Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 70

• 54 974
  • 767
  •   1
Отговори
# 345
Зависи в коя клиника/болница си.
Имала съм блокираща инжекция всеки ден ,имала съм и един път само.
Успех!
В Адела съм, при Семерджиева.

Здравей, Fairytale Simple Smile!

Аз бях последния път по дълъг протокол - идеята на протола, доколкото аз знам, е да се влиея по-лесно на хормоните след като се бие Декапептил депо (еднократно) или се поставя всеки ден в продължение на определен брой дни. Аз бях с депо - биха ми я мускулно 7-8 дни преди стимулацията. Не знам обаче как се решава дали депо или всеки ден. Питай за това доктора.
Също така знам, че гълъг протокол се прилага на жени около 30-те и се очаква качеството на Я да е по-добро.
Иначе, същинската стимулация протича абсолютно идентично на късия протокол. 

Ако имаш въпроси - питай Simple Smile!
Желая ти много успех и скоро да се повалиш!

Здравейте,
Само да изразя несъгласие-дългият протокол нито е за жени до 30,нито е гаранция за по-качествени яйцеклетки от късия.
Нели, късмет утре:four_leaf_clover: пункцията минава мн бързо и леко.Чакаме те с хубави новини🤞

Може и така да е Simple Smile. Така съм чела, това и споделям. Не искам да подвеждам никого - все пак затова са и лекарите - да адресираме към тях съмнения и въпроси Simple Smile.
Нели, успех на пункцията! Не се пртеснявай - не е страшно. Успех!

# 346
Здравейте на първия преглед ми казаха 2 бебчета, имаше малко шок, туй онуй, как ще се оправа но определено свикнах с мисълта.
И днес ми казват три....... много се обърках, очаяна съм казаха ми че може да се наложи редукция на едното🙁някои в моето състояние има ли?
Редукция се налага. Една триплодна бременност крие много рискове, както за бебетата, така и за теб. Някой ембрион се е разделил ли? Как станаха 3?

# 347
Здравейте на първия преглед ми казаха 2 бебчета, имаше малко шок, туй онуй, как ще се оправа но определено свикнах с мисълта.
И днес ми казват три....... много се обърках, очаяна съм казаха ми че може да се наложи редукция на едното🙁някои в моето състояние има ли?
Редукция се налага. Една триплодна бременност крие много рискове, както за бебетата, така и за теб. Някой ембрион се е разделил ли? Как станаха 3?
3 три тридневни ми върнаха ,на първия преглед бяха 2 плодни сакчета, след 10 дена оп 3 с сърдечна деиност.

# 348
Т.е. лекарят ти не е видял 3тия ембрион на първия преглед. Послушай лекарят си относно редукцията. Те ще изчакат най-вероятно някакъв период, и ако останат 3те ще редуцират 1 или 2, както решите.

# 349
  • София
Здравейте, пункцията ми мина тази сутрин. Наистина не е страшно или болезнено! Дори си поспах много добре:) Тръгнах си от клиниката в отлично настроение, вървях пеша известно време. Тук-таме нещо ме придърпва, пробожда, но нищо кой знае какво. Извадиха 5 фоликула, но само три стават. Утре ще ми кажат как се развиват нещата.

# 350
Здравейте, пункцията ми мина тази сутрин. Наистина не е страшно или болезнено! Дори си поспах много добре:) Тръгнах си от клиниката в отлично настроение, вървях пеша известно време. Тук-таме нещо ме придърпва, пробожда, но нищо кой знае какво. Извадиха 5 фоликула, но само три стават. Утре ще ми кажат как се развиват нещата.
Браво!Стискам палци да станат перфектни ембриончета🤞🍀

# 351
  • София
Мерси!!!

# 352
Сияна Неделчева- Андонова , решението за редукция е само ваше с бъдещия татко. Имам позната, която след 10 г. неуспешни опити се оказа в твоята ситуация. Тогава ни пита няколко жени, по няколко пъти как да постъпи, но никоя от нас не се нагърби да дава съвет - това бяха толкова дълго-чакани и желани деца.Бяха им обяснили рисковете и от многоплодна бременност, и от редукция. Родиха се три прекрасни доносени принцеси,  които сега завършиха втори клас и са едно щастливо голямо семейство.Желая ти лека бременност, каквото и да решите:praying_hands:

