GoT 33 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН... Отдавна сме тук..

• 24 227
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
maskaraБебетата не ги убиваха, директно ги превръщаха в бродници с докосване, за да може да имат и разум и сила да контролират армии.
Те като се превърнат в синеоки, продължават ли да растат??
Ами да. Бродниците са живи същества, от друга раса.
Интересен въпрос, за който съм се замисляла и аз и на мен като на EsmeWeatherwax ми се струва, че си имат и те там някакъв цикъл на живот. Растат, остаряват... що не и да умират от естествена смърт дори. Сигурно векове отнема за разлика от хората, но се случва нещо като развитие. Ако трябва да сравняваме сегашния Крал на Нощта с някои от другите му дружки долавям нещо като разлика във възрастта. Нашият човек е силен, снажен мъж в зряла възраст, в най-силните си години, а повечето са едни като дядовци с тези опърпани бели коси, някои дори сбръчкани, съсухрени старци си изглеждат. Grinning

Възможно е разбира се в различна възраст да са ставали от Човек в Бродник, но такова нещо не са ни показали, че го могат самите бродници. По видяното през сезоните тези умения ги владеят само Чедата, които всъщност ги създават като раса. На самите бродници им трябват новородени човешки бебета и щом го правят и намират смисъл в това занимание, значи бебето един ден ще стане прекрасен силен синеок левент. Малко злобничък левент, но ще хваща окото и ще буди възхищение и респект. Grinning Ако оставаха бебета не виждам никакъв смисъл от тях.

# 616
  • Чужбина
Представяте ли си, Джон да се опита да каже на Дани за произхода си, но тя да го прекъсне и да му каже, че е бременна?  Sick Тогава той няма да й каже!

Като си говорите за lifecycle на WW, се чудех за това, дали Джон е устойчив на огън или не е. Но той май може да гори, защото още в началото, когато намериха два трупа и ги пренесоха в Черния Замък, Джон запали единия "оживял", за да спаси Мормона, и ръката му бе доста изгоряла.

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 08:12 от Eleonora_27

# 617
  • Варна
Представяте ли си, Джон да се опита да каже на Дани за произхода си, но тя да го прекъсне и да му каже, че е бременна?  Sick Тогава той няма да й каже!

Като си говорите за lifecycle-на WW, се чудех за това, дали Джон е устойчив на огън или не е. Но той май може да гори, защото още в началото, когато намериха два трупа и ги пренесоха в Черния Замък, Джон запали единия "оживял", за да спаси Мормона, и ръката му бе доста изгоряла.

Може би, защото не е чист Таргериен. Не помня дали в темата или на друго място бях чела, че Таргите си пазели кръвта. Брак между първи, втори или по-далечни братовчеди, че дори и между брат и сестра. Не съм сигурна, но нещо такова ми се мъти в главата. Джон е първото обогатяване едва ли не на тази драконова кръв с вълча... или разреждането и с някаква, която може да гори... както искайте го тълкувайте. Някой ако е гледал, слушал и тълкувал по-винамателно моменти, които разкриват дали това може да е причината да бутне рамо или да ме поправи. Имаше теории, че именно заради това кръвосмешение някои от Таргериените полудяват.

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 08:30 от Spirit Crusher

# 618
  • Вестерос
Не всички Тарги са като Дани. Самият Мартин казва,че тя е изключение

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 08:59 от Tiffany А

# 619
Таргите не са огнеупорни. Имало е опърлени и преди.
Това, което се случи с Дани си беше магия. Еднократна, двукратна, но не важи за целия род.

Джон Сноу, нали точно чрез фаловете на Мелисандра читателя се зарибява и търси отговора на гатанките. Тя си е цял литературен похват, не обикновена жрица. Peace

# 620
  • Чужбина
Визерис и той, горкия, можеше да гори.

И да, Таргериан си се женели помежду си, но вероятността да се получи психопат е 50% (като при ези/тура).
Това, между другото, си е доста реалистично, не е фентъзи.

# 621
  • София
Прочетох теорията за Бран, защото ми бе любопитно, а и не е спойлер, а хипотеза.
За мен лично това ще е огромна глупост и дано не го правят, защото ще опропастят цялото шоу. Тия простотии с времето да си ги пробутват някъде другаде. Вече е правено, изтъркано е, а и не е точно това проблема. Просто хората няма да го приемат добре и с право. Не сме гледали 8 години за да ни кажат как всичко е било майтап. Аре бегайте.

# 622
  • Чужбина
Вече е правено, изтъркано е, а и не е точно това проблема. Просто хората няма да го приемат добре и с право.

И аз мисля така! Мене лично ме кефи, но няма да го направят. За да стане това, трябва да вкарат някаква концепция, че минало/настояще/бъдеще се случват едновременно. Няма да се хареса.

