Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 70

• 54 704
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте! След една неуспешна бременност, две години и половина опити след това, през които две неуспешни инсеминации, стигнахте до инвитро. Днес ми беше първия ден от стимулацията с Пурегон пен,150. Случвало ли ви се е да имате малко кръв след изваждане на иглата?
Желая успех на всички!
Случвало ми се е. Засегнала си някой нерв, не се притеснявай, може и синьо да стане. Нищо няма, гледай иглата да е на 90 градуса, при мен работеше и изобщо не си личеше, че си бия каквото и да е, а аз си бих към 40 инжекции за една стимулация.
Успех Simple Smile

# 631
  • София
Нервите нямат нищо общо с кръвта. Няма начин да засегнеш нерв и да не разбереш. Да не говорим, че с подкожна игла нерв няма как да нацелиш.
Кръвта е от капилярчетата, които хранят кожата, съвсем нормално е да има малко кръв след убождане,  нарушаваш целостта на кожата все пак.

# 632
Нервите нямат нищо общо с кръвта. Няма начин да засегнеш нерв и да не разбереш. Да не говорим, че с подкожна игла нерв няма как да нацелиш.
Кръвта е от капилярчетата, които хранят кожата, съвсем нормално е да има малко кръв след убождане,  нарушаваш целостта на кожата все пак.
На мен така ми обясниха в Адела... Само веднъж ми се случи и беше една капка, после посиня леко (ако не се бях вгледала нямаше и да видя).
Съжалявам, ако съм заблудила дамата, това ми казаха, това казвам... Не съм лекар и, мамка му, да им вярвам ли или не? ПиснА ми Close

# 633
  • София
Ако докоснеш нерв, ще усетиш нещо като ток. По нерва не тече кръв, та няма как от него да кървиш. Кръвта се намира в кръвоносните съдове - артерии, вени, капиляри.

# 634
Споделям го, защото преди съм ползвала Овитрел писалка,  на същия принцип, и кръв не съм имала. Вероятно е капилярче. Аз съм доста слаба и много трудно захващам от корема, ако това изобщо има значение.

# 635
Здравейте момичета,

Да попитам момичетат, които са пили противозачатъчни преди стимулация. Цикълът т.е. остатъчното кървене ) бил ли им е по- оскъден при спирането им от обичайният. Аз съм спряля противозячатъчните от 3 дни и се опитвам , да преценя дали ми е първи ден или не. Доста по- слабо е от обичайното.

Благодаря ви предварително !

# 636
Здравейте момичета,

Да попитам момичетат, които са пили противозачатъчни преди стимулация. Цикълът т.е. остатъчното кървене ) бил ли им е по- оскъден при спирането им от обичайният. Аз съм спряля противозячатъчните от 3 дни и се опитвам , да преценя дали ми е първи ден или не. Доста по- слабо е от обичайното.

Благодаря ви предварително !
Нормално е,не се притеснявай.

# 637
Здравейте,  нова съм тук. Предстои ми Инвитро/Икси по мъжки фактор сме.В клиниката на Щерев ще го правим.Но малко съм объркана и незнам какво да правя 😥😥.Тази седмица бях при моята докторка и ме попита кога искам да започнем, аз отговорих веднага, понеже много ме е страх и искам да започне по бързо.Ще ме изпрати при проф. Тимева, но тя е в отпуск.Трябваше да ми дойде в понеделник но то взе че избърза и утре ми е втори ден.Каза ми да отида в клиниката и дежурния лекар ще ми назначи симулацията.Интересувам се на някой случвало ли му се е дежурния лекар да му назначава симулацията точно на 2-ри ден от цикъла или винаги предварително лекаря който ще извърши Инвитрото ги назначава? Объркана съм и незнам дали да отида утре или са пропусна и този месец ☹☹😥😥😥

# 638
Здравейте 😊
Шести ден съм на стимулация,като на прегледа днес док се усъмни,че съм се сдобила с два полипа.Ако наличието им се потвърди на прегледа в понеделник искат да замразим ембрионите и след цикъл,два да правим ЗЕТ.
Та какво се случва в такъв случай със заповедта от Фонда  - в смисъл това,което отпускат при ЗЕТ е 500лв,означава ли ,че сега ние трябва да си платим прегледите,стимулацията,пункцията?

