АВГУСТинки 2019 - тема 9

• 30 552
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
Та ако (да не се случва) но ви се наложи през нощта в София да посетите някоя болница в коя бихте отишли?
Аз съм ходила в Щерев, но мен там ми и следят бременността.
Аз да ви се оплача, че от вчера съм с холтер, определено това ми е приоритет в момента, все искам да видя какво мери, имам ли кръвно,  нямам ли, а нощта беше кошмарна, на 45 мин се събуждах от пищенето на уреда. Хубаво е, че само 24 часа е цялото нещо.

# 136
  • Пловдив
И аз предимно долу си я усещам, много, много рядко по високо - предполагам още си се върти навсякъде Grinning
Оплакванията аз май доста ги неглижирам - опитвам се максимално да не обръщам внимание на неразположенията. Но си ме боли кръст, гръб и честно много ми тежи да спя само наляво или надясно, мечтая си да спя по корем и гръб, но си усещам топката и ми пречи.
Снощи и аз не можах да спя от киселини, а правим ремонт и съм труп..ама ще се търпи какво да се прави Neutral Face
Магнезият си го пием с мойто момче още преди да забременея, бях го спряла временно и от месец го пия ежедневно допълнително към добавките за бременни.

# 137
Леле, не мигнах от киселини тази нощ! То и затова чак сега ставам. Сутринта заспах. Какво ли не пих - никакъв резултат.
Моите бебета са от ляво и дясно. Ту се качват до над пъпа, ту падат ниско долу. Не питайте как се спи с две. Особено като ги усещаш като топчици от двете страни.

# 138
Аз моята калпазанка я усещам навсякъде, но най-много май в долу ниско в ляво..Станала е много силна и понякога направо така ме рита, че подскачам, но много се радвам..Имам рутина с шаването й от повече от 2 седмици и онзи ден като не мърда цял ден, се поизплаших и вечерта ходих до акушерките. При мен се получава много интересно, когато мъжът ми и заговори и си сложи ръката на корема ми или започне да я целува и тя така се успокоява и спира да рита..Явно той ще е звероукротителят Simple Smile Ние и четем приказки всяка вечер, вие имате ли някаква рутина, която сте започнали да изпълнявате? По отношение на оплакванията, моите са си от началото повръщане, гадене, такива красоти..ама вече свикнах

# 139
Здравейте момичета!Аз също съм с ужастни киселини,понякога дори когато говоря.Смуча шуслерова Н9,но ефекта е слаб.Днес съм на преглед и ще попитам АГ за стопацид-бях чела някъде в отчаяно търсене на лек,че може да се приема при бременност.
Иначе беба и мен ме рита яката,особено редовно в пикочния мехур,който явно си го ползва за спорт.
Последните 10дни започва много да ми се яде вредна храна и както до сега се хранех добре,сега се чудя как да се разгранича от глупавите храни.

# 140
Noname ,тъй като и аз налитам на боклуци ,за да ги огранича съм си позволила само по едно нещо на седмица -примерно тази седмица е 1 парче торта,а другата малък дюнер. Не казвам,че е  перфектният план,но поне не ги ям всеки ден 😀

# 141
И мен започна отново да ме влече към гадории, тъкмо бях се върнала на месо-звленчуци-плодове и вчера оправих 1 земелче , бонус шоколадов бонбон за разкош ... после ще ревем как да свалим кг

# 142
  • Пловдив
Моята рита толкова нежничко още, че само си ме гали. ММ много страда, че не може още да я усеща и постоянно ми бара корема в очакване Grinning
Рутина с бебето още си нямаме, приятелки са ми споделяли, че пускат детски песнички, четат книжки, но ние настаним ли се в леглото и заспиваме за секунди.
Аз не мога да устоя на сладоледа .. всеки ден сладолед

# 143
  • Varna
Моите бебетата също ги усещам от ляво и от дясно само че едното е доста по-високо от другото. Иначе днес бях на ЖК +2,5 кг за месец, реве ми се... Кръвното беше 110/70, но след кафе иначе си е 100/60.Продължавам си магнезия и така. За киселини и аз имам още от средата на 5 месец.

Последна редакция: пн, 22 апр 2019, 12:25 от Valentina Dragancheva-Encheva

# 144
  • София
Здравейте, момичета !
Относно киселините, аз имах този проблем в третия месец и бяха толкова силни, че в повечето случаи се оправях единствено, ако повръщам. Сега отново проблемът се появи, говорих с моата АГ и тя ми предписа нещо (нямам рецепта в мен, а хапчето е вкъщи) за всяка вечер по една таблетка (общо 14) и Талцид всеки път при нужда - веднага почувствах облекчението. Другото, което тя ми препоръча е повече разходки и без късни вечери с последващо веднага лягане.
Sunshine, ако ми се наложи болница през нощта , аз бих отишла в Токуда или Щерев. Когато не бях бременна пък, винаги ходих при спешност във ВМА.
Ifsinka, ние пускаме детски песнички все по-често сутрин - бебето танцува неудържимо, а ние с таткото се разбуждаме по-успешно за работа. Страхотно е да го усещаме как се вълнува - най-вече на моята любима песен от детството " Мики Маус" на Роси Кирилова. Мисля, че и на него вече му е любима Simple Smile

# 145
Аз усещам бебока по-често ниско долу, но ритничетата вече стават толкова силни, че целия корем ми се тресе. Иначе на ФМ миналата седмица беше напречно разположен господина.
Аз да се оплача малко, моята дъщеря пак ми донесе някакъв вирус. Вчера бях с ужасно повръщане, едвам успях вечерта да хапна два сухара с мало кисело мляко.  Днес вече съм 6+, все едно нищо ми е нямало, но съм свалила 1 кг от това повръщане. Тая гадост ме хваща за втори път в рамките на месец 😥

# 146
Аз искам да попитам нещо друго - знам, че има много теми от 2005-та насам, но мен ме интересува конкретно вие къде сте избрали да раждате и при кого (и защо)? За съжаление нямам други бременни около себе си 😭😁 Последният форум с награждаване на "Специалистите, на които имам доверие" на Puls избраха болница Селена, Пловдив. Да, ама аз съм от София, а тук болници-бол. Моля за помощ, от който я предлага 😁

# 147
  • Пловдив
Аз съм от Пловдив не знам до каква степен бих ти помогнала, но все пак Blush
Моя приятелка е в София и всеки момент очаква да ражда, проследява се в Щерев и съответно там ще си ражда и по спешност там си ходи пак. Много е доволна на този етап от всичко, аз съм виждала само снимки и мога да кажа, че изглежда супер. Тъкмо одеве говорихме за престоя й там и каза, че 10 дни изобщо не го е усетила всичко и е било супер.

# 148
И аз съм в Щерев още от теста за бременност и съм много доволна. Следят си ми всичко, изследванията са си в системата , доволна съм и от проследяващТа ме др Коновалова, която е изключително грижовна. Винаги след изследвания ми звъни, за да обсъдим резултатите и живот и здраве ще си раждам там при нея.

# 149
И аз се следя в Щерев и там мисля да раждам (дай боже). Аз се следя при Билчев, но вече два пъти ходих по спешност, та' съм виждала и Савова и Юнакова, доста директни ми се сториха.. Едната ми каза, нормално е да ви боли и ще ви боли, даже и да пиете нош па Simple Smile но пък си е успокоение, като те боли нещо да знаеш, че е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт