Махане на памперс и биберон - 2

• 45 557
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
Имам бебе на 1 г и 2 м вечер реве върти се, не мога да рязбера какво и е.  Сутринта пампера е сух дали се стиска и време ли е да я уча на гърне. Ще ми се поне май юни докато е топло, но сякаш дава сигнали за махане. Някоя мама с опит за махане на около годинка да сподели опит.

# 571
Kikair,пробвай да я сложиш да се изпиша на гърне,може да не и е комфортно в памперса.Синът ми така по едно време беше спрял да пиша в памперса,стискаше се и ревеше.Беше по-голям,но според мен това си е знак че му дошло времето.Не е задължително да махаш памперса,а само да изградиш навик.Синът ми още е с памперс гащи,но не пиша в тях.Не съм ги махнала,защото голямата нужда я върши все още в гащите.Иначе си пишка в гърнето и през деня няма нито един напикан памперс.

# 572
През ноща да я сложа на гърне?!
Аз частично я слагам на гърне от 3 м ака изцяло и пишка от време на време.
По скоро мисля първо да махна дневния после нощния памперс.

# 573
Мая и ние сме така,прави се че пишка и голяма радост. Ама само наушким. Днеска му дойде чашката за пишкане, голямо целуване, голямо гушкане, само с нея ходи, казва че ще пиша та да видим. Аз мисля че един път ако види как става номера , да го направи ще се отпуши и ще се приключи, нооо не знам кога ще се престраши.

# 574
Извинете невежеството ми, но каква е тази чашка за пишкане? Интересно ми стана. 😊 В гугъл ми излязоха само някакви за жени, за пикаене прави 😆

# 575
Имаше линк малко по назад.Представлява нещо като шише с фунийка отгоре,където да пишка детето.Може да си го носиш навън.Става и за момичета и за момчета.Интересно изглежда.И аз мислех да поръчам такова,но проблемът е че моят син само седнал в гърнето пиша.Опитах се да пробвам с различни чашки,даже писуар жаба му взехме,но не желае да пишка прав.Само седнал и това е.

# 576
Стефи недей взема тази чашка. Като гледам вие сте като нас. Носи я, харесва му, ама иска си гърнето, не желае въобще в нея да върши нещо. Чашката прилича на детски термос, само дето има друго предназначение.🙂

# 577
Видях го, леле, какво ли не измислят вече 😄 Съмнявам се обаче дори и аз да мога да се отпусна в такова нещо, камоли дете... на мъжете (малки, големи) може би да им е по-лесно 🤭

# 578
Аз искам да чуя найките на момиченца ползват ли го успешно или подлизва....  Ина два типа - за момче и момиче.  Бях решила да вземам и двата,  но се подвуомих и.... В последствие се отказах.  Купих си сгъваема седалка за тоалетна. Не,  че е особено хигиенично нея да слагам по седалките,  ама вече година я разнасям из раницата си.  След всяко ползване вън,  се дезинфекцира в къщи.  Седи в калъф и в още един найлон. За мен се оказа добра покупка....преди да затворят кръчмите.  Някой ако му се доака или допиша и се срамува вън,  бегом до някое близко заведение и вършим там работите.  Младежа вече порасна достатъчно,  че да може да го изпишвам прав в тоалетната (пусто отказва да я държи сам тая чурка). Дамата няма проблем вън,  но като знае седалката не отказва в заведение. Не, че не събирам в торбички "тортите".  Даже ползвам на Лидл миризливите торбички,  че се бях презапасила на една примоция.

А за "пикалника"  както мм го кръсти питам дали подлизва,  защото аз имам силиконов такъв,  за да върша малка нужда права (не е с резервоар, само фуния).  Таа ми се е случвало да подлизне и да поомокря облекло или крака. Joy Иначе е незаменима джаджа за път!  Ползвам я вече 6 години.  По туризъм най-вече,  ако не ми се сваля раница или няма де да клекнеш с голяма група. В обществените тоалетни много често,  вместо да приклякам,  на път с кола... Ии т.н.

