Време много не остана, иде ЮНИ ще стана мама! Тема 6

• 27 116
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Emka евала за коментара. 😁 Права си! Аз поизгледах няколко видеа относно раждането, но гледам да са по документални. Например от там разбрах, че главичката на бебечето се променя по време на раждането, за да е по-лесно излизането, тоест бебчо ще помага. 😊

# 436
То същото по тая логика важи и за торти те. Вчера си купихме плодова пита от сладкарница Неделя и си хапнах доста. Крема май се прави с сурови яйца, ако въобще присъстват такива де. Не съм се замисляла, чак сега. А тортичка особенно от тази си хапвам често.
Надали... Технологично не знам някой да се занимава вече с това при наличието на толкова емулгатори, подобрители и т. н. Ако съмняваш, прочети съдържанието на тортата, там си пише. Не—термичнообработени яйца се съмнявам въобще да се ползват в сладкарската индустрия, поне съдейки по това, което аз съм консумирала евър. Сигурно са някакви изключения, ама в масовото производство едва ли.

Emka евала за коментара. 😁 Права си! Аз поизгледах няколко видеа относно раждането, но гледам да са по документални. Например от там разбрах, че главичката на бебечето се променя по време на раждането, за да е по-лесно излизането, тоест бебчо ще помага. 😊

Не отричам ролята на акушерките, но е много важно акушерката първо да е човек, след това да си действа по задачите като акушерка. Достатъчно разкази на адекватни жени могат да се прочетат, в медии като Дневник например, не говоря във форума, където се описват пълни несъответствия между реакция на тялото на майката и лекарския персонал. Тактиката явно е да се наплашват жените още през износването, за да може като отидат в болницата, да са готови за всякакви варианти, удобни на персонала, вкл. чупене на ребра от натискания и такива неща. Е, с мене ще видят бая зор, защото нищо от нещата, които ми бяха наговорили по—рано, не се случиха, така че как да се доверя на такива хора на 100%? Ще правят каквото трябва и каквото е в съответствие с реакциите на тялото ми в дадения момент. Това им е работата. Нито ще ме връзват да лежа на легло, ако не ми се лежи, нито ще ми вливат окситоцини, ако не се налага. Такива неща. Майка ми много тежко раждане е преживяла с мен, не иска да си спомня за него. Мога много да говоря още, но хайде да не плашим примерните жени, които си четат и се готвят за раждането си като за изпит. Всеки има право да си мисли каквото си иска.

Последна редакция: пт, 26 апр 2019, 17:34 от emkaemka1

# 437
Да оставим настрана самото раждане, но това бъркане за разкритие е побъркващо

# 438
При положение, че всичко е индивидуално, е напълно ненужно да се обременяваме с разкази и клипчета относно раждането и да прехвърляме безброй варианти. Отиваме и каквото сабя покаже, дето се казва. Щадете си психиката. Не можем да предвидим нищо колкото и да ни се иска. Четох само колкото да съм наясно г/д как протичат нещата и абстрахирайки се от развоя на събитията. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 439
Аз вчера като бях на преглед и докторът каза, че таза ми е с 1-2 см по-малък. Също така каза, че ако е до 3200 гр плода ще се справя с нормалното раждане. Попитах го ако не мога да се справя какво правим и той: "Е няма да остане вътре, спокойно! 😁"

# 440
Ммдам, както казва ММ .. "да не вземеш да се отказваш сега" Stuck Out Tongue Closed Eyes
Няма връщане назад, все някак трябва да излязат бебоците. Иначе аз съм от тези, които гледат клипчета на истински раждания и четат всякаква информация по темата. Това ме успокоява, да знам какво ме чака долу-горе. Страха от неизвестното е съвсем нормален, още повече, че знаеш, че ще има болка, ама каква и колко.... Гледам да не го мисля много, но и да съм наясно с процеса чисто физиологично. Аз също не се доверявам напълно на лекарите и винаги сверявам информацията.
А таза как и кога го мерят?

