GoT 33 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН... Отдавна сме тук..

• 24 367
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
  • България
Е, то да се дразним за каквото и да било е глупост, защото е само сериал, но както казвам на МП, футболен запалянко- това е моят футбол, ще се дразня и ще викам, колкото си искам Laughing Stuck Out Tongue.
 И виждам снимки за Нотр Дам.
Не е за смях Sleepy, но е като по поръчка. Драконите идват:

# 286
Дани и на мен ми беше неестествено в началото, но като прочетох книгите, където на 1000 места е Дани, му свикнах.

По-напред видях дискусия относно титлите на Санса.
Нед имаше 2 всъщност.Лорд на Зимен хребет и Гарант на Севера.След като умря
Роб му ги наследи, а после го направиха Крал.
След Червената сватба, Рууз получи титлите Гарант на Севера и Лорд на З.Хр.
После краля(май Томен) узакони Рамзи и го направи Болтън, а Рууз отстъпи титлата Лорд на З.Хр. на сина си.Като се ожениха със Санса, тя си беше просто лейди Болтън - без титли.И накрая като направиха Джон крал, за Санса остана титлата лейди на З.Хр. и прилежащите му земи,която е нейна по право, като наследница на брат си Роб. Специално този период е малко странен, защото се създаде впечатление, че Санса и Джон са равни в политически смисъл , но де факто той беше над нея, като крал.
Когато се появи Бран тя му предложи титлата лорд на З.Хр., защото според тяхното онаследяването той е преди нея,но Бран отказа, нали е Триоката врана и т.н.
Джон като подви коляно на Данито, тя го направи Гарант на Севера, но Санса си остава Лейди Зимен Хребет и досега.

Четох и за тарг бебе. Дори Данито да е бременна сега, ще го роди чак след 7-8 месеца. Останах с впечатлението, че много по-рано ще дойдат и мъртви и Ланистъри  и всичко ще приключи.Освен ако не направят time-jump, но е малко вероятно. Не вярвам,че тепърва ще бременее,ражда и т.н.А и няма ли една бременност да и пречи да язди Дрогон?

# 287
time-jump и аз не очаквам, не е в стила на сериала, но възможно ли е Бран да може да се придвижи и в бъдещето и да покажат и от там някакви картини, като сватбата на Лиана и Регар от миналото и т.п.?

# 288
Ясно си каза, че вижда всичко, което се е случило или се случва в момента.
Не и бъдещето Hands V

# 289
Аз чак сега изгледах епизода. Сигурно последна в целия свят Joy Ако Емилия Кларк е плакала, като е прочела сценария, сигурно е било от смях Joy Рядко тъп епизод, с евтини трикове и реплики. Все едно сценаристите на откраднат живот са писали епизода

# 290
  • Вестерос
Плакала е като е прочела целия сезон.

# 291
Здравейте на всички Blush
Имам една леко налудничева мисъл в главата си и реших да споделя теорията ми
Та, защо Джон да не стане новият Крал на Нощта? По някакъв начин да открият ( например Сам) или да стигнат то заключението, че няма как да победят армията задаваща се от север и начина да я спрат е да направят Джон новият КнН? Той контролира събитията, той води армията на мъртвите. Те не са същества с разсъдък. Той контролира "парада". С направата на Джон- той може да командва. Виждали сме, че Чедата са направили с магия първия КнН, защо не Мелисандра да изпълни мисията си да помогне на Обещания принц (буквално обещан принц "Нед, обещай ми" и син на наследника на трона тоест "обещания принц"). Така и се връзва огъня и леда. Той е Таргериен и Старк - огън и лед. Точно когато разбира истината, че не е бил само лед, а и огън и е готов да го приеме се налага отново да стане само лед. Истински Старк-какъвто е отгледан, възпитан и какъвто ще остане завинаги. А ако Денерис се възкачи на трона (на което не държа) ще стане Денерис момичето отрасло на юг с името Таргериен-огъня на юг от Шийката и Джон израснал на север с най- формиращите му години възможно най на север  да завърши като новия Крал на нощта отново там- в севера, може би дори в Зимен хребет?

# 292
  • Чужбина
Аз чак сега изгледах епизода. Сигурно последна в целия свят Joy Ако Емилия Кларк е плакала, като е прочела сценария, сигурно е било от смях Joy Рядко тъп епизод, с евтини трикове и реплики. Все едно сценаристите на откраднат живот са писали епизода

Със сигурност не си последна в целия свят. Има много хора, които стискат зъби до края на сезона, за да си ги изгледат всички епизоди в една тиха петъчна нощ (затваряш се някъде, сипваш си малко вино и се откъсваш от онова, което наричаме реалност).

За мен, този епизод е репрезентация на "затишието пред бурята". Силно се надявам да няма много американска захар накрая.

След този епизод си добавих още един персонаж към избегналите мъчителна смърт накрая, а именно Санса.

# 293
  • Варна
Ясно си каза, че вижда всичко, което се е случило или се случва в момента.
Не и бъдещето Hands V
Обаче  нямаше ли сънища/видения за дракони над кралски чертог. Т.е. все пак може да види нещо и от бъдещето.

# 294
В това видение дори се мярка и тронната зала на КЧ, опустошена, без покрив.

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 23:28 от Бледолилава

# 295
Бих се радвала на разчупен завършек, като описания- Джон да стане новия нощен крал. Не е чак толкова необичайно като идея. Съвсем вероятно си е.

# 296
Честито начало на новия и последен сезон момичета.

# 297
Успях да ви настигна. 😀
Гледах. Мисл, че всичко си беше в унисон с новите насоки на сериала, така че съм доволна.

# 298
Липсва ми Мийра Рийд. В крайна сметка hause Reed  са част от Севера и би трябвало също да са в Зимен хребет, да не споменавам и бойните умения на момичето. Хайде - вълчището им излиза скъпо, ама Мийра, която ескортира и опази Бран, за да стане Троката врана, нямаше да им струва чак толкова. Sad

От промото за 2 епизод се подразбира, че
Скрит текст:
Санса и Денерис пак ще имат сблъсък, вероятно заради Джайм. Е това го чакам с нетърпение.

Dany: "Jaime, is it? You killed my father King Aerys. My brother and I always talked about how we'd deal with y-"
Sansa: "Thank you for your service against the MAD King, Ser Jaime. After he burned our grandfather and uncle alive, it was no less than he deserves."  Smile

Проблемът на Денерис е, че така и не можа да разбере, че Вестерос не е Робския залив. Мога да я оправдая донякъде, защото тя не е получила образоваието, което са получили вестероските герои. Но все пак - ако не се доверява съвсем на Тирион и Варис, би могла да се вслушва повече в Джора, защото "Аз не съм политик, аз съм кралица" във Вестерос просто не върви. Джора е и северняк и също добре познава нравите на тези студени хора.
Проблемът на D&D пък е, че нямаха време да пуснат Денерис по нанадолнището по-плавно - тя изведнъж стана непоносима. И глупава.

# 299
  • Вестерос

Общи условия

Активация на акаунт