# 353
  • и тук и там :)
И аз имам позната, която беше в същата ситуация - от две станаха три и също й предлагаха редукция. Тя обаче не можа да реши кое точно да махне и дали да го махне, и ги остави трите. Сега си ги гледа сам сама и макар да се чудя как успява да се справи и се възхищавам.
Успех каквото и да решиш, важно е да се вземе предвид и състоянието на бебчетата и твоето при взимане на решението.

# 354
Здравейте!
Приемам от 2 месеца Еутирокс 50, но вече не се намира по аптеките именно тази доза. Питах и ми казаха, че не се внасяло, но до 2 месеца щяло пак да има.
Та ... в аптеката ми казаха, че Л-тироксин 50 е същото и че е по-добре да пия него отколкото 2х25 Еутирокс.

Какво мислите, момичета ?
Благодаря ви.

# 355
  • София
Все едно кое ще пиеш. Еутирокса 2х25 ще ти свършва мн бързо.

# 356
И аз имам позната, която беше в същата ситуация - от две станаха три и също й предлагаха редукция. Тя обаче не можа да реши кое точно да махне и дали да го махне, и ги остави трите. Сега си ги гледа сам сама и макар да се чудя как успява да се справи и се възхищавам.
Успех каквото и да решиш, важно е да се вземе предвид и състоянието на бебчетата и твоето при взимане на решението.
Да, точно това казваше и моята позната след като роди и всички се радвахме на бебетата - "Ако бях направила редукция, едно или две от децата ми нямаше да ги има сега." И все пак решението е лично и доста трудно и трябва да бъде добре обмислено.

# 357
Здравейте,
Не знам дали някоя от вас ще знае... но не знам къде да попитам.
Преди час кучето ми го нападна котка...и да се мъча да го спася от нея... тя ми надра целите крака.. отидох веднага да си сложа ваксина тетанус...
Понеже ми предстои започване на стимулация след 3, 4 дни... направо сега се шашнах дали това ще е проблем? 😐
Да сте чували нещо?

# 358
  • София
Здравейте,
Преди час кучето ми го нападна котка...и да се мъча да го спася от нея... тя ми надра целите крака.. отидох веднага да си сложа ваксина тетанус...
Понеже ми предстои започване на стимулация след 3, 4 дни... направо сега се шашнах дали това ще е проблем? 😐
Да сте чували нещо?
Една седмица преди започване на стимулация се реимунизирах за тетанус и дифтерия, тъй като трябва да се прави през 10 години. Преди да ми я направят попитах репродуктивния си специалист дали може или да отложа, но той ми каза да си направя и няма никакъв проблем. Направиха ми я, имах след това стимулация, но не беше въобще успешна. Не знам дали нещо повлия тази реимунизация, но си го мисля понякога че е подействала не както трябва на организма ми. Ако питаш мен по-добре отложи стимулацията.
specy аз също съм на Еутирокс 50 и не можах да го закупя като ми свърши. Купих си 2х25.

# 359
Здравейте,
Да сте чували нещо?
Една седмица преди започване на стимулация се реимунизирах за тетанус и дифтерия, тъй като трябва да се прави през 10 години. Преди да ми я направят попитах репродуктивния си специалист дали може или да отложа, но той ми каза да си направя и няма никакъв проблем. Направиха ми я, имах след това стимулация, но не беше въобще успешна. Не знам дали нещо повлия тази реимунизация, но си го мисля понякога че е подействала не както трябва на организма ми. Ако питаш мен по-добре отложи стимулацията.
specy аз също съм на Еутирокс 50 и не можах да го закупя като ми свърши. Купих си 2х25.

Съвсем ме психира..
Тъкмо звъннах на личната и тя ме успокои, че нямат общо двете неща.
В какъв смисъл не беше успешна?
Нямаше Я ли?

Общи условия

Активация на акаунт