GoT 33 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН... Отдавна сме тук..

• 24 334
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
@ Аниш не си права за индийските филми - много по-добри са от турските. Там  в стил "спагети усетърн" след дълга музикална и взиране в очите на другите. Повече театър - по-малко кино.
Пука ми, че ми дреме - нито индийски, нито турски съм гледала. Има си достатъчно базици из нетя за тях.
Скрит текст:
Абе боза си е серията - тъкмо я изгледах по-задълбочено отново. Общо взето едно от забавните и ценни моментчета беше, когато Реги хакна Джон с раменце, за да го намести по-бързичко на врата си. И как зеленото гаднярче не се посвени да му покаже целия си репертоар от въздушни акробатични номера + изтръскване на дръвче от сняг.
За Церсей не е много сигурно дали тя е наредила убийството на Джейми или действат уж от нейно име, покрай заповедта за Тирион. Майстерът със сигурност си има свои основания да иска Джейми и Тирион утрепани (ако случайно оцелеят на север), щом  даде на Брон арбалета на Джофри, като един вид легитимация от Церсей на мисията.

# 61
Скрит текст:
това с разходката с драконите беше  Shocked Както казваше, че не са добре и нямат какво да я ядат, - хайде да направим по едно кръгче... - идват бродниците, няма време каза Бран и ..те хукнаха на романтичен уйкенд до водопадите Shocked

# 62
Има няколко големи конфликта, заложени още в 7 сезон, а D&D казват, че 7 и 8 сезон трябва да ги въприемаме като едно цяло.
1.Храната ( и за хората, и за драконите)
Скрит текст:
Санса ни беше позказана в 7 сезон като мъдър регент на Джон - пазеше политически гърба му, грижеше се за въоръжаването и броните и обърна специално внимание на хранителните продоволствия.

Дани обаче един епизод по-късно омърмора света, че армията й гладувала, но изгори тонове храна,опиянена от битката с огън - дотраките й бяха предостатъчни да пометат силите на Церсей. Не са били 8-9 каруци, D&D говорят за реколта.

Санса й зададе много прост въпрос и не е да се заяжда. Джон не е наел Денерис, за да й плащат/изхранват, тя пристига, за да си изпълни задълженията на The rightful Queen of the 7 Kingdoms, каквато претендира, че е. Денерис трябва да си храни войската и двете атомни бомби (както ги нарича Мартин). Никой не й е длъжен, защото ако падне Северът, пада всичко. И както каза Давос - накрая ще стои скелет на ЖТ.
Дано да съм лош пророк, но Дрогон ще посегне пак на дете. Наглата репликата на Дани, че драконът се храни с каквото си поиска, може и да доведе до нещо скандално.

2. Tarlysgate.
Най ми е любимо - ама тя им даде възможност за избор. Възможността е същата, когато във "Време разделно" Караибрахим даде на хората - сменяте вярата или на дръвника. Даже дръвникът е по-хуманен от това да те изгорят жив.
Това е тлееща бомба, която ще взриви отношенията между ключови играчи - отдавна съм го споделяла. Имаме ужасен от решението й Тирион, имаме разговор Тирион - Варис и спомен за лудия й баща; имаме майстерите в Цитаделата. Имаме разговор Тирион-Дани. 4 пъти темата е повдигана за 3 епизода. Добавям и случайното бъркане на името на Дикон с Рикард - бащата на Нед Старк,опечен жив в бронята си пред очите на сина си (отново баща и син, убити мъчително с огън).А северът помни. Wink
Другото ми любимо е - ама Рандил е задник, даже Сам ще се радва. Да задник е, но Дани не го знае. И не го уби, защото е кофти баща.
Скрит текст:
И ето още в 1 серия имаме сериозен отзвук за безобразната екзекуция на лордове военнопленници. И имайте предвид, че Сам и Джон още не знаят подробности. Вероятно си мислят, че Рандил и Дикон са обезглавени, както Тирион си помисли, че ще стане.

3. Джон - с по-силна претенция от Денерис.
Тук влиза и как политическото му решение да отстъпи короната ще се приеме от хората, които му я сложиха, дали ще се ползва с тотално недоверие от лордовете. Но произходът на Джон е големият сюжетен обрат.

Иначе аз продължавам да вярвам в теорията за политическия Джон - играе и използва Дани, след тя не му даде друга възможност и прави това с нея, което Санса правеше с Кутрето. Ако наистина Джон подви коляно и го направи, защото влюбен, просто наистина не знам как да го нарека - плужек, глупак или лошо писане от страна на D&D.

# 63
  • Чужбина
Епизод 1:

Скрит текст:
Ох, на мене тия водопади ми напомниха за Игрит.

Забравих да ви попитам:

Скрит текст:
какво мислите за двойката Аря-Джендри? Възможно/Невъзможно?

# 64
Скрит текст:
Кибърн си има основния, защото иска да затвърди "властта си" над Церсей. Той представлява сивия кардинал, а Джайм му пречи, защото Църсито има сантимент към него.  С безделник като Юрон би му било много по-лесно. И все пак аз смятам че Церсей нареди смъртта на братята си. Тя държи всичко да й под контрол, не може да се примири, че те са неуправляеми за нея.

На мен забавните ми сцени в тази серия са
Скрит текст:
със Санса и с летенето - копие на Аватар. Но половината герои как се срещат, можеха да ги изрежат. Държането на Аря с Джон ми е супернеествено, а срещата й с Джендри - ненужна. Поне в този епизод. И в крайна сметка какво поръча? Стрела? Дракон ли ще убива?

1. Храната

Ситуцията с храната е аналогична когато Джон хранеше нарастващата армия от диваци. Тогава Мелисандра му подсказа решението - вкарай ги бързо в битка. Най-малко половината ще умрат, ще нанесеш щети на противник, а ти ще имаш прехрана. Джон не прие този подход и днес се сблъсква с този проблем отново, но в по-голям размер. Толкова - за решение на проблема.
Конкретно за Дани и Санса съм съгласен с казаното от ИРена, няма тук да повтарям.

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 20:43 от Джон Сняг

# 65
  • Разпиляна във въображението
Аз пък не искам Санса да дава фира Simple Smile Извървя много път от онова наивно и глупаво момиче до този момент.

# 66
  • Вестерос
Джон,грешен ти е единият цитат

Скрит текст:

Друг забавен момент
Скрит текст:

Ирена, съгласна съм с теб за Санса

# 67
D&D вече:
1.И романтика не могат да изграждат на екрана.
2.Нарочно снимат така.
Залагам на второто.Grin

Скрит текст:

# 68
Джон,грешен ти е единият цитат

Скрит текст:

Друг забавен момент
Скрит текст:

Ирена, съгласна съм с теб за Санса

Тиф, ако искаш препратка към Кинофен да се оплачеш от превода?
http://kinofen.net/filmi/drami/42012-game-of-thrones-season-8-ig … sezon-8-2019.html - 50 минута
Скрит текст:
"Назад! Очите му са сини!
-Така съм роден!"

Не съм длъжен да гледам на английски! Моля те спри с този буквализъм!

ирена, да това с горенето на живи хора бе голяма тъпотия. Трудно ще намира привърженици по този начин Дани. В Чертога използват Палач, а на Север сами екзекутират жертвите си, но и едните и другите използват брадви и мечове. Само  железните имат удавяне, но при тях то се свежда до религия, а не до обикновена екзекуция.
Това показва огромна жестокост и тепърва ще има отглас. ОЩе след епизода с екзекуцията на Рандил Тарли казах че виждал наченки на лудостта на ЕРис в Дани. Да, Рандил Тарли бе задник, също и добър военачлинк и лоялен васал. ОСвен това спокойно можеше да хвърли в ареста сина му, и когато на другия ден Рандил бъде убит, сина му нямаше да бъде толкова лоялен пред мъртвото тяло. А тя избра да му постави ултиматум -   лоляността към дедите ти или към мен. Добър е аналога с  "Време разделно". Спомнете си Станис и Джон Сняг. Джон Бе изкушен от мисълта да стане лорд на ЗХ, но не искаше да отстъпи от вярата на баща си. Дори Станис бе по-отстъпчив от Дани в идентичната ситуация .- готов бе да махне с ръка за вярата, ако Джон се съгласи да му е верен васал, но той сложи правата на Санса пред своите.

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 20:59 от Джон Сняг

# 69

Забравих да ви попитам:

Скрит текст:
Скрит текст:
Той е Баратеон с малко Таргерианска кръв, тя е Старк. Няма време в оставащите серии да развиват  нещо между тях.

# 70
  • Чужбина
А пък аз се смях, когато:

Скрит текст:
Тирион каза на Варис, че е голям късметлия, задето няма топки. Щото в тоя студ ...

# 71

Забравих да ви попитам:

Скрит текст:
Скрит текст:
Той е Баратеон с малко Таргерианска кръв, тя е Старк. Няма време в оставащите серии да развиват  нещо между тях.
Скрит текст:
Джендри е твърде второстепенен герой че да се занимават с него, освен това е сбор от двама герои - книжните Джендри е Едри Буря. На мен ми е по-интересно какво му поръча АРя. Приличаше на стрела. Дракон ли ще убива?

# 72
  • Чужбина
Скрит текст:
На мен ми е по-интересно какво му поръча АРя. Приличаше на стрела. Дракон ли ще убива?

Скрит текст:
Според мен ще убива бели бродници. Нищо чудно да се цели и в краля им. Тя Аря обича да си прави списъци с крале и кралици.

Или тя още не знае, за какво служи драконовото стъкло?

# 73
  • Вестерос
Щом е преведено така куцо точно това , представям си останалото с по-важните неща...

# 74

Скрит текст:
Джендри е твърде второстепенен герой че да се занимават с него, освен това е сбор от двама герои - книжните Джендри и Едрик Буря. На мен ми е по-интересно какво му поръча Аря. Приличаше на стрела. Дракон ли ще убива?
Скрит текст:
Според чертежа е ръчно оръжие, което при удар оставя острието забито и заклинено в тялото на противника, след като ползващия го се отдръпне с дръжката в ръка. Не става за дракон.Но е възможно върхът да е от драконово стъкло.

Общи условия

Активация на акаунт