АВГУСТинки 2019 - тема 9

• 30 607
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте момичета, аз съм от Септемврийската тема, но ви следя с удоволствие.
Успех на всички Simple Smile

Съжалявам за невежеството, но исках да попитам какво означава "да се прави обременяване" и защо е важно за здравето на бебето? До сега не бях чувала за подобно нещо, но нека се образовам докато е време. Flushed Grin

# 226
Съжалявам за невежеството, но исках да попитам какво означава "да се прави обременяване" и защо е важно за здравето на бебето? До сега не бях чувала за подобно нещо, но нека се образовам докато е време. Flushed Grin
Дават ти да изпиеш една чаша с глюкоза (75 мл). Води се обременяване, защото организма поема много глюкоза за кратко време и трябва да се види как реагира и разгражда захарта. Важно е, защото с него се определя наличието или липсата на гестационен диабет.

# 227
  • София
Аз да се похваля, че днес отново се чувствам човек Simple Smile. Преборих гадния вирус, така че за утре съм планирала да меся първата порция козунак (аз правя един път за майка ми и един път за вкъщи). Тази година при всички случаи количеството ще е по-малко.
След празниците ще пускам изследвания - включително глюкоза и гликиран хемоглобин - и след консултация с ендокринолог ще се знае дали да правя обременяване. Днес пак КЗ сутринта беше 5.5, така че положението не е идеално. Съмнява ме, че самото обременяване ще промени драстично нещо в резултата, надявам се единствено да не решат, че в крайна сметка диетата не е достатъчна и трябва да пия метформин.

Бременна два пъти се сънувах и бяха много гадни кошмари, които хич не искам да си спомням.

# 228
Дават ти да изпиеш една чаша с глюкоза (75 мл). Води се обременяване, защото организма поема много глюкоза за кратко време и трябва да се види как реагира и разгражда захарта. Важно е, защото с него се определя наличието или липсата на гестационен диабет.

Благодаря за отговора! Simple Smile

# 229
Момичета, появи ми се странна пигментация около ареола на гърдите, кафеви петънце, които ми се струва, че се увеличават. Все си мислех, че е по-вероятно да се пигментирам, на места изложени на слънце. Отделно, гърдите ми последния месец взеха, че си върнаха първообраза, смалиха се и ни следа от болка и напрежение. Не че се оплаквам, но дали е нормално, не трябва ли именно сега да растат и да стават по-чувствителни?

# 230
Здравейте! Аз продължавам да не сънувам и да нямам никакви представи и очаквания. Спя като пън и дори като се събудя, съм забравила че съм бременна и в първите объркани секунди след събуждането се изумявам какво ми има на корема, че ми е такъв голям. Срам ме е, но си признавам.
Гърдите ми от време на време спират да са толкова чувствителни и болезнени, но са си едри и с много тъмни ареоли. И с прозиращи вени, което ми изглежда странно Simple Smile
Лекарството за хемоглобина дава много бърз резултат - пия го само от няколко дни и вече съм си върнала цвета на лицето и се чувствам по-свежа и енергична. Не бях обърнала внимание, докато вчера една колежка не ми каза, че изглеждам по-добре и предположи, че пия някакви витамини Simple Smile И понеже не пия витамини, се размислих и не виждам да е от друго освен от лекуването на намаления хемоглобин.
За Великден вазираме - само двамата с мъжа отиваме на спокойствие в едно село в Гърция на морския бряг - без софри, срещи с роднини и прочие. Почивка! И двамата имаме нужда. Аз на работа съм в зврършване на сложни проекти, предаване на задачи, обучения... Заради репродуктивните процедури ми се наложи да взимам много дни и не съм си взимала отпуск от повече от половин година. И допускам, че няма да мога да си взема такъв до излизането в майчинство през юли. Затова избирам великденско бягство!

# 231
добро утро момичета, тези от вас които правят тесто за козунак в хлебопекарна биха ли ми изпратили на лично рецептата. 😋 Искам също да питам някоя мама тук да е ползвала количка icandy или да я е гледала на изложение, защото в Бургас  не я предлагат?

