Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 70

• 54 781
  • 767
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, здравейте, в трети ден от стимулация с гонал съм и усещам, че започвам да се разболявам (с лека хрема и болки в гърлото съм). Не знам какво мога да пия сега.. Sad

# 256
Момичета знам, че тук може и да намеря своя отговор. Имам доста стимулации и до сега все са били почти еднотипни. Настоящата обаче се проточи повече време и трябва да поставя инжекция з узряване на яйцеклетките, но вместо досегашните Прегнил, Овитрел доктора ми изписа 3броя Декакептил няколко пъти питах дали е това, дали съм разбрала.
Има ли друг, който са му изписвали това лекарство 35 часа преди пункция? Опитах се да прочета и да намеря логическо обяснение, но уви не открих.
Ще се радвам някой да сподели дали има такава практика в  други клиники. Благодаря

# 257
  • Вдън горите тилилейски
Аз бях така при последните две пункции - 3 бр. Декапептил, а в деня на пункцията имаше още една инжекция, но не помня лекарството. Дали не беше Хориомон!?

# 258
Аз имах декапептил при задържани фоликули.
От листовката му:
"Трипторелин е синтетичен аналог на естествения хормон гонадорелин. Това е хормон с белтъчна структура, който стимулира хипофизната жлеза.
Подобна на гонадорелин, Декапептил действа на ниво хипофизна жлеза. Под действието на лекарството хипофизата спира да подава сигнали за секреция на полови хормони тестостерон при мъжете и естроген при жените. В резултат на това количеството на тези хормони в кръвта намалява. Когато се прилага заедно с хормонална стимулация при технологии за асистирана репродукция, Декапептил предпазва хипофизната жлеза от преждевременното освобождаване на хормона LH /лутеинизиращ хормон/, който стимулира овулацията."
Не се бях замисляла как действа, но от това, което прочетох, би следвало като антагонист да подтиска овулацията по определен начин и се използва за прецизиране на стимулацията с цел да се получат зрели, годни за оплождане яйцеклетки (Декапептил като и други като Диферелин, Лукрин, Синарел, Золадекс и др.).
Но в такъв случай предполагам трябва да има и таймираща чхг инжекция, която да предизвика ову. Обаче е възможно и декапептил да е достатъчен, не знам. Щом си говорила с доктора не се притеснявай. В коя болница си?

Последна редакция: вт, 28 май 2019, 11:18 от Малага

# 259
Момичета, здравейте, в трети ден от стимулация с гонал съм и усещам, че започвам да се разболявам (с лека хрема и болки в гърлото съм). Не знам какво мога да пия сега.. Sad
Здравей, най-добре се обади на лекаря ти. По мнение на моя доктор не е проблем да се приемат всякакви лекарства, аз лично съм пила ибубром, синопред и разни такива без антибиотик.
Успех!

# 260
Здравейте момичета имам едно питане.. Чакам всеки момент да ми дойде цикъла и да започваме стимулация за инвитро, но днес си взех микробиологията и имам кандида спп, оскъдно така пише и бих искала д попитам това дали ще попречи на започване на опита

# 261
Здравейте момичета имам едно питане.. Чакам всеки момент да ми дойде цикъла и да започваме стимулация за инвитро, но днес си взех микробиологията и имам кандида спп, оскъдно така пише и бих искала д попитам това дали ще попречи на започване на опита

Аз също имах преди опита и не ми казаха, че е проблем. Предписаха ми един крем, но не си спомням името. Еднократно се слага. Но на мъжа ми излезе гарднерела и отложихме опита за следващия месец. Говори с лекаря си.

# 262
Да разбира се ще се чуя с доктора, просто чакам резултатите утре на мъжа ми да станат за да ги видим и тях направо

# 263
Момичета знам, че тук може и да намеря своя отговор. Имам доста стимулации и до сега все са били почти еднотипни. Настоящата обаче се проточи повече време и трябва да поставя инжекция з узряване на яйцеклетките, но вместо досегашните Прегнил, Овитрел доктора ми изписа 3броя Декакептил няколко пъти питах дали е това, дали съм разбрала.
Има ли друг, който са му изписвали това лекарство 35 часа преди пункция? Опитах се да прочета и да намеря логическо обяснение, но уви не открих.
Ще се радвам някой да сподели дали има такава практика в  други клиники. Благодаря

Follow, декапептил се изписва като тригер за доузряваме вместо Овитрел в някои случаи. Аз съм с ПКЯ и правя по много фоликули, поради което винаги съм тригерирана с декапептил или друга алтернатива на прегнил, хориомон и тн. препарати. Целта е да се избегне рискът от хиперстимулация, не знам дали се използва и за нещо друго.

# 264

Follow, декапептил се изписва като тригер за доузряваме вместо Овитрел в някои случаи. Аз съм с ПКЯ и правя по много фоликули, поради което винаги съм тригерирана с декапептил или друга алтернатива на прегнил, хориомон и тн. препарати. Целта е да се избегне рискът от хиперстимулация, не знам дали се използва и за нещо друго.
Много благодаря. Аз също съм с поликистиза, но както писах до сега имам 4 пункции и все е било тригера с Овитрел/Прегнил и винаги със замразени трансфери. Явно има такава практика, но не бях я чувала.

# 265

Много благодаря. Аз също съм с поликистиза, но както писах до сега имам 4 пункции и все е било тригера с Овитрел/Прегнил и винаги със замразени трансфери. Явно има такава практика, но не бях я чувала.

има, има, добре си узряват яйчицата по тази схема. Не се притеснявай и не го мисли.

# 266
И при двете ми стимулации ми поставиха Хоримон 36часа преди пункцията. Първия път 5000, втория 10000. Причината? Не знам. Първия път всичко ми беше пълна каша, втория малко по-добре. Надявам се третия път да си наясно с всичко, което се случва Simple Smile

# 267
Някоя от вас имала ли е кървене след пункция? Аз съм правила няколко пункции, но за първи път веднага след пункцията имах кървене, което продължава вече втори ден, но вече кафеникаво.
Възможно ли е да се чистя от стимулацията, или нещо не е наред?

# 268
Някоя от вас имала ли е кървене след пункция? Аз съм правила няколко пункции, но за първи път веднага след пункцията имах кървене, което продължава вече втори ден, но вече кафеникаво.
Възможно ли е да се чистя от стимулацията, или нещо не е наред?

Аз и двата пъти имах, но много леко зацапване. Оправих се до вечерта

# 269
И аз имах подобно кървене за първи път след пункция (6-та подред), продължи 3 дни. Ако намалява, не смятам, че е повод за притеснение.

Общи условия

Активация на акаунт