Махане на памперс и биберон - 2

• 45 551
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
Изчакай. Явно не е готов. Дай му 3/4 месеца.

# 601
Момичета, вие съветвате ли се с вашия педиатър?
Надявам се, че не разчитате само на собствената си интуиция и на бг-мамма.

# 602
За кое да се съветваме по-точно?

# 603
Вчера пак пробвах да оставя малкото без памперс. Ами, оказа се, че той си казва като му се допиша, но не иска да отиде във ВЦто /гърне не предлагам, категорично отказва, а във ВЦто сам ходи на игра, бях писала по-рано/ .. но не иска като му се допиша, бяга и докато не се изпиша в гащите, не се дава. И голямо тръшкане да сложим пак памперс.. накрая сам си го обу Rolling Eyes Сега не знам какво да правя... да настоявам ли, да чакам още ли... На 1г10 мес е.
На 1 г. 10 м аз тепърва го запознах с гърнето. Въобще не съм имала някакви очаквания да сваляме памперс. Случи се на около 2 г. 5 м. окончателно без особени усилия понеже беше готов. Ако не е готово детето, не се напрягай и изнервяй излишно, защото и то ще те усети.

# 604
Аз се съветвам с педиатърката, когато става дума за здравословното състояние на малкия.
За биберон, памперс и захранване сама чета и преценям как и кога.
Ако слушах докторката, трябваше на 2 месеца да захраня бебето със сок от ябълка и морков, а на 3 да почнем с картофеното пюре. Simple Smile

# 605
За кое да се съветваме по-точно?

За всичко.
Аз съм много благодарна на педиатъра на сина ми и помня всичките му съвети.
Както за захранването със сокове и пюрета, така и за ходене по нужда, тръгване на училище, изпращане на лагер, ваксинации и др. Всяка негова дума ми е била от полза.

Rocket какво лошо има в сока от ябълка и морков на 2 месеца и картофено пюре на 3? На мен ми звучи разумно. Много деца са отгледани така.

Разбира се, има различни тенденции и всеки може да избере според собствените си разбирания.
Попитах за педиатър, защото доста от въпросите, които затрудняват майките и се обсъждат тук, са от компетенцията именно на педиатър.

# 606
Момичета, вие съветвате ли се с вашия педиатър?
Надявам се, че не разчитате само на собствената си интуиция и на бг-мамма.

Ако бяхме в Щатите и педиатрите ни бяха в час и с официални препоръки по темата, може би щях да се съветвам. У нас мога само да се подсмихна на този въпрос. Не че нещо, ама и литературата на български език по въпроса се свежда до един превод на Каю.

И точно заради педиатри като твоя, хората нямат доверие на педиатрите за нищо.

# 607
Еха, сок на 2 м и картофено пюре на 3 Flushed и нищо лошо няма в това ...  Rolling Eyes

Не мисля, че педиатърката познава детето по-добре от мен, нито нуждите му, нито готовността му.

Попи, лошото е, че все още обучават педиатрите по старите схеми. Как пък не преведоха един нов учебник с актуалности....

# 608
  • София
Рядко, но има и такива педиатри, които следят актуалните тенденции. Но те също се менят непрекъснато, например последните 1-2 години се говори все по-често за връщане на ранното захранване. На нещата в повечето случаи си остават на усета на майката. Според мен си е индивидуално и няма 100%правилно и 100% грешно.

И да не е пълен спам, синът ми е на 2г и 1м и още не сме почнали да махаме памперса, предполагам, че като затопли по-трайно ще станем активни в опитите, гърнето е само за игра, абсурд е да седне на него, още по-малко да върши нещо там, на пък понеже ме придружава редовно в тоалетната 😂 мисля направо там да го уча.
Биберона махна сам и без драми,  две седмици преди да навърши 2. Просто го скъса със зъби и не пожела нов и така непланирано приключихме от раз.

# 609
Huligankata, само че тенденцията за връщането към ранното захранване няма нищо общо със сокчета от 2 м. И е обвързана с доста задълбочени проучвания (не у нас разбира се), а не защото баба ми така е правила. Даже не и баба ми, защото баба ми сокове на 40 дневно бебе не си е и помисляла да дава.

Vercheto, имам учебник по Педиатрия, взех си го от интерес, но вътре почти нищо не пише за кърмене/хранене с АМ и захранване. Та винаги съм се чудила как се обучават бъдещите специалисти по тези темите.

# 610
Някъде бях чела страница от такъв учебник,  обаче не помня вече къде беше. И така ми е останало.

# 611
  • Германия
Аз не съм се консултирала с педиатрите ни за памперсите, те пък никога не са се опитвали да ми казват кога какво на тази тема. Ако имам притеснения за нещо, тогава питам, но иначе съм в състояние сама да си събера информацията, да я обработя и да взема информирано решение.

В интерес на истината, приучването на гърне обсъждах с жената, която гледаше дъщеря ми. Тя беше възпитателка, педагогог, с 40г опит в гледането на дец, с 3 собствени. С нея искахме да пробваме да я слага на гърне през дена като е при нея, но щерка ми абсолютно отказваше и решихме, че не е готова все още и така...

# 612
Valentina, не ми се вярва да намираш за разумно сок от ябълка на 2 месеца и картофено пюре на 3. Признай си, че тролиш темата Stuck Out Tongue Winking Eye

# 613
Valentina, ти кога даде сок и кога захрани пюре, след като го намираш за разумно? Simple Smile

# 614
Колкото педиатри,толкова различни мнения.Според нашия захранване преди 5м.е абсурд,камо ли сокчета на 2м.И за да е по темата,аз се съветвах относно биберона и памперса.Препоръката беше на 1г да е без биберон,а до 2 да е без памперс.Колко лесно щеше да е ако се махат така лесно,но уви..

Общи условия

Активация на акаунт