GoT 33 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН... Отдавна сме тук..

• 24 260
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
То това е ясно. Остава въпросът, дали могат да си споделят телепатично? На мен цялата сцена ми изглеждаше като извадена от  "Нещото".
Много странно. Досега видяхме, че  Чедата правят Други като им бъркат с ръка в сърцето на човеците. А тук имахме сложен ритуал. някой би ли коментирал какво точно видяхме?

# 151
  • Вестерос
Оставят си знака, след като писах вчера се разрових, доста сме я виждали тази спирала. За мен е някакво съвпадение, че си прилича с герба на Таргите.

# 152
Като се оставят емоциите настрана, е хубаво да се прецени какво иска всеки от играчите към настоящия момент:

Денерис - да разкара опасността в лицето на НК и ББ от Вестерос;
Джон Сняг - същото;
Церсей - да си остане пълновластна кралица без крал на когото да се подчинява;
Аря - да си изпълни списъка;
Тирион - да изкара Вестерос от политическата криза, пада си малко идеалист човека;
Варис - да си остане сивия кардинал;
Кибърн - да стане сив кардинал;
Юрон - да се чувства важен и независим;
Джейми - неизвестно;
Санса - неизвестно;
Бран - нищо, той живее в сън;

# 153
  • Вестерос
Юрон иска да властва и той.

# 154
1. Гори храна, когато има гладуващи - /тя тогава още не беше на ясно какво точно ги чака. По - скоро оставяше противник без храна. Това си е добра стратегия. А, ако сме реалисти след съвсем малко ще се чудят кой да рантутят с тая храна. Мъртвите не ядат./

нужно е да си мега-мега тъп, за да не се сетиш че в една страна раздирана от войни храната е  проблем. Много ми е интересно ако тя се бе задържала в Предела, какво щяха да ядат нейните дотраки и конете им?

2. Гори хора - /Гори противници. Дали ще ги коли, беси или гори е все тая. Винаги е в битка. Не е като да е изгорила село, щото не я кефи/

Огромно значение има, за репутацията й. коленето е нормален процес за благородници. Бесенето е най-вече за крадци и изменници, горенето е изключително  жестока смърт с нея не печели симпатии. Мелисандра гореше хора и настрои срещу себе си простолюдие, благородници църква.
3. изличава цели родове - /това го пропуснах/ -

на практика целия род Тарли го няма.  Сам е майстер, баща му е мъртъв, брат му е мъртъв. Много ми е интересно кой  ще управлява Предела, предвид, че и Тирелите са мъртви? Освен това след като не оставя живи наследници всички лордове ще се обединят срещу нея под флага на Церсей.
4. заплашва сестрата на съюзника си - включително пред него /там напрежението е двустранно. Кълват се като кокошки. Няма полезен ход. нито да мълчиш, нито да плашиш. За мен изобщо тази ситуация е мега тъпа. Поне на този етап.Не искам кралица, не ми пука, че има дракони. Мъртвите обаче идват. Другата - искам тя да ме уважава. Е, как ще те уважава, като не те познава.....Кокошки./

Технически погледнато Дани е натрапница в чужда земя, в която винаги е съществувала егалитарност, а тя през цялото време опява за правата си (които не са чак толкова изключителни) и за силата на драконите си. държи се сякаш е завладяла Севера и не си помага.

5. не й пука дали той ще остане жив, а дракона няма да го метне - /остави му избор и му каза какво ще стане, ако дракона не го хареса. Той сам реши да се качи/

Това е избора на рекетьора - мога да те застрелям или да скочиш от десетия етаж. Той би изгледал страшно страхлив, ако не се качеше на дракона, особено след като са спали заедно. Тя обаче не му обясни рисковете. държеше се безотговорно. Ами ако драконът го бе лапнал?
тутакси следваше война.

6. не се замисля, че Джон спечели симпатиите на единия дракон и й става равностоен партньор /а може и да и е приятно да има партньор. Те не са в отношения царица/поданик/

поведението в Севера "аз съм кралица и имам два дракона" издава обратното. Oа те са в отношения съюзници, но също така той се призна за  нейн васал.

Малкия Лорд Ъмбър се събуди точно когато трябва! Той си беше там за демо какво следва. Значи ли това, че зомбитата биват контролирани на толкова финно ниво? Излиза, че НК е изкусен варг на мъртвите. Нещо, което и Бран не може да направи. Нещо НК историята ми е много оплетена и без грам подсказка какво се случва. 7 сезона нищо. И накрая се чудиш какво може или не противника. Не ми харесва.

Дух уж трябва да се включи. Но кога и защо е мистерия. /Е стига де тази серия имаше дракони, нямало е място и за дух.

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 10:15 от Джон Сняг

# 155
Юрон иска да властва и той.
Това по-нататък. Към настоящия момент не му изнася да става крал на Седемте кралства, защото ще трябва да върши неблагодарната работа, да се разправя с войни, предателства и претенции.

# 156
Оставят си знака, след като писах вчера се разрових, доста сме я виждали тази спирала. За мен е някакво съвпадение, че си прилича с герба на Таргите.

@ Тиф, мерси. Това е полезно.
@ Аниш На Юрон са ми мътни целите му. Не е само до амбиция за власт, той има мания за величие. При него постоянно не знам какво ще надделее - да се обяви за крал с Церсей или да й отреже езика. филмовия образ не е добре пресъздаден.
Джайм пък търси изкупление за грехове. Стана рицарят който е трябвало да бъде. очаквам посттояно да го убия.
Санса тамън се почувства владетелка и дойде Дани . (то и на Дани не й лесно, ама тя има дракони) Предполагам, че това е свързано с личната й драма, две  царици няма в един кошер.  също като Дани иска да си върне контрола.  за мен ситуацията е лесна - Санса и Джон  може да са васали на Дани, но също така са господари на земите си. редно е тя да им остави авторитета пред хората им, а насаме да обсъждат повече. Може и Тирион да използва за свръзка, с Джон, Санса и Джайм, тъкмо ще му намерят роля и на него.
Варис отдавна вече не е сивия кардинал, което е мега тъпо. Изкараха му спатиите,  осветлиха го като агент, Северът не е подходящо място тепърав да разгръща агентурна мрежа и още по-малко - насред война. сега изглежда нелепо.
По-скоро Кибърн го раздава сив кардинал, но вероятно иска да задържи поста.

# 157
  • Варна
Дух уж трябва да се включи. Но кога и защо е мистерия.

Аз вече дори не помня кога последно го видяхме. Джон май потегли на някъде и остави Дух в Черен замък на Сам и Джили, където толкова още много неща там се случиха, а Дух май така и не видяхме. Много ми е объркано на мен. Можеха да ги поизчистят малко тези подробности, а не в такива чуденки да ни държат.

# 158
Според мен - когато се събуди Джон след атентата? в шести сезон.,  в първи и втори епизод.
във седми сезон единственото вълчище, което видяхме бе Нимерия.

# 159
  • Вестерос
Ето даже намерих из групите и компилацията от снимки на символите

Скрит текст:

И замъкът на Домът Ъмбър
Скрит текст:

Някакво видео уж с обяснения https://www.youtube.com/watch?v=fxCpDvpiLsM&fbclid=IwAR3Tfwx … eYcdwyi60aBF6k7N8

# 160
Прекрасна си, Тиф.  Голямо ровене си свършила. това което ме смущава е, че смиволът на Другите толкова прилича на Таргариенския символ, а Другите са тук много преди Таргите.  Според мен - отново недомислица на ДиД.

