Време много не остана, иде ЮНИ ще стана мама! Тема 6

• 27 062
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Всичко имам от баткото, каквото нямах, вече съм купила или взела от приятели. Изпрала съм дрешките. Само количката и столчето не съм изпрала. И не съм стерилизирала шишета, но мисля, че за това време има.
За изписването, боди с къси ръкави ританки и блузка и чорапи + одеалце, ако се налага...и шапка.

# 511
Термина ми е за 22 юни (за сега, ако се наложи секцио ще е по-рано).. таа въпросът ми е, кога е добре да изпера и изгладя дрешките?
Мисля към 10-15 май да се заема с тази задача.. дали е рано?
Дрешките и всичко останало ще бъде прибрано в скрин, предполагам че ще останат чистички и "стерилни" до раждането Grinning

# 512
Благодаря момичета. Чакам го да се размърда малко поне, ако не утре на спешен. Дано всичко е на ред. А за изписване съм взела боди с къс ръкав, цяло ромпърче с дълъг ръкав, ръкаеички и шапчица. Само едно тънко одялце ми остава, но немога да харесам още.
пробвай с шоколад и лежане на лявата страна

# 513
Аз искам да си купя коплект в цвят екрю или праскова , обаче не мога да намеря. Някоя от вас някъде да е мяркала из сайтовете

# 514
  • WonderLand
Аз искам да си купя коплект в цвят екрю или праскова , обаче не мога да намеря. Някоя от вас някъде да е мяркала из сайтовете

По сайтовете не знам, но на Димитровградския пазар има, и аз бях загледала даже, ама реших, че не държа да е комплект. Предполагам ти е далече обаче...

# 515

По сайтовете не знам, но на Димитровградския пазар има, и аз бях загледала даже, ама реших, че не държа да е комплект. Предполагам ти е далече обаче...
Да , не уточних че живеем във варненско

# 516
  • София
Аз съм наникъде още - нито чантата ми е готова, нито комплект за изписване имам. Но съм си харесала един, ако не намеря нищо друго до две седмици, ще го поръчам. Остават и някои дребни неща да се купят, но и това ще стане след празниците. Тепърва трябва да оправям стаята на каката, да изкараме дървеното легло, да пера всички дрехи, чаршафи и Т.н, даже място за дрешките на бебето не съм освободила. Количката и тя трябва да се измие и приготви. Ама все чакам да се стопли по-трайно, за да ги изкарам на двора да изсъхнат по-големите неща, а то пак дъждове дават....Моля се само бебо да ме изчака да се натуткам Simple Smile

# 517
Моята чанта също не е готова. Ще взема две нощници подходящи и тогава ще я подготвя.
Относно покупките на нас ни останаха дребни неща ножичка, коритце, памперси, нокторезачка. От големите покупки количка ще вземем след раждането. Оглеждам за нещо в продавалника. От там взех и стерилизатор на много хубава цена и в отлично състояние. На първо време както бях споменала ще спи в кошче бебето (след раждането ще сменяме жилището, та за това легълце ще вземем занапред)

Мами взела съм едно шише авент - още колко трябва да взема как мислите?

# 518
Моето "диваче" както му казвам,не се спира по цял ден и през ноща едвам успявам да мигна.На където и да легна все му е неудобно и се попва лудо ритане,та чак целия ми корем се тресе.Една вечер ме поуплаши,като легнах и нищо чак не ме хвана сън,после позамърда и заспах спокойно.SmileОтносно подготовката за сега съм взела комплект шишета, помпа за кърма,дрешки поръчах от английски сайт и ги чакам след 10 май,както и кошара поръчах от Хиполенд,чакам я след 7ми.Количка харесах със столче за кола и ще поръчам,след 2-3 седмици.Комплект за изписване също си харесах състои се от боди с къс ръкав,ромпър с дълъг ръкав,шапка,лигавник и ръкавички и съм взела тънка пеленка.Остана да постегна и сака за болницата.Не съм се спряла единствено каква марка козметика да взема за бебо.От баткото имам доста неща като спално бельо,хавлийки,завивки но ще взема и някои новички,които набелязах вече.Понеже ще съм за края на юни,в началото на месеца ще поогледам и за някаква рокличка за изпиването и за мен

# 519
Аз днес си взех рокличка за изписването за мен Joy моята девойка е страшно чудо няма спане... даже се моля понякога да се кротне малко и да поспя . Моя доктор казва, че ако нещо те притеснява почваш да броиш ританията и мърданията, ако са по-малко от 10 за 24ч отиваш веднага на преглед. Аз поръчах вече количка и столче  за колата, накупих няколко бодита и това е . Нищо друго а май е време да започна малко по-малко да купувам.

