GoT 33 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН... Отдавна сме тук..

• 24 410
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
Санса е прекрасна в книгата, тя ина най-голямо развитие, многи я харесвам, Но тук- не. Нарочно така говори на Денерис и Джон ... И какви нейни хора, те са хората на Джон. Много си повярва
@ Тиф, хората от Долината, които докара не са хората на Джон. Без тях Рамзи щеше да спечели.
П.С. чак пък прекрасна, чак пък най-голямо....има развитие в книгите признавам, но според мен е надценена. приписват й се неща които не е направила, само защото стана малко по-съъбразителна и вече я направиха играч.
Оттам дойде голяма фенска база и желанието в сериала да я видим "мега-боска". АКо ще се дават образи с книгите Бран има най-голямо развитие, не че при Джон е малко. Там Старки, Ланистъри, останаха на заден план, в голямата борба срещу Другите.

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 10:56 от Джон Сняг

# 316
  • Варна
Простете, че така безлично и без точен цитат ще напомня за мненията на всички замислили се, дали Санса не харесва Денерис, не защото е Таргериен, не защото тайничко е влюбена в доведеното си братче, а просто защото усеща, че губи контрола над Джон и оттам куп дразнещи емоции показва. Wink И аз нещо подобно си мисля. И се сетих за една весела приказка за Хитър Петър Grinning
Скрит текст:
В една къща не могли справедливо да си разделят печената кокошка и все до спорове се стигало. Та дошъл Хитър Петър и разпределил порциите така, че всеки хем да има порция, хем да е доволен от полагащото му се.
Главата за бащата - понеже той командва, той е главата на къщата. Бащата възгордян се съгласил.
Шийката за жената - понеже тя управлява главата, което и на домакинята много и допаднало.
Крилцата за дъщерите - понеже ще отлетят като снахи в домовете на момците, в които са влюбени. И на дъщерите им харесало.
Краката за синовете, на които трябва здраво да си стъпят като започнат да градят собствен дом. И синовете кимнали удовлетворително.
... А за Хитър петър останалото, щото им разрешил споровете.

И сега като си я припомних тази детска народна приказка да ви кажа честно така да ми заприлича на Гейм ъф Тронс и така да ме развесели. Мартин е взаимствал от нашето народно творчество направо, без да знае. Трябва да си търсим дивидентите. Grinning Някакви чисто човешки отношения изпъкват в спора между Санса и Денерис. И двете просто искат да са шийки, да въртят главата на където им скимне на тях. Жени! Кво да ги правиш? Едната се опитва да го прави като сестра, другата като любима.

Между другото в нашата тема май Кутрето се опита да го играе Хитър Петър - да разпределя роли, да залъгва с дребни монетки, титли, обещания, дялове... ама го разконспирираха сестрите Старк, когато съзряха умствено и двете.

# 317
  • Варна
Доволна съм че има толкова хора мразещи Санса. Това увеличава шансовете й за оцеляване.

Не пропускайте клетвата, която Джайм дава на Кат. Санса знае за нея от Бриен. Т.е. тя знае, че Джайм е тръгнал по пътя на изкупването на греховете си и сам той изпрати Бриен да пази санса и Аря.

П.П. Кога Санса е имала контрол над Джон?

# 318
аз лично не я мразя.  дори ми е симпатична. Просто смятам, че е хъм, надценена. дълго време показваше безкраен....наивитет (умшлен използвам ефемизъм, за да не да не употребя по-тежка дума). Дори след като любовта й към Джоф се изпари, пак трудно съобразяваше, например че ще я женят за Ланистър, и затова я разкрасяват.
След като получи известни уроци от Тирион и Кутрето стана една идея по-съобразителна - но дотук.
Във филма я направиха уж мега-играч, а  същевременно държането й спрямо Дани - да я дразни - не е най-разумното. не казвам че не я разбирам, казвам че не одобрявам да дразниш човек, който има дракони и поне на теория е твой сюзерен.

Клетвата на Джайм спрямо Кейт беше да й  върне дъщерите . В някакъв смисъл тя е изпълнена. Те са на безопасно място,в дома си. не виждам какво повече може да иска Санса от него?

П.С. контрол е силна дума. нека кажем, че когато се срещнаха около Битката на копелетата имаше известно влияние над него. Заедно решаваха, заедно присъстваха на Съветите, заедно събираха войските си. нормално е да се дразни че изведнъж има друга жена в живота му. Има една приказка "етърва и снаха не се разбират" - често е вярна, мисли че може - с известна условност - да се приложи и за този случай.

офтопик.
тази приказка за Хитър Петър ми напомни друга:
Скрит текст:
Хитър петър и Настрадин ходжа трябвало да поделят едно откраднато агне.
Хитър  Петър му казал:
-Настрадине - агнето е малко за двама ни  -хайде да легнем да спим и който сънува по-чуден сън - ще го изяде цялото.
"този балама ли няма да излъжа?" помислил Настрадин.
легнали, спали, станал и казал:
-Ей, хитър Петре, какъв сън сънувах....дойдоха грабнаха ме ангелите небесите, разведоха из Рая и накрая сам Джибраил ми заръча - да Кажеш на Хитър Петър, че агнето е за тебе!
-Ей Настрадине - то и аз сънувах същия сън! като видях как те понесоха ангелите към небето си рекох "Отиде хубавото агне".....

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 11:14 от Джон Сняг

# 319
  • Варна
П.С. контрол е силна дума. нека кажем, че когато се срещнаха около Битката на копелетата имаше известно влияние над него. Заедно решаваха, заедно присъстваха на Съветите, заедно събираха войските си. нормално е да се дразни че изведнъж има друга жена в живота му. Има една приказка "етърва и снаха не се разбират" - често е вярна, мисли че може - с известна условност - да се приложи и за този случай.

Тя имаше контрол над Кутрето респ. войските на Долината. Така че е нормално да има глас в съветите. Wink
Стига с тая друга жена.. Laughing

# 320
Хексе дори и като сестра е нормално да се дразни от снахата. Пак следва да има ако щеш и сестринска ревност и да смята че повечето жени не са достойни за брат й.

# 321
Аз съм от харесващите Санса.Любим герой ми е главно, защото оцеля при Церсей и Джофри и при Рамзи, премина през всички ужасии, запазвайки доброто си сърце и искрено я е грижа за хората.Направи всичко възможно, за да подсигури Зимен Хребет. Придоби умения в политическата игра и най-сетне се върна на сигурно в дома си. Според мен не иска нищо повече от това, тя и семейството и да са сплотени и защитени в З.Хр. и възможността да говори свободно и да не се чувсва застрашена.Иска войната да свърши и да победят Другите.
Не си спомням някога да е контролирала Джон.Той сам си вземаше решенията и понякога дори спореха помежду си.
Нормално е да няма вяра на Дани.Не я познава, знае обаче за семейната и история и сигурно е чула слухове, за изгорената армия на Ланистър. Да не говорим, че Денерис не носи и достатъчно провизии за хората си.
Колкото до ревността - и на мен ми направи впечатление, но все още е трудно да определим, дали е сестринска или има нещо друго.

# 322
ето това че е придобила умения в политическата игра ми идва много пресилено, спрямо това което съм чел в книгите (пък и спрямо брака с Рамзи във филма). Да, много по-наблюдателна и съобразителна е Санса спрямо началото,  признавам и че у дома си е много на място, но чак пък такъв играч от класата на Церсей не е. А точно натам я бутат ДиД - втора Церсей.
Да няма вяра на Дани е едно. Това го разбирам. Да я дразни надменното й държане - също разбирам. Но тя самата да дразни Дани, при положения че е видимо по-силна от нея ми е инфатилно, това е като поведението на Дивия вълк, който окрещял Чертога, че иска да убие Регар. Не знам на какво точно се е надявал.

# 323
Хексе дори и като сестра е нормално да се дразни от снахата. Пак следва да има ако щеш и сестринска ревност.
Че каква сестра му е тя? Презираше го като копеле на баща си, после му игра мили очи (но едва-едва), защото се усети, че и трябва, за да остане лейди Зимен Хребет и че северняците го слушат. Може и да не стане втора Церсей, но играе точно по нейната свирка.

# 324
Джон Сняг, аз говоря за сериала, а за книгите Санса тепърва ще се развива, като играч.
И аз не я виждам като втора Церсей.
Да не говорим, че в книгите Церсей натвори милион глупости.

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 11:29 от EsmeWeatherwax

# 325
Цитат на: Аниш link=topic=1109181.ms
g38568544#msg38568544 date=1555489329
Хексе дори и като сестра е нормално да се дразни от снахата. Пак следва да има ако щеш и сестринска ревност.
Че каква сестра му е тя? Презираше го като копеле на баща си, после му игра мили очи (но едва-едва), защото се усети, че и трябва, за да остане лейди Зимен Хребет и че северняците го слушат. Може и да не стане втора Церсей, но играе точно по нейната свирка.
Как си останала с такова впечатление не знам.Кога го е презирала? 11-13 годишната Санса може и да не го е харесвала, но чак пък презирала!?!
Радваха се и двамата, като се видяха, после започнаха да си вярват и да се защитават един друг. Не всичко мина по вода, но нямаше как просто. Титлата си е нейна по право. Бях писала по-назад.

# 326
А аз не мисля, че Церсей е супер играч. Имаше супер късмет за някои неща Simple Smile някои ги изигра добре, да, но супер играч...
Вече гледахме тандем Аря-Санса, надявам се сега отново да има такъв, включая и Джон, всички да играят ролите, които се очакват от тях Simple Smile ииии после да се случи нещо уау Simple Smile

# 327
  • Варна
Те книгите божа работа дали ще завършат някога.

# 328
Санса е персонаж който сценаристите упорито се опитват да превърнат в най-умен и обигран от всички, но за съжаление единственото което правят до момента е едно повтаряне от страна на другите герои , колко била умна, как го показва обаче, с какви действия, не ми става ясно. Представете си само Кутрето на нейно място в тази ситуация. Прекалено открита, прекалено емоционална и даже неприятна, какво предлага не мога да я разбера.

Същото в пълна сила се отнася "любовта" между Дани и Джон, искат уж (не дай си Боже) да ни накарат да им повярваме, обаче изглежда си нямат идея как да я представят. В миналия сезон повече им вярвах, сега ми се струва, че Емилия просто се шегува с Джон.

Тирион - отказвам да повярвам, че е тъп и той. Сигурна съм, че не вярва на Сърси, обаче изрича пред всички  лъжата, че Ланистър ще включат във войната срещу НК. И единственото което ми идва наум е ,че го прави заради Дани, защото в противен случай, може би се опасява, че тя ще изостави НК и ще хукне с драконите да се разправя със Сърси, като вероятно ще опожари КЧ, а Тирион иска да избегне това.

Това което ми хареса от серията - срещата Аря и Джон, Сам, Давос ( но той винаги ми е бил любимец ), Бран, който търпеливо изчакваше своя стар приятел на двора и го дочака - Джейми Heartbeat

Не поддържам брак Санса - Джон, би било по-сладникаво даже от Дани и Джон.
Сърси в книгите е далеч по - кух герой, в сериала много повече ми харесваше, сега се излага..

# 329
  • Бургас
Във филма Санса е и аз не знам какво следва да е. Преживяла е Джофри. То 80% от жените в тоя сериал си имаха по едно "Джофри". Денерис сигурно умираше от кеф в началото с Дрого. Или пък Марджери с Джофри. Теон и той преживя Рамзи. Даже ако трябва да сме точни Санса там нищо от Рамзи не успя да види. За тази реалност, която изграждат във филма, Санса не е изживяла много. Винаги е била една идея по - добре от Аря, Денерис, Джон и т.н. Всички отнесоха бой и "либов" /освен Аря, ама яде много бой/, но Санса все в дворец я тормозиха Simple Smile Има един плюс обаче, познава поведението на живите врагове, защото дълго време е била сред тях. Този плюс към момента не върши работа. Не я знам какво цели с поведението си и към Джон и към Денерис. Ако беше толкова мъдра щеше да се скрие зад маска, да ги подкрепи и да действат срещу мъртвите в комбина. После като иска да си върти интригите. Защото на 100% не вярвам, че е чисто родолюбие нейното. Тя просто иска да е най - горе. Още когато се видя с Аря това беше отбелязано.

a Wanda, мисля, че Тирион добре знае, че армия няма да дойде. както добре знае, че има друг план за действие и си мисля, че той е част от него.

Общи условия

Активация на акаунт