Боядисване на яйца

• 24 623
  • 279
  •   1
Отговори
# 135
взех боя на метма от промаркет, както и салфетки на бройка до женския пазар /ем арт или нещо подобно/;-)

# 136
  • София
Не намерихме бабата със сергията на женския пазар 🙁 Ще боядисваме с Метма и Дидра...

# 137
Чувствам се излъгана Unamused. Взех боя еко Pet: Течна боя+шаблони за пастелно боядисване. В кутията трябва да има и чифт ръкавици, и закрепител, но вместо закрепител има 2 чифта ръкавици. А без закрепител няма да станат, защото боята е с намалено съдържание на оцветители. Обадих им се и казаха, че ще върнат обаждането, но... няма ги. Въпросът е принципен, мразя такова отношение.

# 138
Приключих с яйцата. Ефекта със седефена боя не ми допада. Голяма цапаница. Декупажените станата супер.
Останах ми част от салфетките,с които могат да се напарвят приличен брой яйца. Ако някоя от вас има желание,веднага ги пращам с Еконт. Тъй или иначе няма какво да ги правя.

# 139
С коя точно седефена? Обикновено стават разкошни ...

# 140
  • София
Днес на една сергия за Великденски неща, продавачката ми предложи боя като седефена, но се разтваряла в ракия или водка! smile3555 #Crazy Там се потапяли яйцата, и се обливали с лъжица/ Направо щях да падна, то все съм чувала....но, явно има още.

# 141
  • Стара Загора
Не помня преди години дали сме пробвали да боядисваме яйцата с боя за сладки. В колко вода разтваряте такава боя и яйцата престояват ли дълго време (няколко часа) в оцветителя?

# 142
  • Euskal Herria
В алкохол се разтварят сладкарските бои. Когато разтварям гелови или прахообразни сладкарски бои, го правя с това.

# 143
И аз купих същата сладкарска боя. Отзад пишеше как се боядисват яйца с нея.В 200 мл.се разтваряше, май и оцет имаше.

# 144
Тези сладкарски бои какво съдържат, не са ли пак същите Е-та? На моята еко Pet пише, че могат да се използват в сладкарството ( нещо от този род). На обикновените не помня какво е пишело миналата година, сега не съм чела.

# 145
С ориз и боя в пликче става ли интересно?
Някой правил ли е, да сподели тънкости?

# 146
  • Буркина Фасо
С ориз и боя в пликче става ли интересно?
Някой правил ли е, да сподели тънкости?
с ориз в пластмасова чаша съм правил. капваш няколко капки в/у ориза и го разбъркваш. после слагаш яйцето.

# 147
  • София
Днес на една сергия за Великденски неща, продавачката ми предложи боя като седефена, но се разтваряла в ракия или водка! smile3555 #Crazy Там се потапяли яйцата, и се обливали с лъжица/ Направо щях да падна, то все съм чувала....но, явно има още.
Преди години съм купувала подобна боя на капсули, кето маталик отенъци имаха самите капсули. Ама не бях прочела с малките буквички на блистерчето, че се разтваря в алкохол и си карах по традиционния начин с вода и оцет. Станаха наистина металик, но после яко пускаха и мажеха по ръцете, вероятно от водата. Спирта се изпарява по-бързо. Чак в последствие прочетох  за спирта.

Почвам да варя след малко. Пак ще е на пара, но не в гевгира, а сложих една обърната супена чиния в тенджарата, а над нея плитка, в която ще сложа яйцата. Ха-да видим Wink

# 148
Яйце, варено по метода на Лабрекс:

Лабрекс, благодаря Flowers Hibiscus!

# 149
Мис Бингли въпрос имам за декупажа, яйцата изстинали ли трябва да са. И с белтък се маже яйцето и след това ба салфетката пак мажем,  първия път като основа. Защото чета разни неща, по различен начин пише. Твоя метод какъв беше. Мисля да.пробвам за първи път ше ми е.

Общи условия

Активация на акаунт