Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 31

• 125 243
  • 952
  •   1
Отговори
# 780
  • London
Тук заради това училищата са масово на един етаж. За деца и стълби и етажи нормални или не водят до инциденти доказано. И какво е това специално училище на високо? Моя също обожава да се катери.....това му е хобито в последно време. Не би скочил от прозорец или нещо подобно, мила му е кожицата, но едва ли ще съм спокойна ако е някъде на високо цял ден. Дано скоро се разреши проблема ви и малкия да намери своето си място.

# 781
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бео, знам, че това няма да те успокои или да ти промени ситуацията, но абсолютно същото се случи със съседско дете в Германия!
Детето е с Даун и също е доста трудна. Беше в училище за деца с проблеми при обучение и забавено развитие, държавно.
В рамките на една седмица я изключиха. Позоваха се на закона за inklusion и я пратиха в нормално училище. В специалното училище първата учебна година била научила 3 букви, пратиха я във втори клас нормално училище Astonished
Сега пък няма интеграционен асистент (напусна и не намират нов) и няма право да посещава училището. Ходи 2 пъти в седмицата за 2 уч.ч., когато от старото й училище идва учителка в училището.

Друг случай, друго дете, нормално държавно начално училище: нещо се е случило в училището (незнам какво) и суспендираха детето за две седмици. След това пробно по 2 уч.ч на ден. После увеличиха за един срок до 4 уч.ч.
После дойде Корона и мина на домашно обучение.
В същото време в Германия училището е задължително присъствено до навършване на пълнолетие и ако детето не ходи на училище, родителите се завеждат под отговорност и плащат глоби.
Т.е. родителят е не само длъжен детето да ходи на училище, а и да направи всичко възможно чрез възпитание, терапии и подобни интервенции да се държи там, както се очаква. Ако не - глоби, ако го обявят за необучаем Dizzy Face

Има родители, които емигрират и отиват някъде, където системата позволява домашно обучение.

Единствено мога да те посъветвам да работите по първопричината, защо детето сега се държи по-различно, нещо в училището ли не му пасва или е друго. Системата трудно ще я промениш....Pensive

# 782
Той е по скоро с умствено изостанали деца,  но кротки, рисуват, готвят, мажат нещо на бюрото, нашето дете е активно, едно и също вече се правят 9 години, предполагам, че е отегчен да краен предел,  пък и сега с короната съвсем нямат извънкласни занимания. Това е причината, наша си е грешката, че не го преместихме преди  3 години, вече усетих, че не работят с него или не могат. Той се води нискофункциониращ, проблеми с говора и изговаряне,  разбиране горе долу.
Случи се една случка с баща му преди седмица, която не ми дава мира. Караха колело, те карат с часове по 40 км. баща му ми звъни, че го е загубил, тръгнали са по различни пътеки в гората.Оттам той започва да то търси из цялата местност, а аз обикалям с колата по улиците в района. Това на 15 км.  в пълен пустош. Дива гора.
След час търсене, вече щяхме да звъним в полицията, аз реших да се прибера, просто ей така да видя дали не се е прибрал сам. Какво гледам, оставил си колелото и понеже няма никой, влязъл през портата на двора и си седнал на масата и ни чака. 1,15 минути той се е прибирал сам, от гората,  дето няма жив човек, и най - странното е, че на всяка минута, трябва да се избира пътека, иначе отива в друг град. Хиляди разклонения, с по 3 и 5 опции. Това на 15 км. от вкъщи. Минавал е през села, гори, улици и нашето село. Те са го минавали и друг път този район с баща си, но все пак ........ той е глупав за всички и дори изгонен.

Последна редакция: ср, 05 май 2021, 18:12 от beo

# 783
Beo, и моят син го водят в ниската част на спектъра,но има страхотна зрителна памет, знам че има хора с аутизъм,които много добре помнят маршрути. Пожелавам ви бързо да намерите подходящо училище. И ние сме с проблеми в училището сутрин не иска да ходи, вика, от няколко дена крещи и по улиците, невъзможен е...Просто не иска да пише и учи в час, а следобед ходи с желание. Иначе на вас говорили ли са ви от училището детето да пие някакъв медикамент или нямат такава практика...

# 784
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ами Бео, ти сама знаеш проблема. Явно не е толкова ниски функциониращ и му е нужно предизвикателство.
Приеми “изгонването” като шанс.

