GoT 33 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН... Отдавна сме тук..

• 24 371
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Цитат
Цитат на: a Wanda в ср, 17 апр 2019, 11:03
Е, тя се съюзи с Кутрето преди битката за ЗХ. Кутрето не накара Долината да се сражава заради Джон , а заради Санса. Защо сега обаче Санса не иска да приеме съюза с Дани ?

Защото има голяма разлика между военен съюз между двама лордове (и братовчеди - Санса-Суит Робин) и това да подвиеш колянце на някаква, дето рода й е избил половината от твоя...

Моля?? Сладкия Робин викаш, а Кутрето къде го забравяш, сега да изброяваме ли какво й е причинил, той лично на Санса и на близките й.

Писах Суит Робин, защото армиите в Долината не са на Кутрето, който е само регент, и дори май не регент, а лорд-протектор. Кутрето може да е отпуснал войската, но това с нищо не задължава Санса към него - само към Робин и към кат му беше името, един от лордовете от Долината (Ройс?), който доведе армията. Той целия предишен сезон ходи подире й.
Имах предвид, че вземането на войската от Долината е помощ от равен, който няма претенции към лордството ти, докато при вземането на армиите на Денерис нещата не стоят така, защото тя иска пълно подчинение, признаване и т.н. Не дискутирам какво е направил Кутрето на Санса, изобщо не го отричам.

# 346
Ами много интересни въпроси. Може и да се обединят- кога, защо- даже да си останат женени Simple Smile

# 347
Страданията на Санса аз изобщо не ги подценявам, даже донякъде ми е симпатична  заради тях. тъпо ми е обаче че ДиД я направихя мега-яката боска. до единият момент се гърчеше пред Джофри, Церсей и Рамзи, прие безропотно  брака, който и наложи Петир и изведнъж - бам раздава команди и дразни Денерис. След като доведе армията на Долината изведнъж стана голямата Шефка.

ОСвен това всички героите, които все още мислят в  линейно "Старк - Ланистър" са ми супер шаблонни. Джон е едит от малкото които разбраха че трябва да се мисли по друг стереотип - Хора- Нехора/Нечовеци или ако предпочитате - Живи  - Възкръснали Мъртви.  Още като ЛК на НС, той бе принуден да се отнася към всички  родове еднакво, сега  борбаат срещу Другите затвърди това му виждане. Санса, Аря и Цердей още не могат да излязат от стеретипа "Старк", "Ланистър"

Дори и за Церсей съм ако не изненадан, то огорчен, че тръгна по шаблона Винаги можеше да се съюзи в общата беда с Джон и Дани, а после след победата да се разправят кой е по-велик. няма гаранция че ако КнН победи тя ще има сили да се справи с него, каквито и да са загубите му.

# 348
Санса може нарочно да играе така, за да обира напрежението. Северняците никак не посрещнаха добре Дани, както и Джон, на когото гласуваха титла и доверие, а той се завърна с някаква си Таргариен, колкото и да им е нужна. Санса обаче я хапе лекичко пред всички, народа е доволен, Джон пък омайва Дани и т.н докато дойде времето да се бият. Един вид- да обединим всички в името на общата цел, ако ще да се правим на маймуни.
Малко вероятно, но все пак вероятно. Което пак връща въпросите:
Както иска наистина Санса? Какво иска наистина Тирион? Какво ще похарчат, за да го получат?
И в допълнение новите въпроси от епизод 1/ сезон 8:
Какво е подготвила Церсей за "малката Таргериън" (думите са на Кибърн)?  По подразбиране вече има нещо не измислено, а задействано.
Скритото значение на думите на Аря, че Санса е най-умния човек, когото познавала.
Ами много интересни въпроси. Може и да се обединят- кога, защо- даже да си останат женени Simple Smile
Имам усещането, че и Церсей, и Санса знаят за истинския произход на Джон.

# 349
Еййй, епизода ми беше тъп, ама ей така като ви чета, и пак ми стана интересно Simple Smile
А дано, вдъхнахте ми вяра в дамите от сериала Simple Smile

# 350
Санса може нарочно да играе така, за да обира напрежението. Северняците никак не посрещнаха добре Дани, както и Джон, на когото гласуваха титла и доверие, а той се завърна с някаква си Таргариен, колкото и да им е нужна. Санса обаче я хапе лекичко пред всички, народа е доволен, Джон пък омайва Дани и т.н докато дойде времето да се бият. Един вид- да обединим всички в името на общата цел, ако ще да се правим на маймуни.
Както иска наистина Санса? Какво иска наистина Тирион? Какво ще похарчат, за да го получат?
Какво е подготвила Церсей за "малката Таргериън" (думите са на Кибърн)?  По подразбиране вече има нещо не измислено, а задействано.
Скритото значение на думите на Аря, че Санса е най-умния човек, когото познавала.

Айде бе! той Джон не го знаеше досега, пък Церсей ще го знае.  На Церсей й е ей толкоз  за Джон.
Санса може да знае само ако Бран й е казал.

# 351
  • Русе
Надали. Според мен Бран на никого не е казал, а използваше това, че Сам знае  и да го накара да каже на Джон.

Санса трябва да балансира и с недоволството на лордовете от долината. Лорд Ройс много пренебрежително и с голямо съмнение гледа на Тирион -момента, когато Тирион срещна Санса в Зимен хребет, докато тя разговаряше с Ройс

# 352
Това също ми се струва доста измислен сюжет. В книгите Доланата макар неутрална бе  доста верноподанически настроена към Чертога - например Систърн. Основното което допринесе за това да не върнат Санса на Ланистърите, опакована като бонбон, е че  в Чертога се охлаби режима, покрай глупостите на Церсей и смъртта на Тивин и Кеван, а в Долината се чувстват малко недосегаеми и затова бяха неутрални.

