GoT 33 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН... Отдавна сме тук..

• 24 471
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна

Грубо и пренаситено с черно чувство за хумор е, но... ето че си имаме съвсем реални образи и реално осъществили се събития дори и в Нашия Свят, не само някъде из измисления Вестерос...

Ако им е интересно на някои какво е общото между Бурзум в лицето на Варг Викернес и ако са любопитни ще установят, че той освен депресивна блек метъл музика да пише се е забавлявал и с палене на църкви, убийство също така май има зад гърба си, проповядване на езичество и т.н. заради някои или за едно от всичките си деяния дори в затвора е лежал ама не помня за кое точно успяха да го осъдят. Пълен кукумицин антихрист, смятащ се за наследник на древните викинги с думи кратки, но продължава да твори музика, която все още се харесва - Това е  Факт! Леко отклонение просто от темата, но се се сдържах, понеже смятам и аз аналогията на някои измислени във фентъзи романи моменти с истории от нашите дни и нашия реален свят за адски попадения... та чак се чудя дали първо прихнах да се смея или се смразих тотално малко време като ми остана да осмисля оприличаването и контекста...

# 271
  • Вестерос
Хексе, доколкото си спомняма Лиза Арин управляваше Долината след смъртта на Джон Арин, в качеството си на Регент? Е не е ли това титла? за Дорн и Нимерия не ми се говори.
Регент на сина си- лорда на Долината!

Дани контролираше и Визерион и Регал.

Аниш, конфликтът е много по-задълбочен, просто няма време да ни показват.

# 272
Меча отива в Джора, още от рейлъра на сезона се вижда.

# 273
  • Варна
Меча отива в Джора, още от рейлъра на сезона се вижда.

Супер. Всъщност не знаех, че меча е разпознаваем, но щом Сам изрично го спомена, беше ясно, че ще участва в битката.

# 274
Ако нещо не ви е ясно.

# 275
  • Варна
Странно ми е Сам да даде меча точно на Джора - той е направо кученцето на Денерис, а в светлината на близките събития Сам няма никакви основания да я долюбва.
Освен ако пак започне задкулисните си игри от тип "ти изгори роднините ми, ама аз не съм злопаметен"?

# 276
SmileНе знам защо всички внезапно така силно намразиха Денерис.

Не мисля, че е някаква оценка. Денерис има малки шансове за развитие. Силата и идваше от това, че защитава каузата да върне Единствения законен владетел. И даваше всичко от себе си да е най-справедливият. Трябваше да балансира с демонстрация на сила и справедливост, което и за най-мъдрият е трудно, а за малко момиче още по-трудно.

Съгласна съм с всяка дума. Явно всеки основен играч от оцелелите има някаква роля. Нейната, може би, бе да докара драконите и армията, която събра, за решаващата битка с ББ и неживите. Не виждам какво друго. Ако все пак идеята е да има наследник, работата ще стане бозава. Феновете по чуждите форуми подхвърлят всякакви  предположения - от сблъсък между нея и Джон (тя не оцелява) до мъченическа смърт по заповед на Церсей. Мисля, че който оживее, трябва да е силен и да може да остави поколение. За да има надежда за човешкия род.
Вярвам, че ще е Старк задължително.
Може от всеки главен род да остане по някой. Но Старк ще е над всички.

The_Third, допада ми оценката Ви за Джайм. Наистина не е подмолен играч. Беше лекомислен и постъпи жестоко с малкия Бран, но си даде сметка за много неща. Точен и мъжкар.
В крайна сметка всеки от поддържащите герои ще застане до този, когото обича и на когото вярва/ или срещу онзи, когото ненавижда ( като Хрътката). Сигурно повечето ще загинат.
Дори и Джон, в когото са надеждите. Защото не го виждам с никого от роднините му - нито с леля му, ни с братовчедка му Санса. По никакъв начин няма да ги съберат. Няма да ни разказват една история десет години, за да я завършат с: "Мила ми сестро, всъщност сме първи брат'чеди, аре да се вземем!".

Най-любопитна ми е Аря. Бойно, жилаво, оцеляващо момиче - с характер и мистично умение. Точно като своята Игла. Не мога да си представя какво са намислили за нея. Жалко ще е да умре в битка след цялата и одисея.

# 277
@ maskara
Е, да, но пък Джора е син на лорд командир на Нощна стража. Припомнете ми, но Джора не се ли отказа от семейния меч, който е в Джон сега. Смътен спомен някакъв имам. Сам може да върне жеста.

# 278
  • Варна
Меча не е бил негов, за да има претенции и да се прави на благороден и да се отказва. Джора е опозорил семейството и затова баща му е отишъл на Вала и даде меча си на сметнатия за достоен Джон. Доста ми е любопитно да видя малката Дейзи Мормон как ще реагира на присъствието му.
Апропо, чудя се дали майстер Емон не е знаел за Джон и дали ЛК Мормон също не е бил посветен.

# 279
  • Варна
@ maskara
Е, да, но пък Джора е син на лорд командир на Нощна стража. Припомнете ми, но Джора не се ли отказа от семейния меч, който е в Джон сега. Смътен спомен някакъв имам. Сам може да върне жеста.
Нед Старк е осъдил Джора на смърт, защото е търгувал с роби. Джора бяга в Есос и губи титлата, меча и цялото си наследство. Мечът беше останал в баща му поради липса на мъжки наследник, той после го подари на Джон.

# 280
@ maskara
Нед Старк е осъдил Джора на смърт, защото е търгувал с роби. Джора бяга в Есос и губи титлата, меча и цялото си наследство. Мечът беше останал в баща му поради липса на мъжки наследник, той после го подари на Джон.

Да, де, но нали Джон се опита да му го даде, когато разбра кой е, а Джора му отказа. Това имах предвид.

# 281
  • Варна
Това съм го изпуснала.
Но пък и нали му направиха нова дръжка - вълча глава. Все едно не е същия меч. Laughing
Скрит текст:

# 282
  • Чужбина
Актьорите, че са слаби, слаби са..

Не всички. Но Емилия, Кит и Мейзи ми седяха много неестествено в 1-ви епозод. Кит се справи по-добре, но Емито ...

Мейзи игра по-добре в първите сезони. Защо така напоследък й слабее играта, не ми е много ясно.

# 283
  • България
Абе защо постоянно й викате Дани? Тя е Денерис в сериала, което няма общо с Дани.
И аз много се дразня на това "Дани".
Все едно някой да се обърне към Елизабет II с "Лизи".
Скрит текст:
Това е едно от нещата, които по принцип ме дразнят във фентъзитата с американски автори. Много ме дразнят.
Малко "историческа достоверност" не е излишна.
Дани Laughing Laughing

@ maskara
Отказа се, да.
Джон му го даде, Джора го подържа, даже помислих, че ще си го задържи, но го върна на Сняг.

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 20:10 от МоарейнД

# 284
  • Вестерос
Дразните се за глупости. Денерис си е Дани за милиони, включително за много хора от темата над 8,9 години. Не пишем за нея така от вчера.

За мен само Емилия издиша от към актьорство.

Общи условия

Активация на акаунт