Знам, че е трудно, защото е без предупреждение и сега имаш повече трудности, но така са те извадили от зоната ти на комфорт и съответно ще бъдеш и по-активна.
Аз съм на мнение, че училищата “възпитават” и родителите 🤣

# 785
Здравейте
Искам да попитам познавате ли някой майка с дете от спектъра  без никакви ваксини?
Предполагам че вече  не пишат много хора тук но ще ми бъде много полезно да споделите мнение

# 786
  • London
Това, че е асоциален и необщителен не значи, че е глупав. Защо бъркаме нещата? Че то някой може да не спира да плямпа и пак да не може да се прибере. Не мисля, че са го изключили, защото е глупав, а защото очевидно е доста енергичен и изисква много активна физическа дейност. А както ти казваш там тихичко си рисуват в хармония и той разваля пейзажа им.

Аз бях днес на родителска. Пак попълних молба за специално училище да видим. Вече имаме един отказ.

На мен второто ми дете е без никакви ваксини.....ще видим как е, засега мога да кажа,че е много умно. Няма две годинки, а по книга знае всичко какво е правилно, сочи всичко вярно по книжките казва думи като топка, кола, хайде, мама, папа, яйце, никам, да, не, гол, go,  баба, Тал Тал, някои думи са съкратени....( Ка ) е за краставица и ябълка хах, калко е за мляко,ба е за бате, имитира всички животни, имитира полицията, Бибитка за кола, влакчето е ту ту и тн. Ползва вилица....., Което е в минус е щ, че не харесва особено непознати възрастни за момента или по-скоро се срамува от тях. Трябва му повече време, например се срамуваше от чистачката, но след повечко срещи с нея сутрин сега и казва чао чао примерно....но говорих със Сенкото на големия и каза, че е нормално до около 3 да е така. Друго от него проблемно нямам, лесно се гледа няма мании, обсебии и тн. Адски разбран е. Дай Боже да е наред всичко и занапред.

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 13:07 от La Catrala

# 787
Здравейте
Искам да попитам познавате ли някой майка с дете от спектъра  без никакви ваксини?
Предполагам че вече  не пишат много хора тук но ще ми бъде много полезно да споделите мнение
Моята дъщеря, на 6 г., няма ваксини. Явяваме се на комисии за освобождаване от раждането. Питайте, каквото ви интересува.
Катрал, засрамването е признак на съзнание. Животните не се срамуват. Нито моята малка дъщеря с аутизъм - от никого и от нищо.

# 788
Това, че е асоциален и необщителен не значи, че е глупав. Защо бъркаме нещата? Че то някой може да не спира да плямпа и пак да не може да се прибере. Не мисля, че са го изключили, защото е глупав, а защото очевидно е доста енергичен и изисква много активна физическа дейност. А както ти казваш там тихичко си рисуват в хармония и той разваля пейзажа им.

Аз бях днес на родителска. Пак попълних молба за специално училище да видим. Вече имаме един отказ.

На мен второто ми дете е без никакви ваксини.....ще видим как е, засега мога да кажа,че е много умно. Няма две годинки, а по книга знае всичко какво е правилно, сочи всичко вярно по книжките казва думи като топка, кола, хайде, мама, папа, яйце, никам, да, не, гол, go,  баба, Тал Тал, някои думи са съкратени....( Ка ) е за краставица и ябълка хах, калко е за мляко,ба е за бате, имитира всички животни, имитира полицията, Бибитка за кола, влакчето е ту ту и тн. Ползва вилица....., Което е в минус е щ, че не харесва особено непознати възрастни за момента или по-скоро се срамува от тях. Трябва му повече време, например се срамуваше от чистачката, но след повечко срещи с нея сутрин сега и казва чао чао примерно....но говорих със Сенкото на големия и каза, че е нормално до около 3 да е така. Друго от него проблемно нямам, лесно се гледа няма мании, обсебии и тн. Адски разбран е. Дай Боже да е наред всичко и занапред.
А как е като социализация? С хората как се държи малкия, защото моят малкият е на 1.6 и прави всичко това, което си описала, но не иска да играе с деца на неговата възраст и го е страх от тях. И много ме притеснява, че все е за крака ми и не иска да общува с непознати... трябва му мноооого време за да се усмихне или отпусне да покаже нещо пред някого. Тази липса на социалност ме притеснява много, иначе всичко разбира и е доста по-напред от брат си на тази възраст...

