АВГУСТинки 2019 - тема 9

• 30 586
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
На мен с Р много ми допадат Радост и Ралица Heart

# 196
Мм отхвърли всички имена които харесвах, освен едно име, и не знам какво ще правим, никое не ме грабва ей така да си кажа : “Това ще е”.
И аз търся с Р, но за момче, засега се очертава Рафаел...
Иначе от женските ми харесват Румяна, Ралица, Радост.., но не знам как биха се изговаряли извън Бг.

# 197
Ние  имаме няколко варианта ,но и аз някак не мога да кажа Това ще е! ММ каза,че оставя на мен да реша името и се съгласява с всичко ,което никак не помага Grinning

# 198
  • Пловдив
Ние бяхме постигнали консенсус за мъжко име,но сега все още обсъждаме. Горе-долу имаме идея,която мнооого ми допада.
Имам питанка към вас - как се справяте с този хаос (за мен даже си е стрес) покрай организирането за Великден - на единият родата иска да сме там петък,другите роднини и те врещят ,правят се някакви планове и накрая аз се съобразявам с всички ,което не ми е по вкуса,ама изобщо.

# 199
  • София
Да се отчета и да се похваля - днес ми мина феталната морфология при Чавеева - ще си имаме малка госпожица, която досега се криеше и не бяхме сигурни за пола до момента. В 21 г.с + 1 ден девойката е 484 гр. и въпреки гестационния ми диабет нито върви по-голяма от нормалното, нито околоплодните ми води са повече от нормалното.
Sunshine, можеш ли да ми метнеш едно розово щъркелче в списъка на първа страница от темичката?

# 200
Лорена честита госпожица, 💖 Относно суматохата по Великден ние с ММ казахме че ние си оставяме вкъщи който иска от роднини да идват, ние няма да обикаля ту при едните ту при другите. Днес бях на преглед всичко е наред с бебка вече е около 515гр отговаря си точно на седмицата. Мърдаше шаваше, даже по едно време вдигна един пръст все едно ни се кара за нещо, много се смяхме с ММ. Приятна вечер от мен 😘💖

# 201
Ние вече имаме имена за момчетата, но ще ги запазя в тайна 💙💙 единственото, което мога да кажа е, че НЯМА ТАКАВА КОМБИНАЦИЯ. Или много се харесва или изобщо, но и изобщо да не се харесва пак е яко 😎

Днес бях на преглед. Пак си вървят със седмица по-големи. Всичко е наред. С караха ми се за килограмите, ама..

И един въпрос. Някой има ли мнение за Окръжна болница и раждането там?

# 202
  • София
И аз днес бях на преглед. Малкта е вече близо 800 грама, всичко върви добре.
Тези дни ще правя и обременяването с глюкоза само не съм решила дали преди или след почивните дни. В тази връзка да попитам тези, които са го правили или ще го дали спазват диета. Аз съм на такава без захар и бяло брашно и четох противоречиви мнения - че ако си на диета ще ти даде фалшив резултат и не трябвало поне няколко дни да я спазваш. От друга страна АГ каза да си я спазвам и преди изследването та съм малко раздвоена.

# 203
Лоренка, честити розови гащи ❤ Започваме да изравняваме отборите

Мама Леоне, браво на момчетата, вече нямам търпение да кажеш какви имена сте им избрали Simple Smile

Да ви кажа колебанието при нас е огромно и за всичко ... не мога да реша коя количка искам, а промоцията изтича. За име не стигаме до консенсус, вече дори спряхме да обсъждаме темата. Абе не е добре положението Simple Smile

# 204
Аз вчера месих козунаци., меся си на ръка..ама тази година направих само 1 доза..защото много се изморявам..ужас..Иначе всяка година меся откакто съм с мъжа ми..Днес донесох на колегите в офиса, понеже миналата година им правих и тази си попитаха и нищо не остана...По отношение на спането, аз нямам проблем, заспивам от раз..но напоследък взимаме някакви решения - сменяме къща, пазаруваме обзавеждане за къщата за не малко пари и само се будя със съмнения дали правим правилния избор..Вчера си купихме матрак например с 60% намаление и се събудих към 5 да мисля дали сме взели правилното решение, дали ще ми е удобен..нищо, че имаме 90 дни тест период, в който може да го върнем. Много съм станала колеблива и емоционално нестабилна Grinning Как върви изборът ви на име? Ние нямаме консенсус или на мен не ми харесва, или на него..Търсим име с буквичката Р заради свекъра. Някой с нестандартни предложения? ММ не харесва кратки имена, иначе на мен ми харесва Рая. Той харесва Рафаела.
Какъв матрак си взехте, че и аз мисля да взема за нас? За името сме се спрели на едно, то е кратко искам да не мъча  малката  с някакви дълги имена да пише 😂
Между другото аз харесах  Рафаела но на моя нещо не му допадна

# 205
Съмър, и ние до вчера бяхме в същата ситуация. Не обсъждахме изобщо имената, защото нямахме консенсус. А комбинациите ни за желани имена бяха супер различни. На единия бяха по-силни имена, по-български. А на другия - леки и по-скоро световни.
Но бъди спокойна. Ще си дойде името! Може и в деня на раждане да дойде. Не бързайте ❤️

Нека всички имаме предвид, че името е много важно. То ще е за цял живот. Нека се поставим на мястото на бъдещите си деца.

Някой започна ли да си сънува бебето/бебетата? Аз засега се сънувам само бременна.

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 23:46 от Mamma Leone

# 206
Съмър, и ние до вчера бяхме в същата ситуация. Не обсъждахме изобщо имената, защото нямахме консенсус. А комбинациите ни за желани имена бяха супер различни. На единия бяха по-силни имена, по-български. А на другия - леки и по-скоро световни.
Но бъди спокойна. Ще си дойде името! Може и в деня на раждане да дойде. Не бързайте ❤️

Нека всички имаме предвид, че името е много важно. То ще е за цял живот. Нека се поставим на мястото на бъдещите си деца.

Някой започна ли да си сънува бебето/бебетата? Аз засега се сънувам само бременна.
В началото се сънувах  много често че съм бременна, но от месец, два не съм то не че толкова много спя през нощта с това мое ставане 😕

# 207
  • Пловдив
И аз се сънувам само бременна, мм сънува бебката ама той си имаше сънища с наши бебовци и преди да го направим това Grinning
Mamma leone за окръжна в Плд ли става въпрос?
За обременяването дано не те объркам повече, но и аз знам, че е по добре да не е имало диета няколко дни преди самото изследване. Аз лично съм си правила веднъж и много тежко го понесох - толкова много захар сутрин Dizzy Face и ми е доста тегаво, че след няколко седмици и аз ще правя, но няма начин щом казва докторът ..слушам.

# 208
  • Ямбол
Мимичета, от известно време имам течение, което е придружено с течност с консистенция на вода, все едно съм се напишкала. Ако съм без ежедневна превръзка, бельото ми е мокро. Има ли някоя мама с подобен проблем?

# 209
Моя близка  прави такова обременямане, но док  беше казал  умерено да включи тесто и сладко в диетата няколко дни преди това защото иначе шока за организма бил много голям след стриктна диета да поемеш толкова много глюкоза.
Аз не знам дали ще правя, захарта  ми беше 4.6 миналата седмица и док нищо не каза за обременяване, но аз пак ще питам на следващият преглед, че ми е притеснено с моята фамилна история 🙄

Общи условия

Активация на акаунт