Козунаци 2019

• 40 315
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
МамаРаче, значи в тестото е само стевия, така ли?
Дара, отново прекрасни!  Grinning

# 496
Изнудвате тук , и аз месих , чакам второ втасване сплетени и пека в двете печки.Големички са моите.Няма отърване от вас ,заразихте всички на козуначена вълна. Даже мисля да повторя.

# 497
Да кажа, че се подведох и замесих 2 кг с 1 пакетче немска боя от Лидл и мнооого трудно втасва. Явно си е била за 1 кг. Първото общо втасване 4 часа. Сега са оплетени и за 1.30 часа едва леко са помръднали. Общо 3 козунака се получиха.Започвам един по един да ги запотплям във фурната на 60 гр. с вентилатор и покрити, но не прътно с ал. фолио. Да видим какво ще се получи. Иначе по рецептата на Морена с прясно и кис. мляко.

# 498
  • в полите на Балкана
МамаРаче, значи в тестото е само стевия, така ли?
Да!

# 499
мамаРаче от стевия до стевия има огромна разлика във  вкусът една е насищата на сладост друга дори горчи .Същото се отнася и до агавети има много  видове със съответния индекс и от всичко това зависи сладостта.

# 500
  • София
Morena Благодаря за всички отговори  bouquet

Сега сложих един да видя до кога ще откарам с печенето  ooooh!

# 501
...
Тъкмо оформих всичко. Като си втаса и започнах да работя с него много добре се разтягаше и беше еластично, бе, с една дума - май ще я бъде работата, даже и един кръгъл козунак врътнах Grinning Но да не се изказвам прекалено рано, сега втасват и с малко късмет дано скоро имам какво да ви покажа и аз Blush

Всичко изглежда, прекрасно!  Simple Smile
Кажи сега коя е плетката на този, моля!

Извинявай за късния отговор, ама тук е пълна какафония. Joy С 4 фитила е. Гледах оттук https://www.youtube.com/watch?v=Q6xohRzcBVw&t=4s Blush

# 502
  • София
Ми.......... готова почти, един на Моренка, + плънка, един ........ ми обърках ги кой с какво беше, но зная, че останаха един с маскарпоне, един със закв . сметана и един злощастен  Кулич се пече във фурната.
Моренка, благодаря за хубавата рецепта, изпълнен е с конци, направих го голям, защото така ми харесва т.е. не съм го разделяла на 2 части. Много съм доволна

# 503
  • в полите на Балкана
мамаРаче от стевия до стевия има огромна разлика във  вкусът една е насищата на сладост друга дори горчи .Същото се отнася и до агавети има много  видове със съответния индекс и от всичко това зависи сладостта.

Може. Нямам опит със стевията. Не е достатъчно сладък, но пък няма и по-различен вкус. По скоро се усеща маята. Определено ще го направя пак с една идея повече стевия и повече аромати. По назад в темата писах каква стевия съм използвала.

# 504
  • Sofia
Извинявай за късния отговор, ама тук е пълна какафония. Joy С 4 фитила е. Гледах оттук https://www.youtube.com/watch?v=Q6xohRzcBVw&t=4s Blush
Благодаря, няма проблем. Знам я тази, но ми хареса как се е получила при теб, поздравления!  Simple Smile

kimbolina, приятно ми да съм ти била полезна! Simple Smile

Браво, душата, страхотни! Радвам се, че пробва моята и ти е харесала!  Hug

Аз тъкмо сложих 2я да се пече, третия втасва. Смятах по-рано да приключа...

# 505
  • София
marchеva14 Страхотни са  Peace

Може ли да споделиш по коя рецепта си правила този с заквасената сметана, че взех и аз една сметана та се чудя какво да я правя .

# 506
  • в полите на Балкана
Аз извадих Кулич от фурната. Не очаквах да стане толкова добър. Жалко, че замесих половин доза.

# 507
И от мен един.

# 508
Ето и моите

# 509
Ето го и първият от моите. Не стана висок, но иначе го уцелих на печене, че почти всяка година отгоре ми прегаря захарта. Сега се пече втория.

Общи условия

Активация на акаунт