GoT 33 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН... Отдавна сме тук..

• 24 354
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
Е, Санса е спец по дворцовите интриги.Това не е камък в нейната градинка. Което е важно, след като и Варис, и Тирион, и Дани и кой ли не е там. Малкия загина от зомбитата, което е "специалност" на Джон. Вместо да ухажва "Кралицата", да беше и поогледал от гърба на дракона докъде са стигнали зомбитата Simple Smile

# 301
От промото за 2 епизод се подразбира, че
Скрит текст:
Санса и Денерис пак ще имат сблъсък, вероятно заради Джайм. Е това го чакам с нетърпение.
Dany: "Jaime, is it? You killed my father King Aerys. My brother and I always talked about how we'd deal with y-"
Sansa: "Thank you for your service against the MAD King, Ser Jaime. After he burned our grandfather and uncle alive, it was no less than he deserves."  Smile
Интересно. Санса много бързичко е забравила, че Ланистър са отговорни за личните й трагедии, не Таргериън.

# 302
Леле, нямало ме е няколко часа и 31 поста сте изписали!
Добро утро.
ако ще говорим за игра на актьори в първи сезон и аз съм на мнения  че Емелия и Мейзи бяха отчайващо зле. Мейзи е имала и по-добри представяния, но това и беше от най-лошите. Кит Харингътън - една идея по-добре, но също ми бе неубедителен. Доколкото смятам че някой се представи убидетелно това бяха Питър Дънклидж и донякъде - Софето.
Мечът беше ясно че ще иде в Джора,  още снощи го написах. Просто нямаше в кой друг, Сам има ограничен кръг познати. Санса и Аря на практика не ги познава, Джон си има меч от валирианска стомана,, Брандън е сакат,, а Сам се сприятели с Джора когато го излекува от сивата люспа. Отношението на Сам към Дани, отношението на Джора към Дани и отношението на Сам към Джора са три различни неща, нека не ги смесваме. Ние дори не знаем дали Сам е наясно колко точно е влюбен Джора в Денерис.

П.С. харесвам Санса, забавлявам се с "конфликта" Санса-Дани, но в конкретния случай Санса не е права. Едно че, съвсем доскоро Санса трепереше като лист щом чуеше за Ланистъри, второ че е безумство да дразниш някой който има два дракона.

# 303
Според мен актьорите са неубедителни, защото нямат контекста на книгите, който беше важен за нас, които сме ги чели Wink , но и за тях, да се подготвят и да изиграят някои сцени с дълбочина и съответните смесици от емоции или контрасти.  В момента и те имат този гол сценарий, в който е виждам- поне за момента- дълбочина, която съответно да предадат актоьрите. Виж, над изражението на дракона кой знае колко са работили....само че това е евтин трик...по-интересно е какво крои Аря, Тирион и останалите, но то просто липсва.

# 304
Happy, И това е от значение, но не само. Лина Хеди също има гол сценарий, но не ми е неубедителна.  Същото важи за Питър Дънклидж. Проблемът на по-младите актьори е, че нямат опит, и като нямат готов сценарий много им личи.

# 305
Според мен актьорите са неубедителни, защото нямат контекста на книгите, който беше важен за нас, които сме ги чели Wink , но и за тях, да се подготвят и да изиграят някои сцени с дълбочина и съответните смесици от емоции или контрасти.  В момента и те имат този гол сценарий, в който е виждам- поне за момента- дълбочина, която съответно да предадат актоьрите. Виж, над изражението на дракона кой знае колко са работили....само че това е евтин трик...по-интересно е какво крои Аря, Тирион и останалите, но то просто липсва.
То всички след 4 сезон (когато съвсем го удариха през просото, за да угодят на феновете и да охранят рейтинга, респективно печалбата и имиджа) са  неубедителни. Съгласна съм, че липсата на предварително определена твърда финална ситуация, която подчинява предходното действие и актьорската игра, вече вреди сериозно и дразни феновете. Едно е да не казваш какво ще става, друго е да го променяш непрекъснато, но няма как да пренаправиш вече заснетото и излъченото.
Една лична спекулация - Аря и Тирион ще играят против Санса. Дори очаквам Аря да сложи нечие лице.

