GoT 33 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН... Отдавна сме тук..

• 24 381
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
Ясно си каза, че вижда всичко, което се е случило или се случва в момента.
Не и бъдещето Hands V

Напротив, вижда и бъдещето. Имаше видение с разрушена тронна зала по-назад в сезоните. Това според мен е бъдеще или възможно бъдеще.

Чувала ли сте теорията за истинската самоличност на Джакен Х'гар? Нямам книгите да проверя дали цитата е верен, но дали наистина теорията е вярна?

https://www.youtube.com/watch?v=3ekYxJR461A

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 11:51 от Fenris

# 331
  • Варна
Значи Бран сигурно знае повече отколкото казва. Нарочно може би не признава, че вижда бъдещето, защото ако сподели ще повлияе на решенията. Ако не виждаше бъдещето, щеше ли да чака Джайм на двора? Wink

# 332
  • Варна
Наколко поредни поста прочетох за този прословут "контрол" и понеже споменах и аз тази думи, ще дообясня. Не визирах контрол от вида: сив кардинал - просто издаващ заповед по съвет на някого. Съвсем друг контрол имах предвид - емоционален или не знам и аз как да го нарека... вкарващ в пътя. Това ми се струва на мен, че желае Санса. Джон не е някаква си пешка, която тя иска да си мести по шах-мат дъкката както и скимне. Не такъв контлол иска над него, а да го опази от грешки и да не се опиянява. Щотоооо... той Флюбенкия след обяздването на дракон, кацането насред най-романтичните водопади на Севера и малко повечко адреналин беше на миликосъмче всичко да заебе и да си останат там с Денерис и двата дракона за едни 1000 години и никой да не ги надуши както тя предложи. Хубаво, че е умно момче и я контрира, че ще са прекалено стари тогава и не това е основната им цел.

# 333
Във филма Санса е и аз не знам какво следва да е. Преживяла е Джофри. То 80% от жените в тоя сериал си имаха по едно "Джофри". Денерис сигурно умираше от кеф в началото с Дрого. Или пък Марджери с Джофри. Теон и той преживя Рамзи. Даже ако трябва да сме точни Санса там нищо от Рамзи не успя да види. За тази реалност, която изграждат във филма, Санса не е изживяла много. Винаги е била една идея по - добре от Аря, Денерис, Джон и т.н. Всички отнесоха бой и "либов" /освен Аря, ама яде много бой/, но Санса все в дворец я тормозиха Simple Smile Има един плюс обаче, познава поведението на живите врагове, защото дълго време е била сред тях. Този плюс към момента не върши работа. Не я знам какво цели с поведението си и към Джон и към Денерис. Ако беше толкова мъдра щеше да се скрие зад маска, да ги подкрепи и да действат срещу мъртвите в комбина. После като иска да си върти интригите. Защото на 100% не вярвам, че е чисто родолюбие нейното. Тя просто иска да е най - горе. Още когато се видя с Аря това беше отбелязано.

a Wanda, мисля, че Тирион добре знае, че армия няма да дойде. както добре знае, че има друг план за действие и си мисля, че той е част от него.
Е сериозно ли омаловажаваш страданията на Санса? Малко ли я биха и тормозиха в Кралски чертог ? Какво значи, че поне била в дворец? По-малко ли я е боляло?
За всичко, което пък Рамзи и направи няма да коментирам. Това, че и други герои са пострадали от него или изобщо от някого, не значи, че те са били по-зле или по-добре от Санса. Изобщо не мисля, че насилието трябва да се сравнява и едни да са по-жертви, а други - не.
Санса, ако толкова искаше да е най-отгоре, щеше да се съюзи с Кутрето и да търси начин да се оттърве от Джон, още преди Бран и Аря да се появят, но не го направи и няма сега да тръгне да ги предава.

