Време много не остана, иде ЮНИ ще стана мама! Тема 6

• 26 681
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Аз имам плоски зърна, пробвах с протектори, но не станаха нещата. После се цедях доста време, но и дохранвах с АМ. Към 5ти месец засука, ей така на майтап. Но към 7ми месец я отбих, защото почти нямах кърма. Сега ще видим как ще е.
Да се оплача, съня е вече мираж - въртя се, ставам по 5 пъти през нощта, уж да пишкам. Кръстта ме боли, схваната съм, уж слагам възглавници. После се разсънвам и няма заспиване по един час. А така ме е яд, после и да искам, няма да мога да спя... но ми е супер неудобно, както и да легна Sad

# 526
Аз имам плоски зърна, пробвах с протектори, но не станаха нещата. После се цедях доста време, но и дохранвах с АМ. Към 5ти месец засука, ей така на майтап. Но към 7ми месец я отбих, защото почти нямах кърма. Сега ще видим как ще е.
Да се оплача, съня е вече мираж - въртя се, ставам по 5 пъти през нощта, уж да пишкам. Кръстта ме боли, схваната съм, уж слагам възглавници. После се разсънвам и няма заспиване по един час. А така ме е яд, после и да искам, няма да мога да спя... но ми е супер неудобно, както и да легна Sad
И аз не мога да спя. Искам като си легна вечерта да се събудя чак сутринта,но увии..
Не мога да си намеря удобна поза, схващам се, въртя се. Чак се измарям в опитите си на заспя Grinning

# 527
Момичета, всяка майка може да кърми, просто природата го е измислила така, че да няма вариант бебето да остане недохранено. Въпросът е до колко ще търсите информация и подкрепа в случай на нужда и до колко в родилния дом ще ви натискат за шишетата с многото милилитри мляко Simple Smile вариант "Ако мога да кърмя" няма Simple Smile така че няма страшно. Между другото за варненските мами- на 09.05 ще има лекция в Капела плей за кърменето на Ася Демирева - нейната лекция преди 6 г ме образова достатъчно, за да прескоча сама всички трудности с кърменето, страхотен консултант, препоръчвам

# 528
Не съм писала отдавна. И аз не мога да спя добре, боли ме кръста, таза, коремчето тежи, малката хлъцла час по час хълца и шава през нощта и аз будувам за да й се радвам Simple Smile) Пазарувам страшно хаотично, а уж имам списъци... Накупих малко бебешки дрешки, но трябват още и много се чудя какви размери да взема и колко бройки. Някъде четох по 5 от всичко. Нямам и готова чанта за болницата, нито пък за изписване мога да харесам комплект. С ремонта го закършихме и вече си мисля, че няма да можем да смогнем да се пренесем. Поне се е завъртяла с главата надолу, та се надявам да докараме до термин и да успея да се подготвя с всичко, ако спра и на работа да ходя... Simple Smile Най-сетне взех и количка Bebe-mobile, което нищо не ми говори и никъде не прочетох за тая марка, но пък си я харесахме в магазина и така... Някой нещо да е чувал? Полски били, много качествени...

# 529
И при кърменето размерът няма значение 😉 Аз също съм с малки гърди и бях като млекоцентрала, кърмих до 1 година и половина и по мое желание отбих каката, защото се чувствах много изтощена. Тя не се и противи, де, явно й беше дошъл момента. Всичко е до нагласа, желание и информираност. Природата си е природа, няма нехранителна кърма и подобни щуротии освен при някакъв медицински проблем.

# 530
Pinks не съм чувала конкретната марка, но знам, че полските колички са качествени. Работата защо не я оставяш вече, подготовката за бебо си изисква време, а според мен е добре да се прави спокойно. Успех с ремонта, дано успеете! ☺️

# 531
Моите гърди също са малки, не са мръднали грам по време на бремеността - вчера си сложих сутиен за едно излизане, иначе не нося и ми беше добре; имам кисти и в двете гъди и доста се притеснявам, дали въобще ще тръгне кърма, но пък да видим..
В понеделник бях на контролен при моя АГ - плацентата на едната бебка наистина била повече към 3-та степен, а не 2-ра и на всичкото отгоре шийката ми е намаляла на 25 мм и с лек конус отгоре, където е главата на бебка - явно ще искат да излизат по-рано. Сега предимно се пазим и стискаме палци да влезем поне в юни месец. Ама пазиш, не пазиш.. то са тонове, прегледи, на зъболекар по спешност трябва да се ходи и те така те Simple Smile А и не мога да си намеря педиатър.. или нямат места или се натискат да взимат още пациенти, а пред вратата им са по 20-на души чакащи ..   

