Боядисване на яйца

• 24 675
  • 279
  •   1
Отговори
# 150
Варих белите яйца сега. 3 от 5 оцеляха. Направи ми впечатление че само с лекото затопляне на водата се появиха пукнатини. Може би са си били спукани.
Свариха се много добре иначе, кипнах водата и махнах от котлона да стоят в горещата вода около 15-20мин. Не са посинели жълтъците, твърдо сварени са.

# 151
Мис Бингли въпрос имам за декупажа, яйцата изстинали ли трябва да са. И с белтък се маже яйцето и след това ба салфетката пак мажем,  първия път като основа. Защото чета разни неща, по различен начин пише. Твоя метод какъв беше. Мисля да.пробвам за първи път ше ми е.

Може и топли да са. Но парят на ръцете. Затова аз ги изчаках малко да изстинат. Основно яйцето не съм мазала. Слагам салфетката върху него и директно мажа отгоре върху цялата салфетка-просто минавам с четката всичко.И така парче по парче.  И то залепва.
Оставям да изсъхне. И това е.

# 152
На Гала дават идеи за боядисване на яйцата.
Много интересно с пяна за бръснене не съм срещала до сега. Става много хубаво мозаечно.  Пяна за бръснене и течна боя са нужни. Красиви са!

# 153
  • Стара Загора
Аз съм пробвала преди години с пяна за бръснене, но боите не бяха толкова покривни и не бях доволна от резултата. Сигурно с много ярки и наситени бои ще стане наистина добре.

# 154
Здравейте. Искам да попитам, когато яйцата се шарят с салфетки и мажат с белтък за да се отпечата, може ли след това да се боядисват в боята? Но се чудя това дали няма да отнеме много време разправия, защото ние боядисваме по 50-60 яйца

# 155
  • Стара Загора
Салфетките се залепят за яйцето с белтъка, не се отпечатва картинката. Ако не искаш цялото яйце да е със салфетка, боядисваш първо и после лепиш избрания елемент от салфетката.

# 156
  • Враца
С ориз и боя в пликче става ли интересно?
Някой правил ли е, да сподели тънкости?
За мен стават красиви.
Правила съм ги в пластмасовите кутийки за храна от големите магазини, които не са много твърди.
Слагаш ориза, сипваш боя и внимателно да се търкаля яйцето в ориза. След изваждана избърсваш полепналите оризчета.
Не трябва да е твърда кутията.
Снимка на моите съм пуснала в началото на темата.

# 157
  • София
Салфетките се залепят за яйцето с белтъка, не се отпечатва картинката. Ако не искаш цялото яйце да е със салфетка, боядисваш първо и после лепиш избрания елемент от салфетката.

Не се получава така, салфетката като се намокри с белтъка се оцветява от боята.
Пробвах миналата година. Декупаж става само върху небоядисано яйце.

# 158
Момичета, как да сваря бели яйца без да се напукат?!?!

Тази година успях да си купя бели. Знам, че са по-крехки.

# 159
  • Враца
Момичета, как да сваря бели яйца без да се напукат?!?!

Тази година успях да си купя бели. Знам, че са по-крехки.

Аз ще пробвам с картонените кори, така няма да се бутат едно в друго и да се пукат. Слагало се и малко сол във водата. И във фейсбук видях един такъв пост. На не висока температура и трябва да има дупки в картона, за да излиза въздуха.

# 160
  • Берлин
Сварих 35 бели яйца,нито счупено,нито дори пукнато. Измих ги вечерта и ги оставих извън хладилника. Сутринта в тенджера със студена вода, отгоре вестник вместо капак. След като завряха,намалих котлона и ги оставих десетина минути

# 161
  • В най - голямото село
С какво измивате розовите надписи на белитe яйца? Благодаря.

# 162
Сода

# 163
Казаха ми, че като се слага сол във водата след това боята не хваща добре. Аз купих 10 бели, за пръв път ще боядисвам сама тази година и ги взех за проба, тъй като и аз знам, че са по- чупливи.

# 164
И аз се интересувам, обмислях вчера и че мога да залепя ваденки върху номера, за да не ме дразни, но ако кажете как се измива, би било супер..
Търкате ли със сода или се намазва или как?

Общи условия

Активация на акаунт