Време много не остана, иде ЮНИ ще стана мама! Тема 6

• 27 117
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Аз започнах подготовката на чантата. Тъкмо се прибрах от магазина Grinning Взех нощници, чехли, санитарните принадлежности като превръзки, подплънки и т.н. Сега чакам да видя някаква промоция на помпа за кърма и шишета на Авент, за да са ми готови. От болницата не са ми давали списък, следващият ми преглед е на 07 май и тогава ще питам АГ и ако нещо съм изпуснала да купя. Ползвам списъци от нета, които намерих.

# 421
  • София
Аз още не съм я приготвила чантата, но след празниците ще се заема. Все се страхувам да не предизвикам съдбата, но съм сигурна, че този път ще е по-рано, че бебчо е голям, а терминът ми е 30.06. Каката я преносих, ама тя пък беше много малка. Та сега само се моля да удържа до 05.06, че тогава ще ме закарат в София ( ако всичко е по план, разбира се).

# 422
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз с каката започнах от рано да събирам багаж, че не знаех кога ще тръгне, а и раждах в държавна и там се помъкнах с два сака, кво ли не искаха да си нося.. Сега ще съм в частна и освен лични неща (телефон, зарядно, тоалетни принадлежности за мен, помпа) друго няма да нося. Мисля да ги приготвя като вляза в 45дневния, или дефакто месец преди датата на секциото, пък дано си изкарам дотогава. Blush

# 423
  • София
Мамчета като чета, личи си че вече наближава срещата с бебоците. Всички си имаме своите притеснения и това е съвсем ок. Още малко и тоя зор ще мине. Сега раждането изглежда страшно, особено за първо...а после покрай кърмене и недоспиване изобщо няма да се сещате ни за болка, ни нищо.
Днес научих, че са изписали от една наша болница бебенце, родено малко под 600гр, момиче. Преборила се е душицата, здрава е, стискам палци и на нашите избързали бебчета да са скоро в прегръдките на майките си:kissing_heart:
За статистиката, аз родих каките без упойки, само за втората понеже бях с избор на екип, си поисках пълна упойка за шевовете.
Епидуралната на курса за бременни ни обясниха, че е подходяща само при определени условия, например да не си с по-голямо разкритие от 4см. Идеята е да тушира най- болезнените контракции преди етапа на изгонване на плода. Т.е печелите няколко часа докато се стигне до пълно разкритие. Там обаче наистина трябва добра стиковка на целия екип, акушерка, лекар, анестезиолог.
Аз съм купила още миналия месец нещата за болницата, но още не съм ги прибрала в чантата. Мисля помпа да не нося на първо време. Ако видя зор или ще ползвам тяхна, или таткото ще носи.
До 30 седмица и при мен схемата беше с магнезий, ношпа и утрогестан, сега съм 32 , само на магнезий, но пак имам контракции. Като почна да се шашкам си пия и ношпа. На преглед сме в 35 седмица.
Весели и спокойни празници на всички:sunny:

# 424
Попаднах днес на една тема за сладоледа и бремеността,та се начетох колко е опасен и да се избягва ,а аз толкова сладолед ,колкото изядох последните 2месеца не бях яла.... и сега се зачудих.Едва ли съм единствена ама все пак,то това е едно от малкото неща дето си го хапвам с кеф.

# 425
  • София
Кое му е опасното? Аз не си падам много по сладоледа, но напоследък си правя домашен и е кошмарно вкусен.

# 426
  • Плевен/Пловдив
От месец си хапвам доста сладолед на ден. Много добре ми идва и на мен и на бебка😀.

# 427
От началото на бременността си ям сладолед. Много ми е вкусен... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 428
Защо е опасен? На мен много ми се яде, ама се въздържам още, заради хроничен фарингит Confused

# 429
  • София
По, аз също си хапвам доста сладолед напоследък. За пръв път чувам, че може да е проблем. И кое му е опасното всъщност?!

# 430
Ами пише заради сурови яйца ,че е в списъка за забранени неща  и един куп простотии.Реших да проверя в гугъл „сладолед и бременост” и се начетох на  та за това реших да проверя тук как са нещата 😁

# 431
Ехааа какво съвпадение... Тъкмо си направих една мелба за следобедна закуска и сядам пред компа, отварям темата и гледам, че се дискутира, че сладоледа бил вреден. Joy
Не се филмирай толкова, то в майонезата няма сурови яйца, пък камо ли в сладоледа. Хапвай ако ти е кеф Kissing Heart На моя бебо много му харесва Heart

# 432
Сладоледа не е ок заради суровите яйца, но това се отнася за домашен сладолед или такъв, предлаган в някои заведения. Купешкия си е ок, в него яйца няма, както и в майонезата, само химии разни, така че наслаждавайте му се, без да си вкарвате филми в главата 😉

# 433
По въпроса за магнезия, дискутиран по—нагоре, според мен не е проблемът в дозата.. в големи дози най—много да те хване рядкото щастие, е тогава вече ще е зле положението. И с голям тумбак, и да дрискаш, и да се дехидратираш... екшънът ще е пълен. И конски дози да се пие магнезий, ако не изчезват контракциите, значи че този магнезий въобще не се усвоява или причината за тези контракции е друга и няма смисъл да се товарят бъбреците. Дори е възможно да няма никакъв повод за притеснение, както се оказа при мен, ама явно всеки както са го наплашили. Simple Smile Аз лично не се притеснявам от нищо, свързано с раждането, дори не чета и не гледам образователни филмчета, камо ли да слушам чужди мнения какво да правя и какво не. Ей така като пълен идиот ще си ида да раждам и тепърва ще се “обучавам” какво е това. Не смятам, че като четеш някакви описания предварително, това ще ти помогне. По—добре се вслушай в организма си — той най—добре ще ти подскаже какво се случва и какво трябва да правиш. Лично аз знам какво не искам да ми се прави, по тоя въпрос няма две мнения — без никакви масажчета на коремната област, нито лакти, нито, недай си боже, лекарако или акушерско тяло върху меН. Единственият, който може да се качва отгоре ми, е мъжът ми, но той тогава ще има друга задачка и с това ше се заеме по—късно, живот и здраве 😁 Откакто спрях да слушам лекарите и да пия смотаните лекарства, както се оказа за няма нищо, ми е едно уверено, добре се чувствам, активна съм, и нямам никакви проблеми. Е,а случва се чат—пат да ми се стегне корема, ама то това не е болезнено, просто се стяга мускулатурата... и какво, да взема да се филмирам, че ще родя преждевременно ли? Егати глупостите.
 Сурови яйца в сладолед .... вие в кой свят живеете? Всичко се прави с яйчен прах, суроватки на прах, нишесте, сухо мляко... 😁 Тц...

# 434
То същото по тая логика важи и за торти те. Вчера си купихме плодова пита от сладкарница Неделя и си хапнах доста. Крема май се прави с сурови яйца, ако въобще присъстват такива де. Не съм се замисляла, чак сега. А тортичка особенно от тази си хапвам често.

Общи условия

Активация на акаунт