Боядисване на яйца

• 24 713
  • 279
  •   1
Отговори
# 165
  • Гр. София
Записвам се и аз темата Simple Smile
Ето миналогодишните яйца:

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 12:17 от AnMary

# 166
  • Montana, Bulgaria
Тъкмо боядисвам яйцата. Вари с кора 12, 6 от тях се спукаха. Много се ядосвам, но за това има бандероли. 6 с кристали - всички здрави и 6 с люспи от лук - само 1 счупено, защото го изпуснах. Снимки след малко.

# 167

Ето и нашите миналогодишни яйца, различни видове

# 168
С какво измивате розовите надписи на белитe яйца? Благодаря.

Изтриват се лесно с оцет, аз ползвах ябълков.

# 169
  • София /Абсурдистан
.   bouquet

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 21:04 от Unknown_lady

# 170
Лейди, много красиви яйца!
Ако сложа сол и може да не ми хване боята ли?

# 171
  • Montana, Bulgaria
Бързо въстановяване от терапията.
Ето ги и моите яйца. Simple Smile

# 172
  • София /Абсурдистан
Леле кога успяхте! Супер са ви яйцата момичета! Аз чак сега отивам до Билла за яйца.
Слагала съм сол при варенето на яйцата и сипвах боя на кристали, всичко си хвана боята и добре беше. Сол се слага, за да не се пукнат яйцата, ама пак имаше спукани. Е, после като застинаха, пукнтините се скриха. Белите яйца са с много тънки черупки. 
Аз сега мисля да варя в яйцеварката и в решетката на мултикукъра на пара. Колко минути се варят на парата в мултито?

# 173
С какво измивате розовите надписи на белитe яйца? Благодаря.
И аз се интересувам, обмислях вчера и че мога да залепя ваденки върху номера, за да не ме дразни, но ако кажете как се измива, би било супер..
Търкате ли със сода или се намазва или как?
Преди варенето търкам със каша от сода и гъба.

# 174
Така ми казаха за солта, довечера ще боядисвам и може половината да ги варя със сол, другата без и ще видя какво ще излезе.
Да ви питам как се слагат тези шарените "стикери", които обхващат цялото яйце? Забравих как се казваха. Joy Спомням си, че преди много години баба слагаше ако има някое спукано яйце, може и аз така да направя.

# 175
не съм забелязала солта да пречи на боядисването.

# 176
  • В най - голямото село
не съм забелязала солта да пречи на боядисването.

Не пречи, но според мен никога и не ми е помагало, да няма счупени яйца.
Иначе преди години съм варила в уреда за готвене на пара и даже и там се пукваха яйцата.

# 177
Не пречи на боята и не помага против пукане, с две думи - с нея без нея..все тая. Взех си капсулите, всяка година ползвам тях и съм доволна, сега видях и с металически ефект, взех и от тях...да видим

# 178
  • София /Абсурдистан
Ами аз сега купих яйцата, белите, разбира се, са се свършили, но имам 11 бели от вчера. Ще варя на пара, по 15 мин. за повече трайност, а пък каквото стане.
Солта не помага против пукване, пукват се и със сол, пробвала съм много пъти.

# 179
  • Montana, Bulgaria
Найлончетата, които обхващат яйцата са бандероли. Когато свариш яйцата и ги извадиш, кипни пак водата и си я сложи на масата. Поставяш яйцето в бандерола и с лъжица го поставяш във водата, от горещината се обвива плътно. Ппсле си ги поядисваш, както искаш. При вадене от боята минавам със салфетка да попие боята от найлона, иначе става на
петна. Всичките счупени яйца така ги правя. Надявам се да съм била полезна.

Общи условия

Активация на акаунт