п.п. Джон Сняг,  относно пост #302 с предположения за пореден път кой в кого е влюбен, държа да отбележа, че шоуто се казва "Игра на тронове", не "Игра на влюбени/тръпки". Водещи са политическите интриги и желанието за власт, не мераците за кревата. Simple Smile

# 306
Е ролята на Церсей стана доста лесна, в нея няма особена дълбочина, и е ясна Simple Smile Докато тази на Санса например доста се усложни Simple Smile И в същото време олеква, заради дребните дразги, които им слагат в устата. Нима тя или Дани изминаха толкова дълъг път, за да си дърпат плитките(много ми хареса този израз)  в Зимен хребет?!  Много искам да измислят нещо интересно и зрелищно за Аря, но се съмнявам...

# 307
  • Варна
Здравейте на всички Blush
Имам една леко налудничева мисъл в главата си и реших да споделя теорията ми
Та, защо Джон да не стане новият Крал на Нощта? По някакъв начин да открият ( например Сам) или да стигнат то заключението, че няма как да победят армията задаваща се от север и начина да я спрат е да направят Джон новият КнН? Той контролира събитията, той води армията на мъртвите. Те не са същества с разсъдък. Той контролира "парада". С направата на Джон- той може да командва. Виждали сме, че Чедата са направили с магия първия КнН, защо не Мелисандра да изпълни мисията си да помогне на Обещания принц (буквално обещан принц "Нед, обещай ми" и син на наследника на трона тоест "обещания принц"). Така и се връзва огъня и леда. Той е Таргериен и Старк - огън и лед. Точно когато разбира истината, че не е бил само лед, а и огън и е готов да го приеме се налага отново да стане само лед. Истински Старк-какъвто е отгледан, възпитан и какъвто ще остане завинаги. А ако Денерис се възкачи на трона (на което не държа) ще стане Денерис момичето отрасло на юг с името Таргериен-огъня на юг от Шийката и Джон израснал на север с най- формиращите му години възможно най на север  да завърши като новия Крал на нощта отново там- в севера, може би дори в Зимен хребет?

Въобще не е налудничава мисълта ти. Допада ми идеята и започвам да се замислям дали наистина би било възможно. Не помня има ли случаи на мъртъв опазил разсъдака си. Чичо Бенджен не беше ли дефакто полу-човек полу-бродник (нали си спомняте за един закачулен конник, който помагна и на Бран, и на Сам, и на Мийра - губят ми се просто в каква дружинка бяха тогава с едно огнено кандило се появи от нищото). Май Чедата точно бяха направили някаква магия с него и опазиха разсъдака му или го бяха съживили преди да стане на бродник. Нещо такова смътно си спомням. И тъй като Чедата май и последните ги избиха, ще трябва някой друг МагЕсник да я свърши тая работа, ето ти я Мелисандра. Размишлявам си и аз като теб за подобни уж неочаквани развръзки. Ама то пък така ще стане баси хепи-енда, и заживяли мирно и щастливо и живи и мъртви. Grinning Май не е в стил Мартин.

А за виждането в бъдещето. Мелисандра не виждаше ли нещата. Доста често грешно тълкуваше виденията си, но виждаше там нещо. Не забравяйте и Хрътката. Той също получи едно видение в едни пламъци.

Поправям се веднага!
Цитат
Бенджен не беше ли дефакто полу-човек полу-бродник.
Ами логически Джон вече си е точно такъв. Хем умирал, хем жив! Т.е. трябва да има вече нещо като имунитет към зомбиране, какъвто има чичо Бенджен, ама да не го знае още. Grinning То вярно, че важно условие е да си умила отвъд Вала, а не на Вала за да се е случило и с него точно това като при Бенджен, но... всякак си могат да ги извъртят нещата ако нещо такова готвят.

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 10:06 от Spirit Crusher

# 308
@ Аниш, то в играта на тронове, половината от събитията са политически бракове.  във Вестерос има предостатъчно случаи, когато се водят цели десетилетни войни от любов, пак казвам най-типичният случай е войната която Егор водил, защото му отказали Шиера и която прерастнала в няколко десетилетен сблъсък.
Дори поводът за Бунта на Робърт формално погледнато става "отвличането" на Лияна Старк.

Иначе - Припомнете ми, не се ли срещнаха Джайми и Дани, в Чертога, в края на седми сезона, когато бяха преговорите? пък преди това тя го видя на бойконот поле. струва ми се безумно да се държи сякаш за първи път го вижда.

@ Happy Да, ролята на Църсито стана доста лесна, то вече е във функцията на Върховната Мега-Гига- Злодейда и за това съм абсолютно убеден, че няма да бързат да я убият, а ще я пазят докрая. Защото само КнН е по-зъл от нея, но той е много абстрактен

# 309
  • Вестерос
При Церсей нелепото е не играта на Лина ,а диалогът... Много слаб,много! "Ако искаш курва, си я плащаш,ако искаш кралица, я заслужаваш" и 2 мин. по-късно си легна с Юрон..... И "искам си слоновете" с глас и тропване на крак ала Дани  и "where are my dragons"

# 310
  • Бургас
Скрит текст:
Санса и Денерис пак ще имат сблъсък, вероятно заради Джайм. Е това го чакам с нетърпение.
Dany: "Jaime, is it? You killed my father King Aerys. My brother and I always talked about how we'd deal with y-"
Sansa: "Thank you for your service against the MAD King, Ser Jaime. After he burned our grandfather and uncle alive, it was no less than he deserves."  Smile
Интересно. Санса много бързичко е забравила, че Ланистър са отговорни за личните й трагедии, не Таргериън.
на Санса просто не и харесва присъствието на Денерис и това е. Не е нищо повече. Нито си готви хората да се бият единно с другите, нито нищо. Колкото едната не бива, толкота и другата. Все едно Лудия Крал обезглави баща и, поръча брат и и майка и и я третира като уличница в Кралски четорг. Но като всяка друга дама в този филм /освен Бриен, Аря и може би Гили/ интригата е завъртяна. Не ми харесва образа на Санса и никога не ми е харесвал и може и да съм пристрастна.

Мъчно ми е, че така намачвак Церсей. Гадина е без спор, но от кралица, я превърнаха в обикновена .... Може би е някаква стратегия от нейна страна, а може и просто да си залязва. Иначе Юрон и прилича.

# 311
  • Вестерос
Санса е прекрасна в книгата, тя има най-голямо развитие, много я харесвам, Но тук- не. Нарочно така говори на Денерис и Джон ... И какви нейни хора, те са хората на Джон. Много си повярва

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 17:56 от Tiffany А

# 312
Скрит текст:

Reasons why Jaime Lannister should be put on trial:
Treason
Incest
Attempted murder of Brandon Stark
Crippling Brandon Stark
Attacking the King’s Hand
Starting a civil war

Reasons why he shouldn’t be put on trial:
Killing Aerys Targaryen

Смея да твърдя, че за личните трагедии на Санса е отговорен преди всичко Кутрето. След това майка й и баща й, които му бяха куклите на конци.
Тъжно е, че самият Нед е първият, който използва дъщеря си в потическите интриги ( и то без грам да я предупреди за каквото и било) - да я сгодим за Джофри и да я вземем в столицата, за да не се усъмнят Ланистърите, че ги подозирам в убийство на Джон Арин. Нед още в Зимен хребет забелязва, че Джофри не е стока. За съжаление в сериала има сцена, която в книгите я няма, а тази сцена кара толкова много фенове да мразят Санса и даже да се радват,когато страда - сцената, когато Кейтлин и реше косата, а Санса моли майка си да убеди баща й да я обвърже с Джофри, защото винаги е искала да бъде кралица.
Скрит текст:
— Богове, Кейтлин, Санса е само на единадесет — каза Нед. — А Джофри… Джофри е…

Няколко реда по-късно:

— Трябва да го понесеш. Санса трябва да се омъжи за Джофри, това вече е ясно. Не можем да им дадем никакви основания за подозрение към нашата преданост. А и за Аря е крайно време да изучи порядките в южните дворове. След още няколко години ще дойде и нейното време за венчило.

# 313
на Санса просто не и харесва присъствието на Денерис и това е. Не е нищо повече. Нито си готви хората да се бият единно с другите, нито нищо. Колкото едната не бива, толкота и другата. Все едно Лудия Крал обезглави баща и, поръча брат и и майка и и я третира като уличница в Кралски четорг. Но като всяка друга дама в този филм /освен Бриен, Аря и може би Гили/ интригата е завъртяна. Не ми харесва образа на Санса и никога не ми е харесвал и може и да съм пристрастна.

Мъчно ми е, че така намачвак Церсей. Гадина е без спор, но от кралица, я превърнаха в обикновена .... Може би е някаква стратегия от нейна страна, а може и просто да си залязва. Иначе Юрон и прилича.
Тъкмо си мислех, че съм единствената, която не я харесва.
п.п. За Церсей - към настоящата ситуация няма друг начин да оцелее, а ако има късмет и да се задържи на трона.

# 314
  • Варна
И аз в кюпа на непонасящите Санса. Откровено се надявам да умре.

Общи условия

Активация на акаунт