Махане на памперс и биберон - 2

• 45 553
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Записвам се в темата за да чета и да следя. Simple Smile
Синът ми утре става на 10 месеца и мисля съвсем скоро да го запозная с гърнето.
Имам един вероятно глупав въпрос, но как пишкат в началото момченцата, преди да са се научили на типичната за мъжете поза? Cold Sweat
Държиш ги като момиченцата на ръце или седнали на гърне.  Към 2 год,   2 и половина може да започнеш да го учиш прав.
Моят син е на 3 год и 1 месец. От околко 7-8 мес пиша прав навън,  у дома предпочита на гърне,  в редки случаи прав до тоалетната стъпил на стъпалце,  но вече не му трябва,   порасна. Навън от около месец наблюдавам,  че ако не съм наблизо сам си смъква панталоните и пиша прав,  но държането на чурката му е трудно и все още покапва гащите. Аз когато съм до него го навеждам леко напред,  точно за да не покапя гащите.

# 586
Първо в гърнето,а после в чашка.Така стана при нас

# 587
Ох, ние от два месеца май сме на етап игра. Имаме стъпало за ВЦ, ссабува се с памперс гащи е, стъпва, 2-3сек и иска да слиза. Нищо не прави. Не мога да следя кога му се пиша. Мисля скоро да направя втори опит да махна гащите и да видим. На гърне категорично не иска, за акане също. на 1,9г е

# 588
Моят директно на детски писоар се научи никога клекнал не е пишкал. Сега вече както му харесва,къде на писоара,къде на тоалетната.Навън само прав иска,учи се сега да се изтръсква хубаво,иначе си държи без проблем и насочва от миналата година.На 3,3г. е сега,по това време миналата година благодарение на Каю го махнахме по негово желание памперса и с няколко гафа за около месец всичко стана плавно.Не съм привърженик на ранното приучаване,нито съм против памперса до 3-4 години.За мен важно беше да е готов и спокоен,никога не бих го оставила да се опикава.Приятелка мъчи нейния 2 месеца като стана на две,щото видиш ли голям бил.Сменяше дрехи и чаршафи по 10 пъти на ден и буквално насила го научи.Той сега и "отмъщава" като се напикава и наааква насила в градината.В чудо се е видяла с него,отказва и да говори,а е на четири вече.

# 589
Моето момче директно се научи да пишка прав на гърнето/тоалетната/навън.
Никога не е искал да седне на гърнето.

# 590
Записвам се в темата за да чета и да следя. Simple Smile
Синът ми утре става на 10 месеца и мисля съвсем скоро да го запозная с гърнето.
Имам един вероятно глупав въпрос, но как пишкат в началото момченцата, преди да са се научили на типичната за мъжете поза? Cold Sweat

Първо момченцата пишкат седнали на гърнето, но трябва да подбереш подходящо гърне, защото пишлето понякога излиза отвън. Grinning Другият вариант е да го издържаш над тоалетната. Прави пишкат вече на малко по-късен етап.

Лещичка, проблеми могат да се създадат, ако приучването става насила без значение от възрастта. При правилния подход, нещата стават без драми. Проблемът при приучването обикновено е, че родителите не знаят точно какво да правят и какво да очакват. Напишкване в началото винаги има, дори и при по-големите деца, докато навикът за изпишкване в памперса бъде премахнат. А за навиците казват, че трябват около 20 дни за да бъдат изцяло премахнати. И имай предвид, че при напишкване в гащите, дрехите веднага биват сменяни. А когато детето седи с памперс, родителите невинаги разбират веднага, че се е напишкало или му е пълен памперса, и съответно то си седи с влага на дупето. Защото и най-добре попиващите памперси държат влага, а тя е предпоставка за инфекции и подсичане. Така че не разбирам идеята, да е проблем напишкване и пране на повече дрехи 1-2 седмици, а да не е проблем да държим децата с подвижни тоалетни на дупетата.

А за знаците за готовност, всъщност са силно преувеличени. И ако ги чакат, обикновено родителите изпускат подходящия момент, и без да осъзнават, вменяват на детето навика да ходи в памперса. Защото колкото по-осъзнато става детето, толкова повече изгражда навика да се изхожда в памперса. Т.е. седиш и чакаш детето да стане готово, а всъщност несъзнателно го учиш на друго. Бебетата не се раждат с памперси, така че няма как да станат готови да махнат нещо, което всъщност не им е заложено природно да използват. Grinning Прочетете за естествена бебешка хигиена. Те се раждат с вродено чувство за чистота, така че колкото по-рано им се осигури възможност понякога да ходят извън памперса, толкова по-добре за тях.

