време на сън, ми се струва, че при момчетата става по-бавно работата. Grinning Четох, че техния пикочен мехур се развивал по-бавно. Не знам колко е вярно. Дъщеря ми малко преди 2 годинки вече започна да се буди със сух памперс сутрин и го махнахме, докато синът ми все още си пишка в памперса и предполагам, че по-дълго време ще спи с памперс. Случвало се е да се буди със сух памперс, но само 3-4 пъти и то ако е пил по-малко течности. Други майки с момченца може да споделят как е било при тях с нощния памперс.

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 09:58 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт