Махане на памперс и биберон - 2

• 45 539
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Ще дам мнение, като притежател на голяма колекция гърнета - най-удобно му е купуваното от кварталното магазинче за 3лв. Та скъпо, пеещо, пускащо вода, имитиращо тоалетна/кола/мотор не купувай, ако решиш да сменяш сегашното.

# 661
Аз съм доволна от гърнето на ИКЕА, защото се вади средната част и се мие по-лесно.

# 662
За второто съм решила да не купувам гърне.Моят не искаше и да чуе два три вида пробвахме.Директно на писоара жаба се научи и пишка и до сега,а ака на детската седалка на голямата тоалетна.

# 663
Гърне взехме от Джъмбо. 5-6лв (по спомен). Също е от две части и се мие лесно, доста подобно е на това, което Рокет е показала. Първите пъти и аз се чудех дали му е удобно на малкия, постоянно слизаше от него, но бях спокойна и след няколко опита си свикна.

# 664
Аз взех за дъщеря ми най-обикновено гърне от 3лв. обаче ми се стори че и е неудобно и ниско и взех друго (тип малка тоалетна, която лесно се чисти като се маха по средата). За сега само се научи на малка нужда на него, за голямата нужда иска памперс все още. Явно ще трябва да настоявам повече, за да се научи:)

# 665
Rocket, опитай с анатомично гърне. Вашето май е от тези по-ниските докато анатомичните са малко по-високи, като столче.

# 666
Със сигурност ще взема още един вариант на гърне, да видим как ще е. Hug
Да питам още нещо.
Често чета, че много майки в началото слагат детето през 30-40мин. В този случай всеки път ли сменяте памперса? Защото това сигурно ще са 20 па перса на ден. Close

Иначе, засега не съм го мъчила повече да сяда, след като вчера категорично отказа.
Оставих гърнето в неговата стая, за да го разучава и да свиква. Засега не му обръща грам внимание. Simple Smile

# 667
На колко ти е детето?

# 668

Сега е 11++.
След 2 седмици става на годинка. Simple Smile

# 669
Понеже сега съм второ, ще ти кажа как ще постъпя, защото грам не ми се занимава. Ще изчаам да видя, че е готов като брат си и махам от раз. Нито имам времето, нито нервите да ми се опикава по 100, пъти, да събувам гащи и да слагам безцелно да блее на гърнето Grinning
Инак казано, ще изчакам да стане на по-осъзната възраст и тогава ще действам.

Баткото го пробвах 2-3 пъти, преди да махне и беше пълен провал, разказвала съм назад. Накрая майка ми намери правилния подход и точно за 2 часа създадохме навик - да пика прав Wink
Т.е. в гърнето се дърпаше, но прав до дървото и тоалетната стана. Трябва да им се предлага явно варианти и те изберат, кой им допада най-много.

Това са моите 5ст по темата Simple Smile

# 670
Ако памепрса не е пълен/пишнало е детето малко, не виждам проблем отново да се сложи. Иначе упражнението да слагаш едногодишно на половин час на гърне, а през цялото време да е с памперс, за мен също е безсмислено.  Може да имаш попадения, но ще постигнеш potty-timing, а не potty-training (т.е. съвпадение на нуждата с гърнето, но не и осъзнаването, което е важното за процеса). Това ако не откаже след третото слагане да сяда на гърне изобщо де. Но и аз разсъждавам като Vercheto.

# 671
Аз препоръчвам гърнето на Chicco OK. Само на него сядат и за при баните взех тип столче от китайския магазин, него също го харесват 3.80 лв струваше.

# 672
Rocket, няма смисъл да слагаш бебето на гърнето толкова често. Малко е още за да махате памперса, така че хващането на всяко пиш ще те затормози излишно. На тази възраст е достатъчно да го запознаеш с гърнето за да свикне и да го слагаш отвреме навреме. Като начало е най-подходящо след хранене и след сън, когато почти сигурно ще свърши нещо в гърнето. После постепенно след няколко месеца ще видиш как вървят нещата и може да зачестиш слаганията на гърне. Вече около година и 4-6 месеца може да опиташ да свалите памперса, когато децата вече физически започват да могат да контролират нуждите си.

Сега можеш да хванеш ритъма на изхождане по голяма нужда на детето(много често го правят след хранене). Също, ако разпознаваш кога ще ака, веднага го слагай на гърнето(те започват да правят гримаси и да издават звуци за напъване). Аз така си спестих смяна на наакани памперси след годинката. Просто с голямата нужда е много по-лесно и по-отрано може да се приключи с акането в памперса.

Иначе, няма смисъл да сменяш памперса на всяко слагане на гърнето, ако не е пълен. Най-удобно е да ползвате памперс гащи, които лесно се свалят и вдигат.

# 673
  • София
Преди време бях споделила за нашият проблем. Бяхме махнали памперса и после се разболяхме от коронавирус едновременно с мъжа ми - нямахме сили да ставаме от леглото няколко дни и дали тогава го оставихме с памперс за някой друг час или не сме могли да станем като му се пишка - не помня вече, но започна да не иска да пишка в гърнето.
Мъчихме се 10 дни, но непрекъснато се напишкваше, наакваше, все едно не сме махали памперса никога. Чудих се няколко дни какво да правя и накрая реших да върнем памперсите обратно за известно време.
Сега като се постопли (половин година по-късно) ги махнахме буквално за 2-3 дни. Първоначално като преход пишкаше сутрин след ставане в гърнето. След това махнахме изцяло през деня памперса. Най-голям проблем му беше да се отпусне да пишка навън. С акането навън все още не сме го измислили, въпреки че и това се налага понякога. Но и това ще стане.
Споделям, ако на някой този опит му е полезен.

# 674
Rocket, и аз мисля, че е много рано. Аз съм разказвала как беше при нас, но пак накратко - до 1.5 г. не беше виждал гърне. После го въведох,в началото ставаше, после си играеше на него, после нищо не правеше там и т.н. Чак към 2.3 г. почна да осъзнава кога му се пишка и на 2.5 г. махна памперса без почти никакво усилие и с малко аварии за тези 2 месеца. Признавам си, че понеже ежедневието ми е доста натоварено не ми е било за цел да съм по-настоятелна да стане по-рано, реално не ми се и занимаваше да слагам през половин час, та чак когато видях някакви признаци да посочва, че му се ходи до тоалетна поех инициативата и реално стана с лекота.

Общи условия

Активация на акаунт