# 532
Аз също имам киста в едната гърда. Следя я от няколко години. Миналия месец ходих на преглед и лекаря каза, че не е проблем за кърменето. Но трябва да се правят масажи постоянно, за да се избегне запушване и оттам нарастване на кистата. Дори ми каза, че е възможно от кърменето и масажите да се разбие и изчезне.
Някой спомена ремонт.. Ние от февруари започнахме да търсим апартамент и все още нищо не сме харесали Rolling Eyes та се надявам скоро да намерим и преминем към ремонта Joy

# 533
  • WonderLand
На мен най-много ми тежи това, че постоянно ми се пишка. Няма нощ в която да не стана, през деня графика ми се върти около това къде най-близо има тоалетна, много юе мъчи това. Добре че поне не ходя е офиса вече, имам още 4 работни дни, но ще ги изкарам от вкъщи.

# 534
  • София
И на мен пишкането ми е най-голямата драма.

# 535
Моите гърди в началото пращяха и боляха, после спаднаха, появиха им се стрии, сега никакъв изглед за мляко... Grinning Знам, че до няколко дни след раждането се случва това, де, не съм се отписала.
Пишкането го преглътнах, аз и без това много вода наливам и съм все в тоалетната...
Tan4entze, то като не знам къде ще го посрещам това бебе и не мога да се събера да започна подготовката, затова ходя на работа за да си оползотворявам времето. Освен това с ММ работим заедно и помагам на него по този начин, инак да съм я захвърлила тая работа вече, ама сърце не ми дава да го оставя да се бори самичък. Но пък намерихме заместничка, та скоро ще ги оставя да се оправят и ще започна аз подготовката Simple Smile)
maiathebee, направо ти съчувствам с предстоящия ремонт с бебе... На мен ми дойде до гуша. Уж е вълнуващо, че всичко е ново и го избираме и т.н., ама и това не е лесна работа, особено ако имаш много работа в офиса и през свободните минутки се образоваш на бебешка тематика...

# 536
  • WonderLand
Pinks, аз те разбирам напълно, това с жилището е изключително стресиращо. Ние ремонт не сме правили, но самото местене страшно много ми дотежа, макар и само да давах нареждания отстрани.

# 537
Тежко е дори да не си бременна! Друго си е да си седиш, да си гледаш филмчета или книжка и да си мислиш какво да си хапнеш после 😁

# 538
  • София
Здравейте,
Надявам се всичко да е наред с избързалите бебоци Two Hearts
Аз вчера спретнах чантата за родилното, без чаша и връхна дреха, че още ги ползвам.
Сложих 2 кърпи (1 за къпане и 1 за лице и ръце), 2 нощници, чехли, бельо, четка и паста, сапун, тх и мокри кърпи, следродилните превръзки и малко подплънки за сутиен, 1 еднократен чаршаф (ако потрябват още, таткото ще носи), крема за зърна. Памперсите и кърпите за бебето ще са в отделна торбичка. Ще използвам бебето за помпичка, а ако се наложи цедене, ще пробвам с наличните помпи по етажите, електрически са- само шише ще ми донесат.
За малкия бюст- винаги съм била 75А , сега обаче нещо съм ги наляла, та съм 80Б.
Кърмих малката до 2г. 3 месеца (накрая бях само навик), т.е размера няма значение....имах съседка с изключително малки гърди, която казваше, че с третото е имала толкова много кърма, че сякаш от раменете извира Wink
Започнах поетапно пране на детските дрешки (събрани от приятели и няколко нови боденца купих), гладенето ми тежи- но мисля да гладя само в началото, тъй като ги връткам и през сушилня. Повечето други неща са ни дадени, само ваничка и повивалник не съм получила за сега, даже гърне имаме, зелено Simple Smile
За изписването ще направя сглобен комплект от боди с къс ръкав, ромпър, шапка и тънка пелена или вместо ромпър- ританки и блузка.
При мен малката е най- активна като съм седнала, легнала...ходя на езиков курс сега и като учим, много рита и се разтяга, може пък да и харесва езика Wink
Много искам вече да е края на Май, за да съм минала 36гс, после ако иска да излиза Simple Smile

# 539
SilverDream, изхождайки от факта, че жената е много по-чевръста и организирана, направо си е по-зор да нареждаш отстрани. Друго си е да запретнеш ръкави и да си свършиш нещата, както най-добре си знаеш Grinning Поне на мен ще ми е много зор, че няма да мога да пипна нищо почти. Ама недобро стечение на обстоятелствата... Сега ние тука само си говорим, нали, иначе не се ядосваме, щото така или иначе е такова положението Simple Smile) Вместо да се стресирам и да се паникьосвам, че нищо не е готово, че наближава раждане, промени и кво ли още не, аз съм се отпуснала по течението и нищо не е в състояние да ми разклати спокойствието... Дано си остане така.

Общи условия

Активация на акаунт