# 591
Какво общо има в случая ЕБХ, която обичайно се практикува от раждането, с деца, носещи памперс и неусещащи особен дискомфорт от тях през първите 1.5-2 години и нагоре от живота си. Навикът в тази възраст отдавна е установен, освен ако родителят не е имал желанието да издържа над легенче доста време преди това. И дали ще се изчака няколко месеца или не, по-скоро определя дали ще бъшеш локвички 2-3 дни или повечко. Това е общия случай, винаги има изключения, разбира се.

На повечето тук също са ни махнали пелените преди годинката, но това, което сме носили на дупетата, няма общо с памперса.

# 592
  • Германия
Няма здраво дете, които в училище все още да е с памперс. Всички се научават рано или късно.

Аз също не съм фен на ранното приучване на гърне, на всяка цена, защото така е прието 🙄 децата, които на 1,6г са без памперс просто са били дресирани да си вършат работата на гърнето, което за мен не е кой знае какво постижение.

Децата каро се осъзнаят и знаят кое какво е и как става, сами в един момент ще искат да си вършат работата на тоалетната като всички останали. И майките им няма да трябва да ги подканят през 15 минути да се изчишката, или да ги слагат през час на гърнето

# 593
Не съм искала да обидя или нападна никого,споделих историята защото за мен е показателна,че насила не стават нещата.Не съм против ебх,племенничката ми е на 9 м. и в момента етървата я приучава и и се получават нещата.Но тя е кротко бебе,може и по осъзната да е знам ли.Моето беше шило и все още е.Една секунда мирен не е седял,за гърне не искаше и да чуе.На 9 месеца проходи и всичко му беше любопитно и интересно,единствено на стола за хранене се заседяваше.Мисълта ми беше,че всяко дете е различно и не може да се обобщава за всички,че видиш ли нарочно ги държим с памперси докато на нас ни изнася или нещо такова.Времената са такива,че пелени вече рядко се ползват и масово децата на 2-3г. се отучват от памперси.

# 594
Аз също не съм фен на ранното приучване на гърне, на всяка цена, защото така е прието 🙄 децата, които на 1,6г са без памперс просто са били дресирани да си вършат работата на гърнето, което за мен не е кой знае какво постижение.

Ако детето съобщава кога му се пишка или ака, за каква дресировка изобщо говорите? Това е усвояване на умения както всички други.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 16:18 от Анонимен

# 595
Тео говори за физиологична готовност, която се достига едва към 18 месечна възраст. Преди тази физиологична готовност е трениране, да. Все едно да твърдите,че захранване на 3 месеца е усвояване на умение, при все,че на тази възраст едно дете не е физиологично готово за запознаване с твърда храна.

# 596
Когато детето е способно да контролира нуждите си и да съобщава за тях, значи е физиологично готово. Ако не е, то няма да може да го направи. Логично. Wink

Иначе, да, около 18 месечна възраст се появява контролът върху пикочния мехур и сфинктера, но ако не покажете на детето какво и къде да го върши, то просто няма да го направи. Тук идва ролята на родителя. Също така, периодът на приучване е най-добре да бъде предхождан от свикване с гърнето и естествените нужди, което и от хигиенна гледна точка е добре. По този начин преходът става възможно най-плавен, без стрес.

# 597
  • София
Нашият батко тръгна на ясла на 1г. и 2 месеца и вече беше без памперс. Не сме го приучавали. Просто в един момент установих, че памперсът е сух с часове и ги махнахме без никакво напрежение. Дори в яслата не ми вярваха, докато не се убедиха сами.
Сега с малкия е съвсем различно. Бяхме махнали памперса за около месец и си казваше всеки път (на 1г. и 10 месеца). После изведнъж спря да иска да пишка и ака в гърнето и върнахме памперса. И сега въпреки че се усеща и е достатъчно осъзнат, просто не иска и не го и насилвам. Ще дойде и този момент.

# 598
Като стана въпрос за ЕБХ,сестра ми я практикува с първото,а сега и с второто дете.С второто започна още от раждането,но детето е кротко и не се сърди да го държат над тоалетната/мивка.Моето от малко ревеше и не търпеше да го държа.Та второто дете никога не е акало в памперс,за пишкането има пропуски.Аз с такова нещо не мога да се похваля.При синът ми всичко е много трудно.Мисълта ми е,че детето само си показва.

# 599
Вчера пак пробвах да оставя малкото без памперс. Ами, оказа се, че той си казва като му се допиша, но не иска да отиде във ВЦто /гърне не предлагам, категорично отказва, а във ВЦто сам ходи на игра, бях писала по-рано/ .. но не иска като му се допиша, бяга и докато не се изпиша в гащите, не се дава. И голямо тръшкане да сложим пак памперс.. накрая сам си го обу Rolling Eyes Сега не знам какво да правя... да настоявам ли, да чакам още ли... На 1г10 мес е.

Общи условия

Активация на акаунт