Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 70

• 54 699
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
  • Пазарджик
При Зет няма нова стимулация или пункция.Плащат се изследвания, прегледи и лекарства .Те не са по фонда.

# 646
Здравейте,  днес ми е първи ден на стимулация с Мериоферт 150IU  само вечер.Моля някой по запознат да ми каже нещо за ова лекарство.Според вас силна ли е тази стимулация.Извинявам се ако не съм задала правилно въпроса.

# 647
При Зет няма нова стимулация или пункция.Плащат се изследвания, прегледи и лекарства .Те не са по фонда.
Не съм съгласна.Ако е първи ЗЕТ за съответната процедура,няма да плати.ЦАР отпуска 500 лв за ЗЕТ в които влизат прегледи,размразяване и трансфер.

# 648
  • Пазарджик
Не съм съгласна.Ако е първи ЗЕТ за съответната процедура,няма да плати.ЦАР отпуска 500 лв за ЗЕТ в които влизат прегледи,размразяване и трансфер.

Моя първи Зет беше май месец тази година. Платих си всички прегледи и изследвания.Само в деня на трансфера прегледа не съм го пращала. Имам бележки за всяко едно изследване и преглед.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2019, 17:22 от maria1986

# 649
https://www.car-bg.org/finance.htm
Няма да споря,в клиниката в която сме аз и Деси,беше описано в протокола същото ,каквото и в сайта на ЦАР.

# 650
  • София
И аз правих ЗЕТ 4 месеца след стимулацията. По време на ЗЕТ си плащах само изследванията на хормони, микробиологията и лекарствата. Това ми излезе под 1000лв. В тези 500лв влиза размразяването и самия трансфер. Не би следвало да се плаща нещо за стимулацията, пункцията и замразяването на 2 ембриона в една сламка (аз не плащах). Миналия ноември ми беше пункцията и доплатих 200лв. за замразяването на 6-те ембриона в повече от тези, които покрива фонда. Друг е въпроса, че се чудя как са склонни да ми отпуснат нови 5000лв. за нова стимулация, а не да ми платят трансфери с наличните ембриони, което излиза в пъти по-евтино.
Идеята ми е ,че фонда отпуска до 5000лв за трансфер на свежи ембриони/в тези пари са включени стимулация,пункция и т.н/.Сега ако директно преминем към ЗЕТ/без да е извършен свеж трансфер /-стимулацията и пункцията пак ли фонда ще ги поеме?Това не мога да разбера,предполагам ако трябваше аз да си ги заплатя днес щяха да ми кажат.Така или иначе ще попитам другия път.
Не, няма да си ги платите вие. Аз също не правих свеж трансфер и ви описах как протекоха нещата. Реално ако се прави свеж трансфер имаш и още едни 500лв за замразен след това. Ако не правиш свеж ти остават 500лв за замразения.

# 651
Нямам абсолютно никаква тежест или подуване. Отвреме навреме усещам леки придърпвания вляво и дясно.
След малко тръгвам и по-късно ще пиша да ви кажа какви съм ги забъркала Thinking

Редактирам се набързо. Май реагирам слабо, увеличиха ми дозата и утре пак на преглед.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2019, 22:30 от MarianaKV

# 652
Привет, момичета,
Днес ми е шести ден на стимулация, като започнахме с Елонва, сега включваме мериоферт и цетротид.
Някоя от вас била ли е стимулирана с Елонва? Какви резултати постигнахте в края на стимулацията? Колко фоликула, колко яйцеклетки, качествени ли бяха, колко оплодени? Втори опит ми е и сменихме схемата на стимулация, дано този път да имаме повече успех. Имахте ли странични ефекти? При мен досега положението е добре, единствено от време на време усещам нещо като пукащи се балончета в яйчниците. Засега се виждат само 7 фоликула, но да видим дали няма да ги догонят още няколко 🙂
Иска ми се този път да е по-успешно, ще видим дали.

# 653
Здравей! И аз събирам мнения за Елонва, току-що започнах стимулация с нея на 2 ден от МЦ. Доколкото разбрах от Елонвата фоликулите растят равномерно. Дано да е така!

Привет, момичета,
Днес ми е шести ден на стимулация, като започнахме с Елонва, сега включваме мериоферт и цетротид.
Някоя от вас била ли е стимулирана с Елонва? Какви резултати постигнахте в края на стимулацията? Колко фоликула, колко яйцеклетки, качествени ли бяха, колко оплодени? Втори опит ми е и сменихме схемата на стимулация, дано този път да имаме повече успех. Имахте ли странични ефекти? При мен досега положението е добре, единствено от време на време усещам нещо като пукащи се балончета в яйчниците. Засега се виждат само 7 фоликула, но да видим дали няма да ги догонят още няколко 🙂
Иска ми се този път да е по-успешно, ще видим дали.

# 654
  • София
Копирам си мнението от друга тема. Мисля, че там имаше и други мнения.
Моят син е резултат от стимулация с Елонва. На 42 години извадихме 9 яйцеклетки, 7 от тях годни за оплождане и всички се оплодиха. До 5 ден стигнаха 4, като едното се развиваше бавно. Все пак годинките си казват думата по отношение на качеството.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2019, 00:11 от Nandin

# 655
Много ободряващо! Благодаря за надеждата,Нандин Simple Smile

Копирам си мнението от друга тема. Мисля, че там имаше и други мнения.
Моят син е резултат от стимулация с Елонва. На 42 години извадихме 9 яйцеклетки, 7 от тях годни за оплождане и всичкш се оплодиха. До 5 ден стигнаха 4,като едното се развиваше бавно. Вси пак годинките си казват думата по отношение на качеството.

# 656
Успешната ми стимулация,от която съм бременна в 10 г.с. е с Елонва. Само с нея успяхме да стигнем до хубав бластоцист и не направих ПИД. Върнаха ми 3 ембриона:1 хубав и 2 с по-бавни бластоцисти. Захвана се едничко и дано продължи да се бори и оцелее до финал.
На 1-ви ден от мц (отидох на 1ви ден,защото следващия д-ра ми почиваше) започнахме с елонва,на 7ми ден пуснахме хормони и поставих Гонал 300,на 8,9,10ти ден менопур 375 и цитродит,на 11ти цитротид и хориомон 5000.На 13ти ден пункция на 8 яйцеклетки и взимане на кръв за РВМС,от които 7 оплодени с макс+имси+зона.На 15ти ден взимане на кръв за рвмс и поставянето му. На 18ти ден от мц трансфер на 3 бластоциста. Пуснахме прогестерон,който беше мн добър-над 60.
Имайте предвид,че с Елонва фоликулите растат неравномерно,но това не е проблем.
Стискам ви силно палци,момичета, и скоро да ме последвате всички с 2 чертички🤞🍀

# 657
Здравейте отново!
Днес, на 6-ти ден от стимулация с Пурегон, включихме и Цитротид. След поставянето му ми се образува червено петно, дали е нормална реакция? Вчера, след прегле, изброихме около 11 фоликула между 8-12 мм, като три бяха 11-12 мм. Естрадиола ми беше 490, което малко ме притеснява. Не трябва ли да е повече?

# 658
Абсолютно е нормална реакцията след Цитротида. Вчера в клиниката ми поставиха инжекцията. Поду се и стана като лек обрив около мястото на обождане. Казаха ми, че е нормално.
Аз пък се притесних, че днес като си я сложих сама не се поду Grinning
Все има за какво да се тревожим. Вече нямам търпение да идва пункцията. Утре съм на преглед и се надявам да ми кажат кога ще е. Днес ми е осми ден от стимулацията.
Успех на всички!

# 659
  • и тук и там :)
Привет и от мен, включвам се за Елонва, сега ми е първата стимулация с нея. Стартирах 2ри ден с 1Ф 12мм ляво и 1Ф 11 мм дясно, поставихме Елонва на 2ри ден следобед.Снощи бях на преглед 6ти ден от цикъла и 5ти с Елонва, резултата към момента е **десен Я. - 1Ф 13мм, 1Ф 5мм; **ляв Я. - 4Ф между 10-12мм, 2 малки Ф.
За днес имам Цетродит и Менопур, утре съм на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт