Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 70

• 54 651
  • 767
  •   1
Отговори
# 735
  • София
10 дни са малко, не е проблем да се спре изведнъж. Постепевното спиране е когато се приема по-дълго време.

# 736
Здравейте дами, има ли тук някоя от вас която прави опити на ЕЦ по фонда? Интересува ме Цетротида и Хориомона покриват ли се от фонда. Simple Smile

Здравей,
моята клиника не ме караха да плащам нито едно от двете Simple Smile
Минава си по фонда според мен, надали са решили да ми спестят пари Grinning

Боби останах с впечатление, че правил опит на ЕЦ пи фонда в Надежда... Ако е така мога да кажа от личен опит, защото минах вече 2 от пункциите, че и двата пъти си плащах и хориомона и цетротид...

# 737
Благодаря ти, slance. Hug На следващия ден след като питах ми ги бяха начислили. Ти имала ли си неуспешна пункция на ЕЦ по фонда? Като цял опит ли се отчита? Тоест губя 1 бр. оплождане и замразяване? След десетките хиляди лични средства, които хвърлих през последните 3-4 години ми се искаше да използвам пълноценно опитите по фонда, но на последната пункция не извадиха яйцеклетка, за съжаление.
В тази връзка се питам: каква може да е причината да не се извади яйцеклетка при естрадиол почти 300 и ЛХ 28 спряно с 1 инжекция Цетротид. Дали просто яйцеклетката е презряла и се е скапала без да се спука фоликула... Просто ми е интересно, защото при Е2 130 извадих яйцеклетка, а при 300 не. Някой имал ли е такъв случай? Blush

# 738
  • тук-там
ЛХ е много високо. При мен, когато ЛХ беше 14, яйцето се оказа презряло. Вадили са ми при ЛХ от 2 до 8 и естрадиол между 130 и 160. Това са моите наблюдения над моите хормони и съответно успешни пункции при ЕЦ. При теб може да е друго. Но като цяло за мен това ЛХ е много високо и си мисля, че е нормално да е скапало Я.

# 739
Да но при това условие не би ли трябвало да се извади яйцеклетка, която е лутеинизирала, а не да няма?

# 740
Дами, моля ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, да сподели. След около 6-7 дни ми предстои стартиране на стимулация, а от вчера съм с 3 ужасни херпеса /на устна, а не генитални/. Ще им кажа в клиниката като отида за  хормони на 2-ри ден, но се чудя като е вирусно заболяване, може ли да навреди на малкото ми останали Я.

# 741
Mtz Hug знаеш последно при мен на ден 8ми с лигавица 8мм, ЛХ 4.94 и Е 302 също беше презряла на пункцията 10ти ден. Аз нямам обяснение какво се случва и как може да се предвиди и предотврати презряване. Confounded
Bennie, Според мен не бива да се притесняваш, така или иначе вируса си е в теб, а след пет-шест дни вече ще е отшумяла активността. Вземи мерки сега!

# 742
При мен 3ти ден Estradiol 36,
7ми ден 197,
10ти ден 519
11ти ден 687
пункция на 14ти.. 3 Я -дефрагментирали след 2-3часа.
Още се чудя... дали не закъсняха с пункцията и какво изобщо стана.

# 743
Скъпи дами изписаха ми да пия добавки Овабууст 2х1 и ДХЕА 2х1 , но незнам ДХЕА колко милиграма да бъде? Също така се чудя дали да не включа и Мака? Мога ли да ги комбинирам всичките тези хапчета? Може ли мнение?

# 744
Благодаря ти, slance. Hug На следващия ден след като питах ми ги бяха начислили. Ти имала ли си неуспешна пункция на ЕЦ по фонда? Като цял опит ли се отчита? Тоест губя 1 бр. оплождане и замразяване? След десетките хиляди лични средства, които хвърлих през последните 3-4 години ми се искаше да използвам пълноценно опитите по фонда, но на последната пункция не извадиха яйцеклетка, за съжаление.
В тази връзка се питам: каква може да е причината да не се извади яйцеклетка при естрадиол почти 300 и ЛХ 28 спряно с 1 инжекция Цетротид. Дали просто яйцеклетката е презряла и се е скапала без да се спука фоликула... Просто ми е интересно, защото при Е2 130 извадих яйцеклетка, а при 300 не. Някой имал ли е такъв случай? Blush

Боби при първата пункция от опита на ЕЦ от 2 фоликула извадихме 1 яйцеклетка, която пак не се оплоди (бях с фемара) и да отчете ми се като пункция, но ако не се извади яйцеклетка д-ра ми беше споменал, че мога да си платя пункцията и да не ми я зачитат като от пункциите по фонда... При това ЛХ ми се струва, че яйцеклетката е била презряла... Аз ще си настоявам останалите 2 пункции да си продължим на ЕЦ... Успех!

# 745
Здравейте днес ми е 8 ден от стимулацията и progesteron - 0,72; и  estradiol 1348.  До днес ме стимулираха с гонал 200 единици. А днес смениха лекарството от гонал на мериоферт - 225 единици.И въпросите ми са: Нормални ли са тези стойности за 8 ми ден от стимулацията? И  лекарствата за стимулация сменят ли се както е сега при мене?-  по - дълък протокол съм 05.09 беше блокиращата инжекция.(Благодаря за отговорите)

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 18:59 от Asya92

# 746
Здравейте днес ми е 8 ден от стимулацията и progesteron - 0,72; и  estradiol 1348.  До днес ме стимулираха с гонал 200 единици. А днес смениха лекарството от гонал на мериоферт - 225 единици.И въпросите ми са: Нормални ли са тези стойности за 8 ми ден от стимулацията? И  лекарствата за стимулация сменят ли се както е сега при мене?-  по - дълък протокол съм 05.09 беше блокиращата инжекция.(Благодаря за отговорите)
Прогестерона и естрадиола се изследват в различни мерни единици в различните клиники. Разликите м/у двете единици са огромни затовакогато се чете и пита в Интернет е хубаво нещата да се пишат изцяло, защото съветите които ще получите може и да не са реални. Успех.

# 747
Follow   извинявам се,

# 748
  • София
Прогестерона е прекрасен.
Естрадиола - зависи колко фоликула има и с каква големина са. Изглежда добре за 7-9 фоликула

# 749
Здравейте момичета! Утре е 2-ри ден от МЦ и ще се подлагам на стимулация къс протокол но днес разбрах че моя лекар го няма до др. петък. Пациент съм на Клиника Щерев. Предлагат ми др лекар да ми започне стимулацията. Дали някой се е сблъсквал с такава дилема?

Общи условия

Активация на акаунт