Боядисване на яйца

• 24 568
  • 279
  •   1
Отговори
# 195
26 от 40...топли, на бавен огън, как ли не ги глезих, пак много фира. Станаха страхотни с бляскавите капсули, добре, че някой писа за спирт

# 196
Какво за спирта? Извинявам се, ако съм пропуснала нещо, но ако води до сполучлив резултат, споделете, как точно го постигате.

# 197
  • София
5-6 фира от 50 бели. Бавен огън с кърпа на дъното и между всеки два реда яйца. С восъка със свещ не стана 😁 догодина ще взема комплект.

# 198
Ето и от мен

# 199
Какво за спирта? Извинявам се, ако съм пропуснала нещо, но ако води до сполучлив резултат, споделете, как точно го постигате.
Капсулите с блясък се разтварят само с оцет и спирт. През ум нямаше да ми мине ако не бях прочела тук

# 200
Привет, момичета.
Дайте идея как да си направя яйца на точки. Мислех за тиксо и да изрежа точици, но не знам..

# 201
Привет, Марти, радвам се да  те видя!
Пробвай точките да ги направиш с восък.
Ако използваш от самозалепващите етикети, и изрежеш от тях точки, после увий яйцата с чорапче и така ги пусни в боята, за да не паднат от водата.
Дано съм помогнала.

# 202
Тази вечер боядисах малко яйчица за майка,а в събота ще действаме семейно за нас.Ядосах се на една лидълска боя(останала ми от мин.година)дето се капва върху ръкавица...не стана нищо.Добре,че е Метма...

# 203
Яйца на точки може с магически флумастер. След като е боядисано яйцето с флумастера правите точки. Гледах го в някакъв комплект, но реших да го пропусна.
https://vesache-bg.com/product/%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%bf%d0%bb%d0 … 1%82%d0%b2%d0%be/

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 22:20 от rovaru

# 204
Имах намерение да правя яйцата с люспи от различни цветове лук тая година, така си останаха само намерения. За малкото време днес след обед спретнах някакви яйчица, боите горе-долу бяха добри, все пак направих няколко с люспи от тъмния лук. Единствено жълтата боя за нищо не ставаше, а харесвам слънчевия цвят. Ако стане, в събота може да пробвам някоя друга жълта боя. А, и да питам, когато използвате седефена или перлена боя, от Лидл взех някакви единични в ампулки, които се загряват, капят се върху ръкавица и се боядисва. Та на какво се оставят яйцата да изсъхнат? Аз ги наредих върху хартия заедно с другите, те пък я налепиха и се получи малко не добре, махах я след това, но личи все пак къде е била залепена.

Скрит текст:

# 205
  • София
Къде, ако не тук, човек да си покаже яйцата Wink Ето ги част от моите.
Скрит текст:
Щерката каза да ѝ запазя 15 да ги рисувала тя. Е да ама изрисува 1 и две други начена и каза: "уморих се". Сина каза да му запазя 3 да ги рисува. Изобщо не се добра до кухнята. След разговор, единият каза да намаля бройката на 6, а другия на 2 - щели да ги боядисват в събора. Подозирам, че ще посрещна Великден с 8 сварени, бели яйца, студени на всичко отгоре, та да не хванат никаква боя.

Първата доза ги варих на пара, но не се махнаха печатите. Останалите по метода: завиране и оставяне във врялата вода. От 40 яйца имам 3 пукнати, обаче пукнатите са от партидата, която взех от Лидл. Уж ги погледнах, здрави бяха, но те толкова прозрачни белите, че срещу светлината виждам жълтъка вътре. Някои се оказаха, че си имат микропукнатини и ги оставих за козунак. Втората партида ги взех от ХИТ. Там от корите индивидуално си слагаш в кутийки. И като клекнах до яйцата, като сложих цайсите и едно по едно съм ги избирала с плътна, здрава, бяла черупка. Всичките оцеляха.

Яйцата с желатинови бои (седефени, перлени) ги суша на капачка от бутилка.

# 206
Labrexпрекрасни са !Ако имаш от едновремешните чашки за яйца(бяха метални,а сега има и пластмасови цветни), мисля,че е подходящо да съхнат върху тях.

# 207
  • Гр. София
Чааак преди малко приключих:

# 208
На Лабрекс тъмно лилаво яйце ми е любимо.
Ако сложа от кората в тенджерата, за да нареждам яйца върху нея, трябва ли да я дупча?
Притеснявам се на индукционен котлон как ли ще варя яйца.

# 209
Благодаря, M_I_A, за догодина ще знам, ако пак правя с такава седефена или перлена беше боя, за пръв път я използвам. bouquet То да се бях сетила да питам преди боядисването, ама...  Peace

denyil, сещам се, майка имаше, но дали не ги изхвърли, точно метални бяха поставчиците, ще проверя. bouquet

gerda1, едно единствено е лилавото, като го извадих от боята, ми се стори много тъмно и реших, че няма да боядисвам повече в тая боя. После, като го лъснах, и на мен ми хареса, но вече бях изхвърлила боите. Simple Smile Хубави кошнички си приготвила, украси, аз се поизложих тая година, в едни великденски пликчета ще слагам яйцата за подарък, нищо друго не намерих, но и време нямам да търся. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт