Боядисване на яйца

• 24 590
  • 279
  •   1
Отговори
# 180
Да покажа и аз моите , не ми стига само един ден започвам ги от петък вечерта , рисувала съм и до 24:00 в съботата Simple Smile
Започвам с яйцата от 2015г Simple Smile   
Скрит текст:

Следващите са от 2016г това са най-красивите ми яйца , от най-тежкият ми Велик Ден...   
Скрит текст:

Тези са от 2017г
Скрит текст:

И реколта 2018г
Скрит текст:

Тази година не съм се подготвяла все още , дамо ме споходят добри идеи идната нощ Simple Smile

# 181
Ей ги и моите.

# 182
Мис Каролин, червените как ги направи ? Направооо Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 183
Мис Каролин, червените как ги направи ? Направооо Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Те са по поръчка. Всяка година или леля ми или комшийката ни ги прави. При нас е традиция и се предава в поколенията. Аз не мога да ги рисувам с восък. Мое производство са декупажните само.

# 184
  • Бургас
Тази година ни декупаж ми се правеше, ни някакви завързани техники, та малко перлени яйца (боята е на Йоткер за златни, сребърни и червени металик яйца, но червеното беше ужасно и ползвах самостоятелно или като завършек само другите 2 цвята) и малко цветно-едноцветни. Без украса, че мъжът ми стачкува и не иска да ми донесе кашончето с великденските такъми от офиса им Angry

# 185
  • София
bradata, на втората снимка шарените с пяна за бръснене ли ги прави? Аз съм взела същата боя на Йоткер, много ми харесват цветовете ти, дано и моите се получат,  ще ги правя в събота.

На всички ви яйцата са страхотни, нямам търпение вече и аз да боядисвам нашите. По съвет на Мис Каролин Бингли се запасих с разкошни салфетки. Дано ми се получат и тези с декупаж.

Весели и светли празници ви пожелавам!

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 16:42 от malina_smile

# 186
  • Бургас
Не, с кухненска хартия. Един лист сгъвам на две, капвам тук таме капки от исканите цветове, завивам яйцето леко притискайки и го оставям десетина минутки така. После развивам и оставям да се доизсуши.
С пяна за бръснене яйца за ядене - не. Със сметана спрей съм правила преди, ама не си заслужава цапаницата за мен.
На Йоткер боята задължително на сухи яйца и задължително не повече от 3-4 капки. За по-плътен цвят 3 пъти повтарях някои.

# 187
  • София
Благодаря много за съветите🌺

# 188
Тези са от предна година, но и тази така ще са. Боята е съвсем обикновенна. Просто трябва да се поддържа топла за да се разтапя восъка. Може върху слаб котлон, а когато вътре восъка стане много се прави нова боя. Вадя и забърсвам с домакинска хартия.

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 17:31 от AnMary

# 189
  • Пловдив
Ние днес боядисахме част от яйцата. Първите ги държах от сутринта до обед на стайна температура и нито едно нямаше пукнато, без да слагам сол. После се наложи купих още, но нямаше време да се оттоплят и като ги варих имаше пукнати.

# 190
  • Euskal Herria
Приключих с боядисването. Снимки ще кача по-късно. От вчера яйцата бяха извадени от хладилника и въпреки това си имаше спукани. Пак ще се изядат Simple Smile.

# 191
  • София
Тези са от предна година, но и тази така ще са. Боята е съвсем обикновенна. Просто трябва да се поддържа топла за да се разтапя восъка. Може върху слаб котлон, а когато вътре восъка стане много се прави нова боя. Вадя и забърсвам с домакинска хартия.

Може ли пак да обясниш, моля? Аз знам рисуване със свещичка и после боя. Не разбрах защо боята да е топла, как така да разтопи восъка?

# 192

Може ли пак да обясниш, моля? Аз знам рисуване със свещичка и после боя. Не разбрах защо боята да е топла, как така да разтопи восъка?
Рисува се със специална писалка и разтопен восък. Аз пък не съм чувала за рисуване със свещичка. 😂 Има комплекти за писане на яйца. Съдържат писалка, восък и книжка с принерни картинки. Писалката е парче дърво, което има като метална малка фунийка в единия край. Слага се малко восък вътре и се разтапя на свещ. С разтопения восък се рисува.

# 193
  • София
Баба ми "шареше" яйца с писалка и разтопен пчелен восък. Рисува се върху студени яйца и восъкът се втвърдява в/у черупката. След това баба ми вареше яйцата заедно с боята. Яйцето се боядисва извън участъците с восък. Восъкът се разтапя от топлината и яйцето оставя бяло под него.

Ама какво смотано обяснение дадох само.

# 194
https://www.google.com/amp/s/kambanka.wordpress.com/2011/03/23/% … B5%25D0%25BD/amp/

Ето този комплект си ползвам от години. Много ленсо и красиво. Купуван е от Велинград, но предполагам, че може да се намери навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт