GoT 33 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН... Отдавна сме тук..

• 24 418
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
За мен Церсей остана на много елементарно ниво-като кон с капаци-"да ликвидирам противниците си за трона и Тирион, който виня за всичко". Не може да превъзмогне егоизма и ограничеността си и да види голямата заплаха в лицето на НК и да се организира срещу него. Изтъпя ми някак си великата интригантка. Някой беше казал, че ще се сдуши с НК- то с това чудо няма сдушаване, както каза ДС-с този пълководец не може да се преговаря.
Дени и другите такива-онакива-поне виждат и действат срещу голямата опасност в момента.
Интересно ми е как ще тръгне отношенията Дени-Джайм, имат доста за преодоляване.

# 166
Санса за мене ревнува Джон и оттам иде цялата работа. Ако се замисли политически, ще осъзнае, че ако Церсей и дани се бяха били победителият ще излезе по-силен, и ще трябва да се бият и с него, и с  Другите, а  отделно можеше да се наложи да се бият с трите армии - на Церсей, на Дани и на Другите -  поотделно.
Джон превърна Дани от враг в съюзник, като се лиши от една титла, която Роб въобще не трябваше да приема, но на практика контрола над земите пак си е на Старките.
Санса, обаче вижда че Джон има чувства към Дани и оттук дойде цялата работа, бесните истерии защо я е довел, въпросите към него дали е влюбен, сарказма съм Дани... Санса се държи като прелъстена и изоставена съпруга.

П.С. предполагам има и елемент на несигурност - ако Джон се ожени за Дани, къде ще е нейнто (на Санса) място като господарка на Севера. и това също я кара да се държи така идиотски. накратко - тя иска да си върне влиянието над Джон, и няма желание да допуска друга жена. Нали знаете фразата "Етърва и снаха не се разбират"
Че Санса кога е обичала Джон, за да ревнува?
...
За мен Церсей остана на много елементарно ниво-като кон с капаци-"да ликвидирам противниците си за трона и Тирион, който виня за всичко". Не може да превъзмогне егоизма и ограничеността си и да види голямата заплаха в лицето на НК и да се организира срещу него. Изтъпя ми някак си великата интригантка. Някой беше казал, че ще се сдуши с НК- то с това чудо няма сдушаване, както каза ДС-с този пълководец не може да се преговаря.
Дени и другите такива-онакива-поне виждат и действат срещу голямата опасност в момента.
Интересно ми е как ще тръгне отношенията Дени-Джайм, имат доста за преодоляване.
Всъщност Церсей оставя на Денерис, Джон и Севера да ограничат заплахата от НК и ББ, но няма да си мръдне пръста да им помогне, защото ако онези победят, с царуването и е свършено. Дори ще се опита максимално да им развали отношенията, за да са неефективти. Все още мисли, че на юг няма да довтасат ледените, а ако все пак се случи - беж при Юрон и пляс на сигурна островна земя, докато не се завърне като спасителка на Седемте кралства. Знае нещо гадината, а и разузнаването и отлично.

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 11:05 от Аниш

# 167
А НК как е възможно да е Тарг като в пещерата ДС разправяше на Дани, че първите хора и децата на гората са се обединили срещу мъртвите още преди да е имало Тарги, Старки и т.н.?

# 168
 @ Miss Fayry Да, церсей остана на елементарно ниво, но аз мисля че вече умишлено я вкараха в клишето "великата злодейка". сега  се чудят как ни покажат колко пропаднала може да стане. Бисексуална, лоша майка, егоистка, масова убийца,  забърка се в инцести, спа с пират,  сега изпати убиец на братята си. не бих се изненадал ако утре се съюзи с КнН. той идеята е вече да се надгради образът мега-злодея.

Крастър е преговорял с  Другите, очевидно че може да се преговоря. давал им е бебета, а те са го оставяли жив. Церсей може да постигне сходна договорка - да има дава жертви - затворници, пленници - а Другите  да не я барат. това би затвърдило властта й на юг, докато Другите контролират  всичко на Север от  Шийката.

@ Аниш, от шести сезон  натам бутат нещата сценаристите. Санса като се събра с Джон бяха големи обяснения как му се извинява за държането си, как  го вижда по съвсем друг начин, колко са променени и двамата и т.н. После пък ги представяха непрестанно като съвместни владетили и тя му държеше сметка като взимаше решения без нея. Имаше няколко сцени  в които ги представяха едва ли не като копия на Едард и Кейтлин. ОСвен тоав щом са братовчеди, брак между тях не е немислим.

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 11:09 от Джон Сняг

# 169
  • Вестерос
А НК как е възможно да е Тарг като в пещерата ДС разправяше на Дани, че първите хора и децата на гората са се обединили срещу мъртвите още преди да е имало Тарги, Старки и т.н.?
Не може, естествено да е Тарг.