# 579
Момичета,влизам да споделя че от вчера синът ми изяви желание да пишка прав.Получи се в една пластмасова каничка и вече пишка в нея.Бях се отчаяла,че е на 3,6г. а само в гърне седнал искаше да пишка,което ми беше голям проблем като сме навън.Това е голямо постижение за моето инато дете и исках да споделя радостта си.Сега се радва да гледа колко много пиш имало в каничката.То беше голямо стискане и страх от това да пиша прав.

# 580
Стефи, честита радост! Рано или късно всичко си идва на място, само дето мамините нерви отиват на кино.

Желая на всички майки спокойствие и търпение, и по-малко проблеми!

# 581
Мога да споделя опит с махане на памперс с две деца - момиче и момче. Това, което подейства при нас е ранно запознаване с гърнето(около годинката), както и отрано изпишкване навън за да свикват да ходят и навън, а не само на гърнето. Първите месеци е достатъчно да използват отвреме навреме гърнето за да свикнат с него и какво се върши на него. Следващата стъпка е същинското махане на памперса. Най-добре е да се оставят по гащички или с широки панталони без гащи. Като започнат да се напишкват, усещат резултата от пишкането в гащите и постепенно се научават къде се пишка за да не им е мокро и неприятно. Първите няколко дни е най-трудно, защото напишкването е постоянно и изнервящо за родителите. Общо взето, при моите деца напредъкът се е появявал след първата седмица - тогава съм виждала, че са готови вече да съобщават за нуждите си. А цялостното обучение ни е отнемало около 3 седмици. С дъщеря ми стана от първия път. След първата седмица видях, че започна понякога да си търси гърнето, когато й се допишка и по това разбрах, че ще се получи. След още 2 седмици вече почти нямаше пропуск. Със сина ми стана по-трудно. Опитвах няколко пъти през определени периоди от време, но след първата седмица като виждах, че няма почти никакъв напредък, се отказвах и изчаквах. Единствено успя да се научи да съобщава за голямата нужда(което пак беше страхотно постижение), но за малката чак след няколко месеца. След няколко опита, най-накрая започна да съобщава и за пишкането, и махнахме дневния памперс.

С дъщеря ми махнахме дневния памперс на 1г. и половина, а със сина ми - на 1г. и 11 месеца. Така че мога да кажа, че при деца под 2 години е напълно възможно свалянето на памперса, но трябва много търпение, защото няма как да стане за 3 дни. Също, друга заблуда е, че детето трябва да е проговорило за да съобщава за нуждите си. И това не е вярно, моите и двамата не говореха, но си намираха собствен начин да покажат, че им се ходи до тоалетна. Друга заблуда е, че трябва да се чакат определени знаци за готовност, преди да се пристъпи към махане на памперса. Но истината е, че не им ли се покаже какво трябва да правят, няма как да разберете дали са готови. Както всяко друго нещо, на което учите децата, така е и с това.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 14:16 от Анонимен

# 582
Аз не смятам, че е заблуда да се изчакат знаците на готовност. В единия случай без знаци за 3 дни нямах грам напредък, когато по-важните сигнали, че е готова бяха налични, за 3 дни вече беше готова. Но аз не съм фен на седмица и нагоре опикаване на положението, само за да кажа, че памперсът е свален.

# 583
Момичета, според мен знаците за готовност се предхождат от период, в който бебето се изпишква от майката. Тя наблюдава и следи. Напр. сутрин се чишка по-често, детенцето може да става неспокойно, когато му се чишка. Може да прави някакви характерни движения. Общо взето, майката трябва да ги забелязва тези неща и да го подканя. Дали като го държи на ръце, дали като го сложи на гърне - без значение.
Важното е, че постепенно му създава рефлекс и после вече детето само ще подава знаци.

# 584
Записвам се в темата за да чета и да следя. Simple Smile
Синът ми утре става на 10 месеца и мисля съвсем скоро да го запозная с гърнето.
Имам един вероятно глупав въпрос, но как пишкат в началото момченцата, преди да са се научили на типичната за мъжете поза? Cold Sweat

Общи условия

Активация на акаунт