АВГУСТинки 2019 - тема 9

• 30 557
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Аг-то ми каза че го нося много ниско и че трябва да спра за известно време дългите разходки, да си почивам повече (а мен не ме свърта на едно място, като легна и ме боли гърба...) казаха ми да си сменя витамините които пия, та кажете ми какви витамини пиете..

# 151
  • Varna
Аз пия Прегнакеър с омега 3

# 152
  • Варна
Привет,
аз я усещам или от ляво до пъпа, или на 4-5 пръста под него. Като понякога усещам някой лакът от дясно.
На 3 пъти се случва корема ми да е "издупен" в ляво и там да се усеща беборана, а в дясно да е празно - тогава имам и крампи на левия яйчник.

Аз пия само винамини за бременни - Vitabiotics pregnacare plus Omega 3 - комплексни са. Нищо допълнително не са ми изписвали.

Имах жестоки киселини в началото - но с айрян, дъвка час след храна и зелена ябълка и нещо като правила - нищо пържено, мазно и тежко след 16часа ги овладях + започнах да спя на висока възглавница, за да е по-високо главата от корема и киселоча да не качва обратно.

Може ли някой с опит да сподели своя списък за пазаруване и отделно за болницата - чувствам се като идиот :/ - може да е рано още ... изобщо не знам, но се вълнувам вече от малките сладки неща по магазините Heart

# 153
  • Пловдив
И аз напоследък взех да залитам на вредната храна ,но пак се мъча да се ограничавам,макар че ям сладолед почти всеки ден . Поне пак проядох месо,че 2 седмици насила се тъпчех .
Киселини нямам все още,но все по-трудно заспивам и се будя през нощта.
От Пловдив съм и за раждането съм решила да е Селена - почти всичките ми познати там раждат,моята АГ и тя ми препоръчва да се насоча натам.
 Вилиана90, много болници и сайтове публикуват списъци - я за родилния дом,я за 1вата годинка. На една лекция ми бяха дали брошурка-списък,щом се добера до вкъщи мога да я снимам.

# 154
  • Пловдив
Приемам от началото прегнакеър макс с омега 3, от месец вече приемам допълнително магнезий биолектра и от седмица допълнително желязо феротон.
Рядко имам проблем с киселините и ги боря с газирана вода на михалково за сега. Преди никога не съм имала такъв проблем и се надявам след бременността да изчезне, че си е доста неприятно Unamused То донякъде и аз съм си виновна, не се съобразявам много какво ям на този етап...
Morelline и аз смятам в Селена да раждам Hug

# 155
Киселини преди бременността не съм имала, дори нямах идея какво е това.. но сега май имам 5 от 7 дни в седмицата. Ако са по-леки преминават с газирана вода, ако не минавам на хлебна сода, ако и това не помогне - лукчета, след това дъвки, обикновени бисквити, кисело мляко и след това приемам, че ще се мъча.. минават 2 часа от поредната интервенция, през което време не мога да дишам чак от болки и парене ииии след това спя.
Витамини - никакви не пия.

# 156
  • София
казаха ми да си сменя витамините които пия, та кажете ми какви витамини пиете..
Аз пия Prenatal на Jamieson и с предната и със сегашната бременност. Ти какви пиеш към момента и защо се налага да ги смениш?

# 157
Киселини имам постоянно. Смуча бианацид, от който ми се повръща вече... талцид в краен случай. Пия айрян, кисело мляко, знам че и дъвка помага. Газирана вода. Содата за хляб ям с лъжицата и един препарат от Англия го вземам, пак е сода ама с още нещо, че шупва като разтворим аспирин. След раждането спират, спокойно, ама до тогава...
Намерих си списъка за пазаруване, но нещо не мога да го сваля сега от Гугъл драйв, но повечето магазини за бебешки неща си имат брошурки с такъв списък, като почнете да обикаляте ще ви дадат. Аз още не съм вземала нищо за малкия брат Simple Smile

# 158
  • Пловдив
За витамините - в момента съм на Суплемаман (по-икономичната опция ,но и с по-малко витамини) ,а преди това бях па Премама дуо . След това може би ще почна на Допълхерц за бременни,че ми докараха 1 опаковка от Германия .

# 159
  • София
За витамините пия Фемибион 2, а за раждането ще бъда в Щерев, там се и следя, там бяха и предишните ми две раждания. Супер доволна съм.

Последна редакция: пн, 22 апр 2019, 15:44 от Samui

# 160
За киселините-Бианацид до 3 на ден,Стопацид и Омепразид също до 3 по 1.
Беба е пружинка,не се спира и едвам я замери.Каката беше спокойно бебе,обаче това май ще е голям дзвер.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 161
За витамините пив Фемибион 2, а за раждането ще бъда в Щерев, там се и следя, там бяха и рпедишните ми две раждания. Супер доволна съм.
При кой се следиш там?

# 162
  • София
За витамините пив Фемибион 2, а за раждането ще бъда в Щерев, там се и следя, там бяха и рпедишните ми две раждания. Супер доволна съм.
При кой се следиш там?
доц. Андреева

# 163
И аз съм на Прегнакеър, но без Омега 3.
Не се ограничавам с храната, но гледам да е плод или нещо полезно вместо вафли, шоколади и т.н.
За оплакванията - болка в гърба, продължава да ме боли под дясното ребро, сега започна и по средата между ребрата. Чудя се дали не са киселини. Може ли пък да е гастрит? Не ме боли прекалено силно, но е почто постоянно и дразнещо. От време на време вече имам киселини вечер, но си ги усещам като парене, а не като болка. За сега минават с няколко глътки студено прясно мляко или сок от кисели краставички/туршия.
Ставам тромава вече, но какво да се прави. Иначе момчетата ги усещам все още малко под пъпа, от двете страни, но вече не толкова ниско колкото преди. Вечер спането е трудно заради това ребро и доста се въртя, а то прилича на обръщане на кит, чак ММ се буди да ме пита дали съм добре... И аз вече нямам търпение да е юли/август...

# 164
  • София
Следя се в МБАЛ "Св. София" - до момента съм много доволна. Ако всичко е наред докрая, мисля там и да родя.
Комбинирани витамини не пия, само магнезий и вит. Д.

Аз нещо се разболях - вирусът с повръщането, който дъщеря ми донесе миналата седмица - и се чувствам много кофти. Освен да се наливам с много вода, друго не знам дали може да помогне. Надявам се поне бързо да мине. Сутринта едва станах от леглото и при първа възможност се върнах там, а имам сума планове за тази седмица.

Общи условия

Активация на акаунт