Алерголог/Анестезиолог в София

• 350
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте! След две седмици ми предстои операция за уголемяване на бюст и ми се налага да мина през изследвания за алергия към определени упойки. Въпроса ми е дали някой знае къде се правят такива изследвания или конкретен лекар, който се занимава с това, тъй като днес търсих в отделни клиники, но се оказа трудна задача да намеря алерголог…Също така изследванията трябва да ги направя най-късно до утре. 😀
Благодаря предварително! 🩷

# 1
В кабинета на д-р Мустаков се правят тестове за упойки, но не знам така от днес за утре дали ще могат да те вземат. При него часовете обикновено са за след 6-7 месеца . Отделно той е детски алерголог, но май само за тестване приема и възрастни пациенти.   Можеш да се обадиш и да попиташ.

# 2
Шанса за Мустаков е нулев.
Аз водя дъщеря си при него и е ужас с часовете.Вече часове ще има за 2025.На място се дават часове “в изчакване” на тези, които вика за вторични прегледи.

# 3
Отиди в някоя лаборатория и обясни към кои вещества трябва да те тестват (трябва да са ти ги написали)
Ето например:
https://www.synevo.bg/alergii/
Не ти трябва лекар.

# 4
  • Melmak
Ако сте в София, отивайте в Александровска. Там има алерголози, които ще ви направят тестовете. Аз съм си правила там, също за операция.

# 5
Отиди в някоя лаборатория и обясни към кои вещества трябва да те тестват (трябва да са ти ги написали)
Ето например:
https://www.synevo.bg/alergii/
Не ти трябва лекар.
В лабораториите правят кръвни тестове. За упойки и двата пъти на сина ни са правени кожни прик тестове при алерголог.

# 6
На дъщеря ми за упойка при зъболекар правиха в лаборатория, затова посочвам като идея, ако не намери лекар (от днес за утре)

# 7
  • Melmak
В лаборатория няма как да направят заключение. Аз съм човек с алергии, специално ме пратиха при алерголог за тестуване. След като ме тестуваха, алергологът написа препоръки, които да спазят преди интервенцията. Това е много важно. Такава препоръка беше поставянето на инжекция урбазон преди упойката. Това в лаборатория няма как да го кажат. Нито се знае дали ще имат всички необходими алергени за тестуването.

# 8
Написаха ми две упойки с две активни вещества за изследване. Така стана.
Не са изследвали всичко наред, а конкретно две, които ползват най-често.
Ако си имаш алергии и не се знае какво се ползва е друга работа..

# 9
  • Melmak
Дадоха ми списък с 5 упойки, които да се тестват. Не е всичко наред. Лекарите, които ме оперираха ми казаха да се тестувам и написаха списък с какво. Но не е въпросът да те надраскат и накапят само. Ако има реакция се описва каква е, в моя случай се предписа и инжекция. За това си трябва лекар.

# 10
Племенницата ми я тестваха в Пирогов. Малко дете е, предстоеше й ямр с упойка. В Иван Рилски отказаха да я тестват, тъй като била хипоалергенна. Майка й обаче се страхуваше, тъй като тя има много алергии. Написаха й активното вещество. Обади се в Пирогов, там й казаха същото, но щом настоява. Стана буквално от днес за утре за една сутрин.

Общи условия

Активация на акаунт