# 334
Аз се надявам детинското заяждане, което в момента прави Санса, да е маска и роля Simple Smile Тя се научи кога да мълчи, дори в сериала. Поне това се научи, ако не друго. Доста очи я гледат в момента, силно се надявам заради тях да играе тази сценка Simple Smile Да, Тирион също няма особен избор, освен да движи нещата някак си към победа над зомбитата Simple Smile , за да оцелее самият той физически за момента- все пак е близо до тях, пък после ще се оправя с който е останал жив.

# 335
Цитат
Санса, ако толкова искаше да е най-отгоре, щеше да се съюзи с Кутрето и да търси начин да се оттърве от Джон, още преди Бран и Аря да се появят, но не го направи и няма сега да тръгне да ги предава.

Е, тя се съюзи с Кутрето преди битката за ЗХ. Кутрето не накара Долината да се сражава заради Джон , а заради Санса. Защо сега обаче Санса не иска да приеме съюза с Дани ?

# 336
  • Варна
Наколко поредни поста прочетох за този прословут "контрол" и понеже споменах и аз тази думи, ще дообясня. Не визирах контрол от вида: сив кардинал - просто издаващ заповед по съвет на някого. Съвсем друг контрол имах предвид - емоционален или не знам и аз как да го нарека... вкарващ в пътя. Това ми се струва на мен, че желае Санса. Джон не е някаква си пешка, която тя иска да си мести по шах-мат дъкката както и скимне. Не такъв контлол иска над него, а да го опази от грешки и да не се опиянява. Щотоооо... той Флюбенкия след обяздването на дракон, кацането насред най-романтичните водопади на Севера и малко повечко адреналин беше на миликосъмче всичко да заебе и да си останат там с Денерис и двата дракона за едни 1000 години и никой да не ги надуши както тя предложи. Хубаво, че е умно момче и я контрира, че ще са прекалено стари тогава и не това е основната им цел.

А дали е и толкова Флюбен? Щото Джон дава вид на рядко тъпо парче, извинете, на праволинеен, доблестен, честен втори Нед Старк, с ръжен заврян отзад, толкова е благочестив, че вече го убиха веднъж. Но... (казват, че всичко преди Но и Обаче не важало).
Джон, когато ги заловиха диваците уби Корин Полуръката - свой черен брат. Направи се на най-отлетялата врана и обърни плащ. Преспа с Игрит - не казвам, че не беше влюбен в нея, напротив. Но това не му попречи да духне към Вала и да воюва срещу същите тези хора, с които доста време дели хляб и сол...
Та Джон май е една скрита лимонка - направо като раздвоение на личността - Старк-Таргариен Simple Smile

Е, тя се съюзи с Кутрето преди битката за ЗХ. Кутрето не накара Долината да се сражава заради Джон , а заради Санса. Защо сега обаче Санса не иска да приеме съюза с Дани ?

Защото има голяма разлика между военен съюз между двама лордове (и братовчеди - Санса-Суит Робин) и това да подвиеш колянце на някаква, дето рода й е избил половината от твоя...

# 337
  • Бургас
Не и омаловажавам страданията. Казвам, че не е и нещо извънредно. Нито един герой в тази сериал не е минал без бой и "либов". Аря да не отнесе малко? Колко бой отнесе това дете не е истина. Денерис сигурно и тя нищо не е видяла. Съвсем друга ми беше мисълта. Излиза, че едва ли не Санса е преминала през ада, а на фона на съдбите на останалите далеч не е така. Няма нужда да я правим мъченица ми е мисълта.

"Санса, ако толкова искаше да е най-отгоре, щеше да се съюзи с Кутрето и да търси начин да се оттърве от Джон, още преди Бран и Аря да се появят, но не го направи и няма сега да тръгне да ги предава." - и щеше да си остане с Кутрето на два метра под земята. Точно защото и стига разум, успя да разбере, че с него до никъде няма да стигне. Беше го отблъснала още преди да разбере какво е творил.

Джон получи подкрепа от хората си и реално трябваше да го дискредитира, докато го няма. Тя и това правеше от време на време. И продължава да го прави.