# 623
  • Варна
Визерис и той, горкия, можеше да гори.

И да, Таргериан си се женели помежду си, но вероятността да се получи психопат е 50% (като при ези/тура).
Това, между другото, си е доста реалистично, не е фентъзи.
Не обичам да цитирам българската уикипедия, но понеже знам как влияе интересът към дадена тема върху бързото обновяване и коригиране на информацията в страницата ще си позволя да цитирам уики-то.
Цитат
когато един Таргариен се раждал боговете хвърляли жребий какво ще е детето велико или лудо
Точно така си е, както казваш и в сериала така е отразено и в действителността. Хазарт, или едното, или другото с шансове 50 на 50 Grinning Че такива неща си се случват в реалността и в днешно време за никого не е тайна.

# 624
  • Вестерос
Ако е такъв финалът, ще ми е малко тъпо и на мен, сещам се екс мен филмите...

# 625
Няма как да го осъществят това с пътуването във времето. Очаквам да направят нещо с Бран и НК, но не точно това.
Денерис е единствената, която не гори от Таргите. Д&Д доста прекалиха с нейното негорене. В книгите то се случва веднъж, когато люпи яйцата и най-вероятно има общо с кръвната магия и заклинанията на Мирри.
За Мелисандра какво остава да прави? Дори да се върне дали ще даде някакво правилно изтълкувано предсказание, или е изгубила вяра вече.

# 626
първо -  това дали си чисти или нечист Таргариен няма никакво значение. Таргариените могат да горят. Таргариенът който се бе нарекъл Светлия Огън (забравих му името), се бе изгорил, Визерис - също. А и Регар е бил на път да изгори в Летен Замък Само Дани е огнеупорна.

Второ  - покрай Мелисандра .  допускам, че
Скрит текст:
Дани ще бъде тежко ранена и Мелисандра ще се върне ще я спаси, и ще даде живота си при последното използване на камъка с рубин. Или пък Сам, ще отрови Мел, за да не допусне спасавяне на Дани. Във всеки случай вероятноо Мел ще умре докато се опитав да спаси Дани и така ще изпълни смъртната си присъда. Вероятно точно преди това ще направи едно последно предсказание

Скрит текст:
Бран, да счупи колелото на времето не е невъзможна опция, особено ако тръгнат всичко да губят добрите, но е въпрос как ще я изпълнят ДиД има вариант да стане като в "ефекта на пеперудата" . Бран мъртъв, но всички останали да са в Зимен Хребет,, от времето преди Робърт да се довлече, а Другите да не съществуват.

всъщност   цитата на Баристан е че Джеерис му казал, че "всеки  път когато се ражда Таргариен боговеет подхвърлят монета", и че той е изчакал с Денерис за да визи от коя страна е монетата.
Това шанса да ти определя нещо, при залог на подхвърлено монета (две възможности) е точно залог 50-50 .  Денерис може да или или луда или нормална - трета опция няма.

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 09:24 от Джон Сняг

# 627
  • Варна
Няма как да го осъществят това с пътуването във времето. Очаквам да направят нещо с Бран и НК, но не точно това.
Денерис е единствената, която не гори от Таргите. Д&Д доста прекалиха с нейното негорене. В книгите то се случва веднъж, когато люпи яйцата и най-вероятно има общо с кръвната магия и заклинанията на Мирри.
За Мелисандра какво остава да прави? Дори да се върне дали ще даде някакво правилно изтълкувано предсказание, или е изгубила вяра вече.

То се видя вече, че грешно ги тълкува нещата, които в огъня е зърнала и една камара простотии извърши убедена в правотата си, все накриво стъпила, все вечно колебаеща се кво точно искал нейният Господар на Светлината... Други неща обаче умее и показа поне веднъж, че го може дори и сама да не си вярваше - възкреси Джон... А горкият Берик Дондарион, който с едно тръкване мечове подпалва и ги превръща в огнени си остана милинкият без Торос Мирски, загуби си жреца... няма вече кой да го съживява и надали със същия риск ще продължи да се хвърля в битки, една идейка по-пазещ себе си ще стане. Хрътката подхвърли някаква реплика в неговия си типично саркастично-ироничен стил "Ей сега, внимавай! Не се прави на безсмъртен, че току що жрецът ти умря и няма кой да те връща повече"... Та да стане Мелисандра новата жрица, която ги умее тия неща със съживяването и да се присламчи към тази симпатична дружинка, която си сформираха.

# 628
Възкреси Джон - а не се сети  защо и как. не се сети че беше изгорена Шарийн, която е с кралската кръв и това й даде необкновена сила, нитипична за обикновено, но това бе еднократен акт.
Мел има добри видения, но много грешни тълкувания. Ако тя е с "най-добрите видения" сред червените жреци, потръпвам какви ли ще са останалите. Във филма не бе даден Мокоро, но книгите, той е сто пъти по-успешен жрец. Може да не са му така силни виденията, но не се изхвърля с нелепи тълкувани, за да гони ефект.
На Мел проблема е че тълкувата нещата както иска да са, а не както са. По-просто ще е ако направо казва видението и оставя всеки да си го разтълкува сам.

# 629

Общи условия

Активация на акаунт