# 441
34 г.с. - с някакъв инструмент се замерва от горе.

# 442
Аз от личен опит мога да ви кажа, че лекарствата както могат да помогнат така могат и да навредят. Аз бях още 2 дни в болницата заради лекарствата. Оказа се, че имам проблем с чувствителен стомах и черва и каквито и лекарства да пия ми дразнят и започва да ме боли. И колкото и да не е за вярване дори но-шпа и папаверин от които трябва да ми мине ме заболява повече, а от болките и контракции и разтроиство. Сега ако се наложи ще вкарваме магнезий венозно и папаверин на инжекции по този начин нямам проблем. Бебка вчера я мериха и в 33+6 е 2300 вече ми е по-спокойно че е пораснала и продължава да расте.

# 443
  • Плевен/Пловдив
Ще се повторя, но въпреки че е за трети път пак си имам страх. При второто раждане казах на д-р, а не ще си отивам утре ще раждам😂. Доста бисери се изказват при раждането... Една приятелка пък Викала мамка му, мамка му и д-р на кой говориш? Тя на онзи отвънка - ММ😀. След два месеца ще си разказваме и ние историите...

# 444
Аз мисля, че е хубаво да сме поне базово информирани и за двата вида раждане (че то не се знае как ще се развият нещата). Всеки си знае прагът на "филмиране", но в хода на едно нормално раждане примерно е много по-лесно като разпознаваш отделните етапи и знаеш какво се случва и предстои, също така си мисля, че е хубаво да знаем малко и за дишането. Аз с първото раждане бях информационно много подготвена и изобщо не ме притесняваха предстоящите неща, психически се бях подготвила да слушам акушерката и персонала, как да напъвам и др., гък не казах през цялото време, много плавно мина. Нооооо за дишането нищо не бях прочела, освен че трябва да се диша Simple Smile и явно в един момент изобщо не го правех както трябва, взе да ми причернява и едва се съвзех. Та този път и за дишането четох Simple Smile Същото ми е мнението за кърменето- ако сте силно мотивирани да кърмите изслушайте някоя лекция на живо или в Ю тюб на консултантите по кърмене или прочетете някоя статия- не винаги нещата стават инстинктивно и майките се объркват с всичките приказки за слизане на кърмата, милилитри и какво ли още не.

# 445
  • София
Аз също обичам да съм информирана за всичко. От симптоми до лекарства, упойки, протичане на раждане, усложнения развитие на бебе и тн. Хубавото при мен е, че аз не се филмирам излишно за каквото и да е. Напротив, точно информацията ми помага да съм напълно спокойна. За това четенето и ровенето в нета не могат да ме бутнат изобщо. Всичко е въпрос на нагласа.

# 446
Абсолютно съм съгласна, само ще добавя, че е въпрос и на подбиране на информацията и източниците й.

# 447
  • София
А има ли някоя от Вас, която с първото раждане е била секцио, а сега се замисля за нормално раждане. Дали е възможно първо да си бил секцио и след това нормалено?

# 448
Момичета не знам за раждането, но тези хемороиди ме съсипват вече психически Sad никога не съм имала и вече втора седмица се боря с тях... пробвах с Масту никакъв ефект, взех си Прокто гливенол вече 3 ден никакво подобрение... през деня нямам проблем , но вечер има един ужасен сърбеж и не мога да спя изобщо. Детралекс знаете ли дали е позволен? Сега и по празниците не мога да отида на лекар и в чудо се виждам... реве ми се . А толкова добре протичаше всичко, как се появиха от нищото не разбрах. Cry CryCry

# 449
Добре, всички говорят за това прословуто дишане.. Поне нека някой сподели какво е прочел по тоя въпрос, как трябва и не трябва да се диша Grinning Да знам да се радвам, или да плача Grinning Любопитно ми е (а предполагам не само на мен), понеже съм певица и от пеенето ми е останал навик да дишам само диафрагмално. Ако дишам с гърди, не ми стига въздух да говоря, задъхвам се. От опит споделям, че за един месец да научиш диафрагмално дишане е почти невъзможно, освен ако не си доста схватлив. За жените особено си е предизвикателство, защото ние дишаме гръдно по подразбиране. Та как трябва да се диша по време на раждането всъщност?

Общи условия

Активация на акаунт