АВГУСТинки 2019 - тема 9

• 30 598
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Моя близка  прави такова обременямане, но док  беше казал  умерено да включи тесто и сладко в диетата няколко дни преди това защото иначе шока за организма бил много голям след стриктна диета да поемеш толкова много глюкоза.
Аз не знам дали ще правя, захарта  ми беше 4.6 миналата седмица и док нищо не каза за обременяване, но аз пак ще питам на следващият преглед, че ми е притеснено с моята фамилна история 🙄

Мен захарта последно ми беше 4,4 (аматова е при спазване на някаква диета), но имам други симптоми - повече околоплодни води, баща с диабет, хашимотото и тромбофилиите също ги изкара предпоставка. АГ-то е сигурна, че си го имам гестационния диабет Sad На втората фетална също ми написаха препоръка да изследвам тъй като и там се видяха многото околоплодни води Sad Според мен каквото и да покаже ще си ме държат на диета, но все пак не върви и да го пропусна изследването.

# 211
Аз също ще го правя обременяването.. само, че то трябва да е между 24-28ма седмица, аз в този период няма да успея, имам някои неща, които ще ме възпрепятстват и ще се наложи да го правя в 28+2 дали ще е проблем се чудя, че още не съм звъняла на ендото да го питам...
Иначе и кръвното следя, пия си и Допегит.. в момента и с антибиотик за Ешерихия се черпя... общо взето програмата е пълна... важното е,че малката госпожица е добре и въпреки кръвно и захар на мен, тя е точно в мерките си и расте нормално за сега.. Heart
Пожелавам ви приятен ден! Blush

# 212
Мимичета, от известно време имам течение, което е придружено с течност с консистенция на вода, все едно съм се напишкала. Ако съм без ежедневна превръзка, бельото ми е мокро. Има ли някоя мама с подобен проблем?
По добре се посъветвай с АГ, аз имам по засилено в.течение но не е воднисто. Вчера мойто АГ ми каза че е нормално да е по засилено. А скоро някой беше коментирал че ако е по воднисто може да е околоплодната вода, затова по добре се чуй с АГ за да си спокойна. 💖🌞

# 213
  • Пловдив
Аз съм.правила обременяване преди 4-5 години и направо настръхвам ,че може пак се наложи ,но пък го правим за доброто на бебоците.
Аз лично бебешки сънища нямам,сънувам само някакви фантасмагории .
Бялото течение е нормално да е засилено точно сега,дори да е с леко кисела миризма ,ама пък по-добре консултация с АГ .

# 214
Имена с Р - Рея е хубаво, за жалост Рада май няма да го използваме сега, но много си ми харесва и евентуално ако третото е момиче, ще е Рада. Радина, Радмила...

Относно сънищата - няколко пъти вече съм сънувала такива неща, но все, че бебето е едно. Даже тази нощ сънувах, че се мъча с кърменето, а бебето, макар и новородено, ми казва „Мамо, не харесвам мляко.” Grinning Но не отдавам голямо значение на тези сънища. Simple Smile

Оф, днес забравих да си извадя инжекциите от раницата на ММ и той отиде на работа, та вместо в 9 ще бия в 12:30... Предполагам не е проблем веднъж да се случи, ама точно колкото да се притесня...

# 215
Моя близка  прави такова обременямане, но док  беше казал  умерено да включи тесто и сладко в диетата няколко дни преди това защото иначе шока за организма бил много голям след стриктна диета да поемеш толкова много глюкоза.
Аз не знам дали ще правя, захарта  ми беше 4.6 миналата седмица и док нищо не каза за обременяване, но аз пак ще питам на следващият преглед, че ми е притеснено с моята фамилна история 🙄

Мен захарта последно ми беше 4,4 (аматова е при спазване на някаква диета), но имам други симптоми - повече околоплодни води, баща с диабет, хашимотото и тромбофилиите също ги изкара предпоставка. АГ-то е сигурна, че си го имам гестационния диабет Sad На втората фетална също ми написаха препоръка да изследвам тъй като и там се видяха многото околоплодни води Sad Според мен каквото и да покаже ще си ме държат на диета, но все пак не върви и да го пропусна изследването.
При мен никаква разлика с диета или без. Първият път пак беше  4.6 а тогава си хапвах всичко. Сега от месец и половина съм спряла сладко и хляб,ограничих ориз и картофи и захарта ми е със същата стойност 🤔

# 216
Здравейте момичета, нашата втора ФМ мина миналата седмица. С бебчето всичко е наред и най-после видяхме пола на 100% ще е госпожица. Съншайн, можеш да ми слагаш розов щъркел. Blush

# 217
El-Roi, много си смела, чак и трето да планирате Simple Smile)
Момиченцата започнаха да се показват, дали ще има изравняване на отборите? Simple Smile

# 218
  • Пловдив
И моята кз е 4 и нещо, но заради фамилната обремененост ще се наложи да правя Confused

# 219
Аз нямам фамилна обремененост, но ще правя тъй като преди година и половина правих обременяване и резултатите не бяха особено розови, от тогава следя и инсулин на гладно. Иначе кръвната ми захар винаги си е била в норма (около4) Знам, че е натоварващо за организма, но за собствено спокойствие ще го направя. Като цяло се съобразявам с храната, но все пак изследването си е изследване. Аз ще го правя след почивката за Великден, защото излизам в болнични и ще имам време.

Аз винаги съм сънувала, а сега просто сънищата ми са по-странни. Една сутрин сънувах, че съм извънземно Rocket Grinning

# 220
Мимичета, от известно време имам течение, което е придружено с течност с консистенция на вода, все едно съм се напишкала. Ако съм без ежедневна превръзка, бельото ми е мокро. Има ли някоя мама с подобен проблем?
И аз съм така, точно се чудех дали е притеснително..

# 221
٠•● Veggie ●•٠, имам същия проблем, не мога да кажа за името "Това ще е", аз си имам любимо женско име - Алия, ама мм не го харесва, защото му било лигаво. Иначе и аз търся такова, което да може да се произнася от чужденците. Пробвах ги с Рафаела, те го произнасят РафаИла или нещо от сорта.
Juls 30, ние живеем в чужбина и си взехме Swiss Sense марката, не знам дали я има в БГ. Но преди 3 години си купихме и в БГ на Нани и съм доста доволна. Освен това нещото, което ми хареса е, че ние си купихме най-скъпият им вариант около 1400-1500 лв, но не ми беше удобен и умирах от гръб, не свикнах след адаптационния период и техен консултант ми каза, че няма никакъв проблем да го сменим с матрак, който преценим и ни върнаха парите, защото си избрахме по-евтин матрак. Тогава не ми се даваха пари за Магнифлекс, но и те са много, много добри. Честно казано предишният ни матрак в БГ е на Дормео и все още го ползваме в гостната ни стая там и не е мръднал, а е на поне 7-8 години.

За сънища, сънувам всевъзможни глупости..Беба я сънувах в началото, още първият път като я сънувах беше момиченце.. Simple Smile

# 222
  • София
Здравейте, момичета!
Някоя от вас да има проблем с разширени вени ? Моите не са най-трагичния случай, но да кажем бих ги квалифицирала като средна степен. След малко отивам на ЖК и ще попитам, но исках и вие да споделите (ако има какво).
Аз съм затворена в офиса още един месец, но които не работят - излезте навън, прекрасно е ! Хубав ден на всички! Simple Smile

# 223
Здравейте,момичета!😃Да се отчета и аз.Вчера минахме ФМ.Малкият юнак е вече цели 600 грама.Засега всичко си му е наред.Беше си сложил ръцете и краката пред лицето.😀Че го побутаха доста за да го огледат.Сънища с бебо не съм сънувала,освен точно в деня,преди трансфера.Първо някой ни гледаше и сочеше в чакалнята на болницата,а после получих едно чувалче,от което ми се усмихваше бебе.❤️Това ще си остане най-прекрасния ми сън!Сега приритва от корема ми в съгласие.

# 224
  • София
Здравейте, момичета!
Някоя от вас да има проблем с разширени вени ? Моите не са най-трагичния случай, но да кажем бих ги квалифицирала като средна степен. След малко отивам на ЖК и ще попитам, но исках и вие да споделите (ако има какво).
Аз съм затворена в офиса още един месец, но които не работят - излезте навън, прекрасно е ! Хубав ден на всички! Simple Smile
Аз, доста съм зле, следи ме и ангиолог, аз съм на фраксипарин, нося и ластични чорапи, прави си хладък душ на краката вечер и ги вдигай да почиват. При раждането задължително с чорапи за разширени вени

Общи условия

Активация на акаунт