# 789
  • London
С деца няма проблеми, случвало се е да ходи по дете и да го преследва на площадката. Даже като няма деца на площадката и някое си тръгва иска и той да си ходи. Проблема е с възрастни основно, които не познава, но все пак на тази възраст те са основно със семейството, предполагам, че е нормално до някаква степен. С брат му си играят също, като за брат му това не е обичайно с други деца, но за брат му прави изключение.

На мен и големия се срамува.....на площадката преди само се обръщаше нейде в кюш и пикаеше сега ходи далече зад едни хълмове да го прави, но разбира се след моя забележка и показване какво да прави. Не се попипва и между краката на публично място, знае че тия неща стават вкъщи насаме.Joy Абе златен ми е големия....

# 790
Здравейте
Искам да попитам познавате ли някой майка с дете от спектъра  без никакви ваксини?
Предполагам че вече  не пишат много хора тук но ще ми бъде много полезно да споделите мнение
Моята дъщеря, на 6 г., няма ваксини. Явяваме се на комисии за освобождаване от раждането. Питайте, каквото ви интересува.
Катрал, засрамването е признак на съзнание. Животните не се срамуват. Нито моята малка дъщеря с аутизъм - от никого и от нищо.

Здравей бих искала да разбера дали през времето сте разбрали от какво се е отключили аутизъм  и какви терапии сте предприели също така дали липсата на ваксини прави положението по леко

# 791
На мен и големия се срамува.....на площадката преди само се обръщаше нейде в кюш и пикаеше сега ходи далече зад едни хълмове да го прави, но разбира се след моя забележка и показване какво да прави. Не се попипва и между краката на публично място, знае че тия неща стават вкъщи насаме.Joy Абе златен ми е големия....
Доколкото знам аутистите не изпитват чувства като срам, така че е доста невероятно да се срамува, а най-вероятно е запомнил, че естествени нужди не се вършат пред всички и просто следва рутина.

# 792
Има и такива, които се срамуват, зависи колко е засегнат от увреждането човека с аутизъм. Затова се нарича и спектър...

# 793
Дете на 1,5, 2 пък и  на 4 е съвсем нормално да се притеснява, особено, ако не е ходило на ясла, нищо притеснително няма.
Да кажа, че някой ме пита за лекарствата, детето ни е на 3 медикамента- зорлем нацелят нещо. Дете на 11 години. Антидепресант, антиепилептик и антипсихотик. Ефект никъкъв, даже след последното по- зле стана и го изключиха от училището след 2 месеца. Луда работа, вече ще ги спирам на своя глава.

# 794

На мен второто ми дете е без никакви ваксини.....ще видим как е, засега мога да кажа,че е много умно. Няма две годинки, а по книга знае всичко какво е правилно, сочи всичко вярно по книжките казва думи като топка, кола, хайде, мама, папа, яйце, никам, да, не, гол, go,  баба, Тал Тал, някои думи са съкратени....( Ка ) е за краставица и ябълка хах, калко е за мляко,ба е за бате, имитира всички животни, имитира полицията, Бибитка за кола, влакчето е ту ту и тн. Ползва вилица....., Което е в минус е щ, че не харесва особено непознати възрастни за момента или по-скоро се срамува от тях. Трябва му повече време, например се срамуваше от чистачката, но след повечко срещи с нея сутрин сега и казва чао чао примерно....но говорих със Сенкото на големия и каза, че е нормално до около 3 да е така. Друго от него проблемно нямам, лесно се гледа няма мании, обсебии и тн. Адски разбран е. Дай Боже да е наред всичко и занапред.
А как е като социализация? С хората как се държи малкия, защото моят малкият е на 1.6 и прави всичко това, което си описала, но не иска да играе с деца на неговата възраст и го е страх от тях. И много ме притеснява, че все е за крака ми и не иска да общува с непознати... трябва му мноооого време за да се усмихне или отпусне да покаже нещо пред някого. Тази липса на социалност ме притеснява много, иначе всичко разбира и е доста по-напред от брат си на тази възраст...
Изчезнало е това което ви написах. Най-общо казано детето е мъничко и като цяло това което описват не трябва да ви притеснява все още. Ако и в градината е така с работа с психолог и съдействие от учителката може да се промени описаната от вас ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт