АВГУСТинки 2019 - тема 9

• 30 576
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Поли, при д-р Лекова.

Момичета, благодаря за съветите. Вчера ми беше толкова зле с това гадене и повръщане, че изобщо не ми беше до фреш. Днес ще си отпусна една чаша, въпреки че ще ми скочи кръвната захар - голяма мъка ми е да я държа под 5,1.
Днес уж съм по-добре, но ми е адски замаяно. Малко да постоя права или да се раздвижа и получавам сърцебиене и ми прималява. Като някоя бабичка съм. Дано да премине, защото ме чака месене на козунаци тая седмица и не искам да го пропускам.

# 181
  • Пловдив
Днес и аз съм като парцал - изобщо не спах ,беба риташе яко,пак ми се схващаха прасците ,сърбеше ме коремът,а уж беше обилно намазан. На косъм съм пак да пусна болничен .
Elena_e ,а кръвното как ти е ? А и имаше пълнолуние,това допълнително изтощава. Почивай и събирай сили за козунаците,и аз ще меся в петък.

# 182
  • Varna
Аз всяка година се каня да меся козунаци, ама не ме бива в тези неща. Та ще поръчвам готови от фурната. И аз тази нощ не спях, но от кисилини. Беше нещо страшно. Аз по принцип си имам, но такова чудо не е било..

# 183
Аз правя козунаци  всяка година от както имам хлебопекарна,на ръка не бих си го причинила. Нея я ползвам да замеси,а аз на ръка сплитам и пека във фурната,стават с огромни конци ❤
Елена,някъде четох ,че чай от корен на глухарче помагал за кръвното и държал кръвната захар под контрол. Вчера забравих да питам док може ли да пия такъв,уж в интернет пише че е безопасен за бременни и дори го препоръчват за кърмачки. На другият преглед ще питам защото нали си имам страх от тая пуста захар,пък щом помага и за кръвното ще е супер. Ако решиш можеш да питаш дали може да пиеш заради захарта.

# 184
Аз тази вечер доста се пробуждах. На няколко пъти ми се схваща единия прасеца, отделно до тоалетна ми се ходеше постоянно. Въртях се, хладно ми беше. А бе ужасна вечер. Преди да забременея съм пила магнезий и не ми действаше особено (пак имах схващания), та сега и след като лекаря ми каза че все още имам контракции въобще има ли смисъл да го пия.

А за Великден от миналата година намерих една рецепта за козунаци в хлебопекарна и стават супер. Така че проблема наполовина е решен. Joy

# 185
  • София
Кръвното ми е ниско, вчера при джипи-то беше 90/60, днес след кафе - 110/65. Пулсът ми е проблемът - дори и в покой е над 90, при движение скача над 100. Надявам се да е временно и да се укроти, не ми се иска точно около празниците да търча по лекари.

За киселините - пробвайте с газирана вода, но най-вече с допълнителна възглавница. Малко е трудно в началото, но се свиква. Тези дългите възглавници за бременни/кърмене вършат работа, като я усучеш под корема и под другата възглавница. Извинявам се за идиотското описание Blush. Също така, доста храни усложняват положението - пържено, тлъсто, но и домати (дори и под формата на сос в манджата), цитруси, мляко, зелена салата... Следете какво ви дразни.

nadejda___, благодаря, че ме подсети за глухарчето. Доста съм го пила преди да забременея (включително и чай от листа). За много неща помага (тегло, жлъчка, черен дроб, захар и т.н). Ще поразровя дали се препоръчва по време на бременност, но като се има предвид че на места го правят на салата, може би в умерени количества няма да е проблем.

# 186
За витамините и с първата бременност и сега взимам Витамам на Абофарма. Струват 8,50 лв и сравнявайки ги с останали Джеймисънс и други, са с много повече на брой и количество витамини.
За следене на ЖК - правя го в Щерев при д-р Арабаджи. Тя направи детенцето, тя ме следи. ФМ - д-р Чавеева в Щерев. Ехокардиография на бебето в корема ми - д-р Евтимова в Щерев
За раждане - в Майчин дом при д-р Дяволов. Всеки месец съм и при него.
Правя го, защото първата ми бременност беше до 30 г.с. (отлепи се плацентата и баткото го родих именно тогава само 1450 гр) и макар че в Щерев доц. Андреева беше следящата ми жк тогава преди 5 години, никой не ме предупреди, че ако нещо стане преди 36 седмица, само Майчин дом могат да ми помогнат.
Затова сега на двете места ходя.
Преди повече от месец дори лежах в МД заради съмение за изтичане на води. Не платих и стотинка, защото бях приета по спешност. Останах много доволна - не от отношението, а от това, че определено знаят как да се погрижат за една бременна да запази бебето си и да си изкара до края седмиците. Отделението беше пълно. Мерят тонове двукратно в деня (е на мен не, защото съм много ранна седмица), включват вливания на системи според нуждите на всеки. Ежедневни изследвания - урина, кръв, други. Определено грижата за бременелките е много професионална.
По време на престоя ми в МД д-р Ибрям там ми направи толкова обстоен преглед на бебето - все едно втора фетална морфология. После видях, че той е външен доктор е Щерев именно по фертална морфология.
Останах много доволна и благодарна.

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 13:34 от Rossieli

# 187
казаха ми да си сменя витамините които пия, та кажете ми какви витамини пиете..
Аз пия Prenatal на Jamieson и с предната и със сегашната бременност. Ти какви пиеш към момента и защо се налага да ги смениш?

Фемибион 2, казаха че не са добър вариант и че е най добре да ги с мен докато е време
И аз пия Фемибион2...а казаха ли защо не са добър вариант? На мен следящата акушерка ми ги предписа.

Понеже аз съм с кръвно 90/50, от тези витамини се смъквало кръвното и не били полезни за мен, това ми каза моета акушерка предния месец, но тъкмо Ди ги бях купила и ми каза да ги изпия и да ги сменя, каза че не са от най-препоръчителните витамини за бременни ...

# 188
За витамините и с първата бременност и сега взимам Витамам на Абофарма. Струват 8,50 лв и сравнявайки ги с останали Джеймисънс и други, са с много повече на брой и количество витамини.
За следене на ЖК - правя го в Щерев при д-р Арабаджи. Тя направи детенцето, тя ме следи. ФМ - д-р Чавеева в Щерев. Ехокардиография на бебето в корема ми - д-р Евтимова в Щерев
За раждане - в Майчин дом при д-р Дяволов. Всеки месец съм и при него.
Правя го, защото първата ми бременност беше до 30 г.с. (отлепи се плацентата и баткото го родих именно тогава само 1450 гр) и макар че в Щерев доц. Андреева беше следящата ми жк тогава преди 5 години, никой не ме предупреди, че ако нещо стане преди 36 седмица, само Майчин дом могат да ми помогнат.
Затова сега на двете места ходя.
Преди повече от месец дори лежах в МД заради съмение за изтичане на води. Не платих и стотинка, защото бях приета по спешност. Останах много доволна - не от отношението, а от това, че определено знаят как да се погрижат за една бременна да запази бебето си и да си изкара до края седмиците. Отделението беше пълно. Мерят тонове двукратно в деня (е на мен не, защото съм много ранна седмица), включват вливания на системи според нуждите на всеки. Ежедневни изследвания - урина, кръв, други. Определено грижата за бременелките е много професионална.
По време на престоя ми в МД д-р Ибрям там ми направи толкова обстоен преглед на бебето - все едно втора фетална морфология. После видях, че той е външен доктор е Щерев именно по фертална морфология.
Останах много доволна и благодарна.
Точно се чудех как да го направя и аз - следя се в Щерев, а ми се иска да раждам в Майчин дом... Задължително ли е да се ходи и там предварително?

# 189
Кръвното ми е ниско, вчера при джипи-то беше 90/60, днес след кафе - 110/65. Пулсът ми е проблемът - дори и в покой е над 90, при движение скача над 100. Надявам се да е временно и да се укроти, не ми се иска точно около празниците да търча по лекари.

За киселините - пробвайте с газирана вода, но най-вече с допълнителна възглавница. Малко е трудно в началото, но се свиква. Тези дългите възглавници за бременни/кърмене вършат работа, като я усучеш под корема и под другата възглавница. Извинявам се за идиотското описание Blush. Също така, доста храни усложняват положението - пържено, тлъсто, но и домати (дори и под формата на сос в манджата), цитруси, мляко, зелена салата... Следете какво ви дразни.

nadejda___, благодаря, че ме подсети за глухарчето. Доста съм го пила преди да забременея (включително и чай от листа). За много неща помага (тегло, жлъчка, черен дроб, захар и т.н). Ще поразровя дали се препоръчва по време на бременност, но като се има предвид че на места го правят на салата, може би в умерени количества няма да е проблем.
Би ли споделила моля за глухарчето,ако намериш достоверна информация. Аз каквато съм застреляна като нищо ще забравя да  питам док на следващият преглед. А ми се иска да пробвам,четох че освен за  кръвното и захарта помага и при задържане на вода,което смятам в следващите месеци ще ни е полезно като почнем да отичаме.

# 190
  • София
Точно се чудех как да го направя и аз - следя се в Щерев, а ми се иска да раждам в Майчин дом... Задължително ли е да се ходи и там предварително?
Не е задължително - ако няма да избираш лекар за раждането, то щом ти почнат контракциите, взимаш багажа и отиваш в Майчин дом, не е нужно да си ходила нито веднъж преди това. Ако искаш да си избираш лекар за раждането в Майчин дом, тогава ходиш последните месеци няколко пъти при него на преглед, за да се запознаете, да се уговорите за раждането и да те проследи последните 2-3 месеца. Д-р Дяволов конкретно, за да се ангажира с раждане, изисква бременната да го посещава доста по-отрано.

# 191
Не е задължително - ако няма да избираш лекар за раждането, то щом ти почнат контракциите, взимаш багажа и отиваш в Майчин дом, не е нужно да си ходила нито веднъж преди това. Ако искаш да си избираш лекар за раждането в Майчин дом, тогава ходиш последните месеци няколко пъти при него на преглед, за да се запознаете, да се уговорите за раждането и да те проследи последните 2-3 месеца. Д-р Дяволов конкретно, за да се ангажира с раждане, изисква бременната да го посещава доста по-отрано.
Благодаря! Simple Smile
По принцип искам определен лекар - д-р Румен Димитров, но се съмнявам дали той ще иска, при положение, че не се следя при него... А и предполагам, че август ще е в отпуск... Ще помисля още, но наистина май ще е добре, при който и да е, да го посетя предварително..

# 192
Благодаря! Simple Smile
По принцип искам определен лекар - д-р Румен Димитров, но се съмнявам дали той ще иска, при положение, че не се следя при него... А и предполагам, че август ще е в отпуск... Ще помисля още, но наистина май ще е добре, при който и да е, да го посетя предварително..
Аз ходя при д-р Дяволов от 7 г.с. Да, той няма да почива август, а юли.
Именно това ме попита преди изобщо да ме вземе - кога е терминът, за да се знае ще ли е отпуска или не.
Предишното ми раждане трябваше пак да е той, но много в последния момент отидох, когато всичко вече беше на път и д-р Дяволов го нямаше - пое ме негов колега д-р Божилов - отново много добър доктор.
Така че, изберете си, насочете се, запознайте се с вашия избран лекар, но не в последния момент.
И МД наистина е отличен избор заради добрата неонатология и не само. Белегът от опрацията на секцио ми е толкова фин, нямам никакви сраствания. Все едно не съм оперирана. Магьосници са.
Следродилното отделение на 7 етаж, което е безплатно и дават дечицата на всеки 3 часа е изцяло ремонтирано и обновено.
Аз ще съм там, дай Боже този път да си докарам бременността до нормалните за раждане седмици.

# 193
Аз вчера месих козунаци., меся си на ръка..ама тази година направих само 1 доза..защото много се изморявам..ужас..Иначе всяка година меся откакто съм с мъжа ми..Днес донесох на колегите в офиса, понеже миналата година им правих и тази си попитаха и нищо не остана...По отношение на спането, аз нямам проблем, заспивам от раз..но напоследък взимаме някакви решения - сменяме къща, пазаруваме обзавеждане за къщата за не малко пари и само се будя със съмнения дали правим правилния избор..Вчера си купихме матрак например с 60% намаление и се събудих към 5 да мисля дали сме взели правилното решение, дали ще ми е удобен..нищо, че имаме 90 дни тест период, в който може да го върнем. Много съм станала колеблива и емоционално нестабилна Grinning Как върви изборът ви на име? Ние нямаме консенсус или на мен не ми харесва, или на него..Търсим име с буквичката Р заради свекъра. Някой с нестандартни предложения? ММ не харесва кратки имена, иначе на мен ми харесва Рая. Той харесва Рафаела.

# 194
Цитат
Как върви изборът ви на име? Ние нямаме консенсус или на мен не ми харесва, или на него..Търсим име с буквичката Р заради свекъра. Някой с нестандартни предложения? ММ не харесва кратки имена, иначе на мен ми харесва Рая. Той харесва Рафаела.
И нашето име никак не върви. Close
Любимото ми женско име с Р е Ребека. Hug

Общи условия

Активация на акаунт