# 520
  • София
За шишета, аз имам две стъклени и две пластмасови за помпата. С баткото използвах също 4. Едно за чай, едно за вода, едно за помпата и едно да си разнасям кърма. Но това си е в мойта глава. Повечето кърмещи майки не използват изобщо. Така че от теб зависи. Пък и ще видиш как вървят нещата, шишета лесно се купуват. За начало и едно ще ти свърши работа докато се ориентираш.
За мен дрехи за изписване няма да взимам. Аз като се замисля нямам снимки от изписването с баткото, сега вероятно също няма да имам. Не си падам по тия нагласени моменти. Не ги намирам и за важни.
Мойта чанта отдавна е готова, защото накарах ММ да се разходим до морето за няколко дни и той ме накара да си я взема за всеки случай. С уговорката да не раждам по пътя Joy За щастие не съм родила, че и колело успях да покарам. Утре си пътувам на обратно, та да са спокойни всички вече. Днес влезнах в деветия месец и според моя аг, да се готвя, че нямало да дочакам термин.

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 22:51 от ditmade

# 521
Аз съм готова с покупките, с изключение на памперсите и спирт за пъпчето. Много съм доволна, защото вече ако обикалям малко повече имам после адски много контракции и гледам да си почивам. Ако трябваше тепърва да пазарувам нямаше да мога. Аз имам доста неща от баткото, ама сезоните не съвпадат и купих малко дрешки. За изписването съм подготвила боди с къс ръкав, ританки, блузка и шапчица ако е по-хладно и памучна тънка пелена. Ако е много топло ще си остане по късия ръкав. Шише имам някакво от баткото се подмята, но с него не съм ползвала и сега надали ще ползвам (да не се заричам де, че кой знае ) така или иначе нещо много критично трябва да се случи, че да не кърмя, каквато съм фанатична на тази тема Simple Smile изпрах си днес количката от баткото, с много зор , че много ми се стяга коремът. Остана да изпера дрешките и да измия кошарата и съм съвсем готова.
Моят бебчо също има дни на покой и какъвто е активен обикновено, също се ошашквам ама все по мъничко си помръдва. А обикновено се разпъъъъъва много сериозно и краката явно като са сгънати вече ги усещам по встрани, а не като преди в ребрата. Акушерката каза да лежа предимно наляво, за да седи завъртяно с гръб наляво, че така ротацията при раждане става по-лесно. Ама той само ме дебне да се обърна надясно и хоп и той надясно, и баткото беше така Simple Smile

# 522
Аз нямам представа дали ще мога да кърмя въобще... надявам се да мога, ама циците ми не са големи. Grinning Текат разни неща от там, даже ги опитах на вкус — сладички са 😁 още от 4—тия месец сигурно, ама не знам какво ще стане всъщност. Взела съм си някакви неща за себе си като две нощнички от Jumbo, летни чехлички, джапанки, хавлия ще си взема като дойде време, а също и други неща за лична хигиена.. А, купих си един пакет от онова бельо за еднократна употреба, ако се наложи още, ще пратя таткото да купува. Разни такива неща като помпи и биберони не съм взимала, честно казано нямам и намерение да взимам — ако се наложи, има кой да ми ги набави. Вероятно ще използвам раница, даже мисля всичко в туристическата да наблъскам, аз и сега си ходя с раници, ама в един 35 литров eastpak ще ми е тридно да побера всички неща. Ама аз съм още в 32—ра седмица и реално имам още време. Но утре вероятно ще извадя раницата и ще нахвърлям вътре тези неща и да си стои готова докато дойде време да се взима.

# 523
  • Sofia
Моят багаж е готов, стегнат с всичко по списъка от болницата Simple Smile. С останалите покупки също съм почти на 80% готова, остава да си вземем количката след 10.05 и да изпера всичко. Шишета съм взела две малки на Авент и две на Нук да си имам, пък се надявам да кърмя Simple Smile. Относно дрешките за изписването, аз не си взех комплект, а си направих, понеже намерих страхотна бебешка рокля боди, към нея има ританки и шапчица, но е с къс ръкав роклята. Гледам че вие всички сте взели боди с къс ръкав и ромпърчета или блузки, но всичко ли мислите да обличате? Аз мислих д е с тази рокля с къс ръкав и с пелена отгоре 🤔. Сега се чудя дали не ми трябва нещо с дълъг ръкав...жилетка някаква например?

# 524
  • София
Аз нямам представа дали ще мога да кърмя въобще... надявам се да мога, ама циците ми не са големи. Grinning Текат разни неща от там, даже ги опитах на вкус — сладички са 😁 още от 4—тия месец сигурно, ама не знам какво ще стане всъщност. Взела съм си някакви неща за себе си като две нощнички от Jumbo, летни чехлички, джапанки, хавлия ще си взема като дойде време, а също и други неща за лична хигиена.. А, купих си един пакет от онова бельо за еднократна употреба, ако се наложи още, ще пратя таткото да купува. Разни такива неща като помпи и биберони не съм взимала, честно казано нямам и намерение да взимам — ако се наложи, има кой да ми ги набави. Вероятно ще използвам раница, даже мисля всичко в туристическата да наблъскам, аз и сега си ходя с раници, ама в един 35 литров eastpak ще ми е тридно да побера всички неща. Ама аз съм още в 32—ра седмица и реално имам още време. Но утре вероятно ще извадя раницата и ще нахвърлям вътре тези неща и да си стои готова докато дойде време да се взима.
Малките цици не са критерий за кърмене. Аз съм с малки цици и кърмих една година. И спрях, защото аз така реших, не защото дъм имала проблем:) Така че настрой се положително:)

Общи условия

Активация на акаунт