# 639
desita30, утре и аз съм на преглед на 6ти ден от стимулацията с Гонал. Притеснявам се. Надявам се всичко да е наред. Тъй като ми е за първи път, може ли да ми кажете дали утре ще могат да кажат колко фоликула се заформят?
Надявам се да реагирам добре на стимулацията и след утрешния преглед да съм по-спокойна.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2019, 14:27 от MarianaKV

# 640
  • София
И аз правих ЗЕТ 4 месеца след стимулацията. По време на ЗЕТ си плащах само изследванията на хормони, микробиологията и лекарствата. Това ми излезе под 1000лв. В тези 500лв влиза размразяването и самия трансфер. Не би следвало да се плаща нещо за стимулацията, пункцията и замразяването на 2 ембриона в една сламка (аз не плащах). Миналия ноември ми беше пункцията и доплатих 200лв. за замразяването на 6-те ембриона в повече от тези, които покрива фонда. Друг е въпроса, че се чудя как са склонни да ми отпуснат нови 5000лв. за нова стимулация, а не да ми платят трансфери с наличните ембриони, което излиза в пъти по-евтино.

# 641
  • Пазарджик
Ако зет не се осъществи до 3 месеца след пункция също се заплаща доколкото знам.

# 642
  • София
Пункцията ми беше на 14.11.2018г., а трансфера на 15.03.2019г. т.е. 4 месеца между двете процедури и не ми се наложи да плащам.

# 643
И аз правих ЗЕТ 4 месеца след стимулацията. По време на ЗЕТ си плащах само изследванията на хормони, микробиологията и лекарствата. Това ми излезе под 1000лв. В тези 500лв влиза размразяването и самия трансфер. Не би следвало да се плаща нещо за стимулацията, пункцията и замразяването на 2 ембриона в една сламка (аз не плащах). Миналия ноември ми беше пункцията и доплатих 200лв. за замразяването на 6-те ембриона в повече от тези, които покрива фонда. Друг е въпроса, че се чудя как са склонни да ми отпуснат нови 5000лв. за нова стимулация, а не да ми платят трансфери с наличните ембриони, което излиза в пъти по-евтино.
Идеята ми е ,че фонда отпуска до 5000лв за трансфер на свежи ембриони/в тези пари са включени стимулация,пункция и т.н/.Сега ако директно преминем към ЗЕТ/без да е извършен свеж трансфер /-стимулацията и пункцията пак ли фонда ще ги поеме?Това не мога да разбера,предполагам ако трябваше аз да си ги заплатя днес щяха да ми кажат.Така или иначе ще попитам другия път.

# 644
Здравейте 😊
Шести ден съм на стимулация,като на прегледа днес док се усъмни,че съм се сдобила с два полипа.Ако наличието им се потвърди на прегледа в понеделник искат да замразим ембрионите и след цикъл,два да правим ЗЕТ.
Та какво се случва в такъв случай със заповедта от Фонда  - в смисъл това,което отпускат при ЗЕТ е 500лв,означава ли ,че сега ние трябва да си платим прегледите,стимулацията,пункцията?

Деси,на моята пункция имаше момиче със септум,доктора й казал да замръзят ембрионите и в следващия цикъл да ги върнат.Нищо освен упойката за пункция не плати тя,както и аз.
Аз след свежия трансфер ,изчаках 2 цикъла по ред причини,на замръзения нищо не платих.Дано съм била полезна.
Да питам,трети ден след трансфер ми е ,от време на време имам менструални болки,пия но шпа ,така ме боли все едно ми е първи ден от цикъл,нормално ли е,на предния трансфер нищо не ме е боляло.

Общи условия

Активация на акаунт