Неясно ми е това поведение. Не ми е ясно защо се държи така за подвитото коляно. Само когато видиш как влизат в Зимен хребет един до друг врагове, следва да знаеш, че идва нещо страшно. Но до някъде си го обяснявам с факта, че тя познава само света, в който е живяла и си няма грам идея какво ги чака. А да знаеше що е Бял бродник, а да е разбрала що Джон подви колянце или пъэк се моли за два дракона и една, две армии. Тя щеше да направи същото.

Джон толкова влюбен ми изглежда, че припадам. Таз любов необяснима, даже е и невидима.

# 338
Цитат

Но след битката не проявяваше интерес към Кутрето и накрая с Аря го изиграха, но можеше да се възползва от него, да използва това, че Джон го няма, лордовете мърморят и да му вземе короната.
С Дани,Джон не е сключвал съюз.Той и е васал в момента, Севера не е техен, а на Денерис, а Санса не и вярва.Вече писах защо.
А Джон изобщо не е убедителен в любовта си към Дани, тя изглежда хлътнала, но той - не съвсем.
Санса обаче може и да се страхува, че той повтаря грешката на Роб и не мисли трезво, което ще доведе до проблеми. Според мен Джон привидно играе по свирката на Дани, за да е сигурен, че тя ще помогне в битката с НК.
BTW не сме виждали никакви промо кадри от 3,4 и т.н епизоди. Почти всичко от трейлъра ни го показаха в 1 епизод. Всичко е възможно.
MeMyselfI
 Повечето герои минаха през ада, аз друго не съм писала, но не всички си запазиха човечността.
Защо да свърши два метра под земята?
Нямаше да и чак толкова трудно да настрои лордовете срещу Джон. Ройс даже и беше казал нещо от рода на : май направихме грешка като избрахме Джон, а не Вас.
Но няма значение вече. Историята продължи в друга посока.

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 12:21 от EsmeWeatherwax

# 339
Цитат
Цитат на: a Wanda в ср, 17 апр 2019, 11:03

Защото има голяма разлика между военен съюз между двама лордове (и братовчеди - Санса-Суит Робин) и това да подвиеш колянце на някаква, дето рода й е избил половината от твоя...

Моля?? Сладкия Робин викаш, а Кутрето къде го забравяш, сега да изброяваме ли какво й е причинил, той лично на Санса и на близките й.

Иначе, аз харесвам Санса в пъти повече от Дани, искам да е щастлива, искам да е кралица даже.

EsmeWeatherwax, няма да дълбая повече, защото не искам хейт срещу Санса

# 340
  • Бургас
То Денерис кралица няма да стане и това си е ясно. В моята глава е отписана. Единствения и шанс да е "около" трона е да се омъжи за Джон Simple Smile Но е прекалено розово, та го пропускам като възможност.

Или като Карибските пирати. Джон става НК, Дена кралицата и се виждат на Вала за едно бързо, през 10 години. Хахаха.

Та най - общо казано, дори и да има крал/кралица накрая, то не ми се вижда да е Денерис. И Санса не мисля, че ще е, но тя има повече шанс за това статистически.

И ми е 100 пъти по - любопитно как ще реагира Санса, на новината за произхода на Джон, а не Денерис.

Допълвам се:
EsmeWeatherwax, защото бродниците пак щяха да дойдат и Санса щеше да си има Кутрето. Тук няма смисъл да се обясняваме какво следва.

Дори и да нямаше бродници, Санса пак щеше да си има Кутрето и рано или късно щеше да я "продаде" отново. Щеше да се наложи да ликвидират Бран...абе грозна работа.  Просто той е такъв.