# 161
  • Варна
Джони, благодаря! Относно Дух, така точно май беше. Веднъж умрял вече не го държеше клетвата към Стража и потегли по неговите си Старкски дела и съюзници да търси, а Сам и Джили поеха май към Цитаделата с цел той да научи за Другите каквото може, а тя и бебето да са на сигурно... и Дух си остана безпризорен сякаш и си го представям как скита като Нимерия из Севера, че и отвъд Вала. Дано не се появи само със сини очички.

# 162

@ Аниш На Юрон са ми мътни целите му. Не е само до амбиция за власт, той има мания за величие. При него постоянно не знам какво ще надделее - да се обяви за крал с Церсей или да й отреже езика. филмовия образ не е добре пресъздаден.
Джайм пък търси изкупление за грехове. Стана рицарят който е трябвало да бъде. очаквам посттояно да го убия.
Санса тамън се почувства владетелка и дойде Дани . (то и на Дани не й лесно, ама тя има дракони) Предполагам, че това е свързано с личната й драма, две  царици няма в един кошер.  също като Дани иска да си върне контрола.  за мен ситуацията е лесна - Санса и Джон  може да са васали на Дани, но също така са господари на земите си. редно е тя да им остави авторитета пред хората им, а насаме да обсъждат повече. Може и Тирион да използва за свръзка, с Джон, Санса и Джайм, тъкмо ще му намерят роля и на него.
Варис отдавна вече не е сивия кардинал, което е мега тъпо. Изкараха му спатиите,  осветлиха го като агент, Северът не е подходящо място тепърав да разгръща агентурна мрежа и още по-малко - насред война. сега изглежда нелепо.
По-скоро Кибърн го раздава сив кардинал, но вероятно иска да задържи поста.
Джайм не го виждам да си търси изкупление на греховете като мотив. Има си негова игра, но не мога да вдяна още каква е.
Санса държа много тъпото поведение на представянето. Усмихнаха и се, зачетоха и авторитета като лейди на Зимен Хребет, направиха и комплимент за Севера и самата нея, пък тя - дърво и присвиване на очички. Въпросът е какво иска в действителност. Няма как да получи независимост, няма как да стане кралица на Севера измествайки Джон, който за нея си остава копелето на Нед Старк към настоящия момент, разговорът и с Тирион беше повече от странен. Намирисва ми на съвместна игра с Церсей/Кибърн.

# 163
Санса за мене ревнува Джон и оттам иде цялата работа. Ако се замисли политически, ще осъзнае, че ако Церсей и дани се бяха били победителият ще излезе по-силен, и ще трябва да се бият и с него, и с  Другите, а  отделно можеше да се наложи да се бият с трите армии - на Церсей, на Дани и на Другите -  поотделно.
Джон превърна Дани от враг в съюзник, като се лиши от една титла, която Роб въобще не трябваше да приема, но на практика контрола над земите пак си е на Старките.
Санса, обаче вижда че Джон има чувства към Дани и оттук дойде цялата работа, бесните истерии защо я е довел, въпросите към него дали е влюбен, сарказма съм Дани... Санса се държи като прелъстена и изоставена съпруга.

П.С. предполагам има и елемент на несигурност - ако Джон се ожени за Дани, къде ще е нейнто (на Санса) място като господарка на Севера. и това също я кара да се държи така идиотски. накратко - тя иска да си върне влиянието над Джон, и няма желание да допуска друга жена. Нали знаете фразата "Етърва и снаха не се разбират"

# 164
  • Вестерос
Прекрасна си, Тиф.  Голямо ровене си свършила. това което ме смущава е, че смиволът на Другите толкова прилича на Таргариенския символ, а Другите са тук много преди Таргите.  Според мен - отново недомислица на ДиД.
И мен ме смущава това и като чета доста зрители са объркани и твърдят , че НК е Тарг точно заради това.

Изгледах клипчето, много интересно беше. Препоръчвам.

Добре, че ги има групите във фб, там доста интересни неща се публикуват, естествено като се отсеят стандартните публикации за love, hate и кой ще умре.

Общи условия

Активация на акаунт