# 170
  • Варна
Чудесни сте Simple Smile За нула време ми припомнихте за сума забравени неща и съм вече "пак в играта"

И на още един въпрос ще ви помоля да ми отговорите ако може по-четящите и тълкуващи историческите събития:

Кога се появяват драконите? Описано ли е в нещо като легенда, закодирано ли е в някои от приказките на баба Нан? Ей това ми мъти още главата.

# 171
  • Варна
Санса и Джон пък ще бъде ега ти комбинацията. Дори Джон и Денерис ми се вижда по-приемлива някак.

# 172
@ Сипирт Крашър
Адски сложен въпрос.
Първа хипотеза - от Сянката дошъл народ, научил валирианците как да опитомяват дракони и ...си отишъл. но ако е истина защо този легендарен народ не е завладял Свободната твърд?
Втора хипотеза - над Карт имало втора луна  във формата на яйце. тя се спукала и от нея долетяли хиляди дракони
Трета хипотеза - на септон Барт - маговете на Четиринадесетте пламъка използвали уайвърни, експериментирали и създали драконите.
Още по-странно е,  че следи от дракони има далеч на север, както и в Сотьорос.  говорим за "диви" дракони. И те са били тук много преди да дойдат Таргите. например моряци, контарабисти и т.н. които са плавали изключително далеч на север, по далеч от земите отвъд  Вала, по далеч от Иб твърдят са огромни дракони от лед...но майстерите не вярват и твърдят че това са изпарения.
В Сотьорос пък са откривани следи от ...динозаври. огромни гущери на два крака.
но е истина, че никой не е опитомил Таргите като валирианците

това е в общи линии основното. може да има и още, но не помня.

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 11:18 от Джон Сняг

# 173
  • Варна

Старките са потомци на Първите хора, дори почитат старите богове, така че спокойно може да е Старк или от другите родове северняци.

# 174
13 ЛК е копеле и брат на Краля на Зимата Бриндън. Ако вярваме на легендата в книгите  той трябва да се прероди в 1000 ЛК и Нощният страж да свърши. Според Игрит КнН е "винаги Старк".
това даваше основания да се мисли, че КнН е Джон. * Първо той бе 998 КнН можеше д го убият да има нов ЛкК и после пак да е той. Второ не бяхме сигурни, че броенето не е сбъркано и Джон можеше пак да 1000 ЛК, а Стража вървеше към разпад.
за мен - голяма недомислица на ДиД да създадат отделен герой КнН

*още повече че в първите книги Мартин имаше заигравски с Колелото на времето КнВ на джордан, как съдбата се повтаря.

@High Speed, долкото знам Санса си има голяма фенска база, която бута нещата тя да стане "боска" и много от тях искат да се ожени за Джон. политически не е невъзможно, щом са братовчеди, още повече че се познават от цял живот.
Личното ми предпочитание е за вечна зима и Другите да победят, но ДиД бутат нещата към сладникав край.

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 11:27 от Джон Сняг

# 175
От това последното нищо не разбрах Joy

Сега се сетих защо престанах да следя темата. За мен сериала отдавна няма нищо общо с книгите.
Аз тях не можах да ги харесам, но за сметка на това филмчето ми хареса Hands V

# 176
  • Варна
Санса за мене ревнува Джон и оттам иде цялата работа.
Не. Тя се държеше така и преди да се появи Денерис.

# 177
за съжаление серила има само най-основни допирни точки с книгите. Самият Мартин  си признава, че в 8-мия сезон разминаванията между книги и филма как ще се стигне до финала ще са огромни. той е нахвърлял на ДиД един груб  план, без никакви детайли от типа на "този, този и този умират, в тази битка побеждават тези, на края побеждават добрите"

@ хексе, като се събраха с Джон се държеше разумно. Докара армия на Джон, уби Рамзи, отърва се от "опеката" на Кутрето  и не позволи той да я скара с Аря, грижеше се за продоволствията. каквито и несъгласия да са имали - разрешаваха ги. След пристигането на Дани я гони цикъла.

# 178
  • Вестерос
Валирианците опитомили драконите, имаш тех. грешка Джон. А Таргариен са от Валирия, успели да се спасят.

В Светът е описано за драконите и Ориста Simple Smile

Мартин май каза, че сериалния КН и книжния са различни.

# 179
Валирианците са опитомили драконите, но според самите легенди на валирианците, първо е дошла тайнствена раса, която им е показала как да опитоми драконите и после пак си заминала в Сянката. подробно описание има на първите в Света. ако не ме лъже паметта - в Ористта на Валирия. моят лобимец септон Барт много е писал по въпроса за драконите. Разбира всичко е много несигурно, Барт е събирал сведения в най-добрия случай през четвърта ръка, ако не и през пета, шеста, седма. Той е плащал на авантюристи, които са плащали за  съмнителни артефакти и още по-съмнителни истории, разказани през полоколения.
именно в Света го имаше това, в бележките.

Общи условия

Активация на акаунт