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 12:28 от MeMyselfI

# 341
Цитат на: Аниш link=topic=1109181.ms
g38568544#msg38568544 date=1555489329
Хексе дори и като сестра е нормално да се дразни от снахата. Пак следва да има ако щеш и сестринска ревност.
Че каква сестра му е тя? Презираше го като копеле на баща си, после му игра мили очи (но едва-едва), защото се усети, че и трябва, за да остане лейди Зимен Хребет и че северняците го слушат. Може и да не стане втора Церсей, но играе точно по нейната свирка.
Как си останала с такова впечатление не знам.Кога го е презирала? 11-13 годишната Санса може и да не го е харесвала, но чак пък презирала!?!
Радваха се и двамата, като се видяха, после започнаха да си вярват и да се защитават един друг. Не всичко мина по вода, но нямаше как просто. Титлата си е нейна по право. Бях писала по-назад.

малката Санса, под влиянието на Кейт откровено го презираше. например когато Аря казваше, че си играе с Джон, а на гости им бе Мирцела, Санса ахкаше и охкаше как може да говори за брат им, който е копеле пред скъпата гостенка.
Постепенно видя нещата в нова светлина. В Чертога всичките й роднини започнаха да й липсват, дори Аря и Джон.  като се видяха в серила тя го помоли да й прости държането.

Церсей не е глупава, но е параноична и й липсва хладнокръвие и трезва преценка. Успя да си разчисти сметките с Тирелите, но недооцени, че това трябва да стане след края на войната, а не преди тя да е свършила.  Има интелект, но прекалено много се влияе от моментните си настроения. Ето сега - може да прецака Дани и Джон, но не виждам какво ще й от полза, ако Другите победят. иначе казано тя няма ясна визия за бъдещето, а  просто "гаси пожари".

надявам се на малко по-голям роля на Тирион като посредник между Джон,Санса, Денерис, Джайм. реално всички го уважават и ще се вслушат в мнението му.

@ MeMyself, чак пък нито един герой да не е минал без бой и любов...къде бе любовта за Планината да речем?
изсилваш се.

Марджъри не съм съгласен, че се водеше по акъла на Джоф, доста ловко го манипулираше, но ходенето по "ръба на бръснача" е изморително, още повече, че бе неприятно да се преструва че не забелязва, как Джофри директно обявява че ще изчука Санса сватбата й. По-лесно бе просто да го сменят, с кроткия и доверчив Томен.

# 342
Санса може нарочно да играе така, за да обира напрежението. Северняците никак не посрещнаха добре Дани, както и Джон, на когото гласуваха титла и доверие, а той се завърна с някаква си Таргариен, колкото и да им е нужна. Санса обаче я хапе лекичко пред всички, народа е доволен, Джон пък омайва Дани и т.н докато дойде времето да се бият. Един вид- да обединим всички в името на общата цел, ако ще да се правим на маймуни.

# 343
  • Бургас
Санса може нарочно да играе така, за да обира напрежението. Северняците никак не посрещнаха добре Дани, както и Джон, на когото гласуваха титла и доверие, а той се завърна с някаква си Таргариен, колкото и да им е нужна. Санса обаче я хапе лекичко пред всички, народа е доволен, Джон пък омайва Дани и т.н докато дойде времето да се бият. Един вид- да обединим всички в името на общата цел, ако ще да се правим на маймуни.
Ако е така, то евала. Но тя хапеше Джон още преди да тръгне към Денерис. Дори Аря я беше захапала за това. Та не ми се вярва.
У нея още дреме онова чувство към Джон, което е оставено от майка и. Може би за това в трейлърите имаше реплика на Катрин по въпроса с приемането на едно копеле.

Джон Сняг, ми Планината умря. Сега си е вървящ труп, изглеждащ като Планината. Малко ли му е? Два сезона е зомби, без мозък /не, че се трепеше от мислене преди това/. Моля не бъди буквален.

# 344
Малко вероятно, но все пак вероятно. Което пак връща въпросите:
Както иска наистина Санса? Какво иска наистина Тирион? Какво ще похарчат, за да го получат?
И в допълнение новите въпроси от епизод 1/ сезон 8:
Какво е подготвила Церсей за "малката Таргериън" (думите са на Кибърн)?  По подразбиране вече има нещо не измислено, а задействано.
Скритото значение на думите на Аря, че Санса е най-умния човек, когото познавала.

Общи условия

Активация на акаунт