# 353
  • Варна
Това също ми се струва доста измислен сюжет. В книгите Доланата макар неутрална бе  доста верноподанически настроена към Чертога - например Систърн. Основното което допринесе за това да не върнат Санса на Ланистърите, опакована като бонбон, е че  в Чертога се охлаби режима, покрай глупостите на Церсей и смъртта на Тивин и Кеван, а в Долината се чувстват малко недосегаеми и затова бяха неутрални.
забрави тези примери от книгите. защото все още не са написани. Към финала им може да са съвсем други настроенията

# 354
Възможно е да знаят. Имаше достатъчно хора, които знаеха за децата на Церсей и си мълчаха. Защо да не знаят и за произхода на Джон. Една тайна, която е ценна информация. Една такава тайна може да се знае от някои хора в двореца, и да не се говори за нея до подходящия момент

# 355
Скрит текст:

Айде бе! той Джон не го знаеше досега, пък Церсей ще го знае.  На Церсей й е ей толкоз  за Джон.
Церсей има агентурната мрежа от Варис и Кибърн. Едва ли ще допусне грешката точно на север да няма ушички, които да послушват и поглеждат едно друго, пращайки го после по гарван.
Аз лично виждам един модел и при двете първи срещи - Денерис/Церсей и Денерис/Санса.
Малко по памет, че сериала е свален на друга машина:
7 сезон
Церсей: Чух, че имате три дракона (а летят само Дро и Реги)
Денерис: Чух, че имате три деца.
Анализ - Церсей знае, че единият дракон е вън от играта, а може да знае само ако вече са и подшушнали от север.
8 сезон
Санса: Като се запасявах за зимата не предвиждах неопетнени, дотраки и дракони. С какво се хранят драконите?
Денерис: С каквото поискат.

----
И двете се опитват да я уязвят по един и същи модел. Логично е да се допусне контакт между двете.
И фразите на Бран - " Кралят на нощта вече владее дракона ви" + "Джон трябва да знае кой и какъв е" - знае, че става нещо задкулисно и че това нещо е способно да прецака Севера, а не Санса.
А победен Север е в полза на Церсей.

# 356
Именно защото Церсей владее агентурната мрежа на Варис, следав да предположим, че ако знаеше досега, че Джон  е син на Регар и Лияна отдавна да е мъртъв....имаше сто възможности, например когато дойде в ЗХ.

Второ - причините по които Церсей и Дани искат да уязвят Дани не са едни и същи (Санса се чувства заплашена, а Церсей е супер самоуверена, просто е подразнена от поредния претендент) реакциите им са различни.

Церсей директно намеква на Дани, че тя има слабост,  докато Санса просто опитва да бъде саркастична и да я "хапе"

Победен Север е в полза на Церсей, но Север прегазен от от Другите не е в полза на Церсей. малко мисъл за бъдещето.

офтопик
един кратък виц
Скрит текст:

На смъртния одър - пазете евреите! много пи пазете - заръчва Гарабед
-защо? питат го роднините
-Защотото после ще дойдат и за арменците.

Та и с Церсей така...Другите нали като прегазят Севера ще дойдат за нея. по-добре да се съюзи с Джони и дани, и после да се разправя с тях-

# 357
Може и да не го убива. Подхвърляне на произхода му в подходящ момент ще блокира севера, ще ги разедини и отслаби. Не винаги убийството е най добрият вариант. Жив може да го ползва и срещу претенциите на  Дани Wink може точно това да е дискутирала с тирион, поради което той да се притесни от " любовта " им Wink примерно

# 358
Именно защото Церсей владее агентурната мрежа на Варис, следав да предположим, че ако знаеше досега, че Джон  е син на Регар и Лияна отдавна да е мъртъв....имаше сто възможности, например когато дойде в ЗХ.

Второ - причините по които Церсей и Дани искат да уязвят Дани не са едни и същи (Санса се чувства заплашена, а Церсей е супер самоуверена, просто е подразнена от поредния претендент) реакциите им са различни.

Церсей директно намеква на Дани, че тя има слабост,  докато Санса просто опитва да бъде саркастична и да я "хапе"

Победен Север е в полза на Церсей, но Север прегазен от от Другите не е в полза на Церсей. малко мисъл за бъдещето.

Най-лесния начин Церсей да се справи с Денерис е да използва друг, по-легитимен от нея, претендент за престола и да ги остави да се избият помежду си.

Мисъл за бъдещето не можеш да прокарваш като аргумент - още от 7 сезон  ДиД са го подкарали през просото в търсене на впечатляващи обрати и гонене на рейтинг, особено след изказването на чичо Мартин, че сериалът отдавна е поел в посока различна от книгите.

♥ HAPPY ♥  Hands Plus1

# 359
Церсей не е глупава, но е параноична и й липсва хладнокръвие и трезва преценка. Успя да си разчисти сметките с Тирелите, но недооцени, че това трябва да стане след края на войната, а не преди тя да е свършила.

Церсей нямаше избор да чака края на войната. Брат и с войската го нямаше да я подкрепи, Томен беше под контрола на Врабеца и Марджери. Трябваше да се явява на процес, на който просто щяха да я елиминират.

Общи условия

Активация на акаунт