# 232
Лекарството за хемоглобина дава много бърз резултат - пия го само от няколко дни и вече съм си върнала цвета на лицето и се чувствам по-свежа и енергична. Не бях обърнала внимание, докато вчера една колежка не ми каза, че изглеждам по-добре и предположи, че пия някакви витамини Simple Smile И понеже не пия витамини, се размислих и не виждам да е от друго освен от лекуването на намаления хемоглобин.
Еха, ти тотема ли пиеш за хемоглобин? Аз го пия вече почти 30 дни и май не забелязвам някаква промяна кой знае каква..

# 233
Аз така и така спрях Малтофера, а док иска да го пия,като компромис днес ще купя от тази билкова кръв да пробвам,дано действа.

# 234
Аз така и така спрях Малтофера, а док иска да го пия,като компромис днес ще купя от тази билкова кръв да пробвам,дано действа.
И аз си признавам, че я гледах, но много "небюджетен" вариант ми се стори.

# 235
Danito87, пия ФЕРО-ФОЛГАММА НЕО, това ми изписа моят доктор. Обаче си признавам, че съм ужасно педантична и се опитвам да следвам указанието в листовката: "Феро-Фолгамма Нео трябва да бъде прилагана 1 час преди или 2 часа след приемане на следните храни и напитки: чай, кафе, яйца, мляко и млечни продукти, черен хляб и зърнени храни, диетични фибри. В противен случаи тя няма да има очаквания ефект."
Фармацевтът в аптеката също ме предупреди, че трябва да внимавам с какви други продукти и лекарства комбинирам това лекарство, за да има ефект.

# 236
Аз също съм с разширени вени, по-точно 1, но голяма. Ходих на съдов хирург и ще си нося чорап цяло лято, по време и след раждането.

Момичета, я кажете, кога кръвното се счита за високо? По принцип съм с ниско, на последната ЖК след кафе беше 110, но преди няколко дни имах едно адско главоболие, кръвно 130, пулс 55... от тогава спрях кафето и сутрин ми е 110, вечер 120.

# 237
Danito87, пия ФЕРО-ФОЛГАММА НЕО, това ми изписа моят доктор. Обаче си признавам, че съм ужасно педантична и се опитвам да следвам указанието в листовката: "Феро-Фолгамма Нео трябва да бъде прилагана 1 час преди или 2 часа след приемане на следните храни и напитки: чай, кафе, яйца, мляко и млечни продукти, черен хляб и зърнени храни, диетични фибри. В противен случаи тя няма да има очаквания ефект."
Фармацевтът в аптеката също ме предупреди, че трябва да внимавам с какви други продукти и лекарства комбинирам това лекарство, за да има ефект.
И аз го спазвам това, дори и 2 часа от магнезия, понеже и това пия също спазвам.
Beloved Summer - по принцип за високо се брои над 130 горна граница и над 85 долна граница. Мен затова си ме пратиха за консултация с кадриолог.

# 238
  • Пловдив
Цял живот съм с ниско кръвно , и сега продължава да е така,та затова не съм спряла кафето. Моята АГ ми каза, а и в една книга на бг автор четох,че при бременност ако долната граница е над 90 ,вече се води застрашавящо. Пък горната 135 или 140 .

# 239
  • Варна
И аз цял живот си карам с ниско кръвно 90/60, сега при 120/80 ме боли глава и не ми е добре, изобщо не ми се мисли, ако се вдигне още.

Четейки колко много от вас пият най-разлини добавки, лекарства и следят кръвна захар, чак се притесних, че моя лекар не ми е предписал нищо допълнително.

Ние от рано след няколко обсъждания си избрахме име с "Б" за госпожицата и ми харесва все повече.

2 пъти сънувах малката, първия път много в началото, когато не знаехме пол, но беше пухкаво бебе с трапчинки и кафеви очи - от тогава си бях сигурна, че ще е госпожица и няма да вземе нищо от русата коса и светлите очи на баща си Grinning втория път беше след емоциите покрай първите движения, които усетих и пак същото пухкаво ухилено бебе Simple Smile

Нямам търпение!

Случайно, минавайки покрай млада двойка, видях как баща изкара нещо като малък куфар от багажника, който се разгъна в шаси и майката сложи един кош и стана количка - срам, не срам питах за марка - Кикка Боо. Това и си остана като обикаляхме по магазините да пробваме. Съчетанието цена, лекота и функционалност са идеални за нас.

Вие избрали ли сте вече колички?

Общи условия

Активация на акаунт