АВГУСТинки 2019 - тема 9

• 30 872
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Велинова,протекторите са препоръчителни,за да не ти се мокри сутиена/дрехата. Пък помпата не е задължителна -има мами,които ползват 1 път за цялото кърмене. Знам,че е важно и сама да си стимулираш гърдите след раждане,моя близка благодарение на това,че сама почна стимулацията вече 9-ти месец кърми. Но нека и по-запознати се включат.
Аз отново,за 3-та поредна вечер ,не можах да спя. Беба риташе,топло ми беше,студено ми беше,неудобно...ставах 1 пъти до тоалетна и още 2 да пия вода. Отделно пак почна да ми избива мъдрец. Сега съм крива и бих изпепелила някого с мисълта си.

# 496
Здравейте мамчета. От няколко дена съм в чуденка как ще се справя с бъдещето кърмене. Може ли да споделите нещо, което евентуално няма да ми кажат в болницата. Нужно ли е да си закупя протектори и за какво всъщност се използват. А помпа? Тя винаги ли се използва след като се нахрани бебето да се доизцеди или няма проблем гърдите да си останат така. Извинявам се ама въобще не ми е ясно...
Може да питаш в тази темичка - https://m.bg-mamma.com/?topic=1112168 . Предполагам че ще могат да отговорят на въпроса ти Hug

# 497
За мен има разлика между силиконови протектори ( за защита на разранени зърна или при малки/вдлъбнати зърна).

И т.н breast pads , които попиват млякото и не позволяват петна и зацапване на дрехите.

Иначе бяхме писали за помпите преди, удобно е ако майката иска да остави детето на бащата за малко и може да изцеди кърма в шише, удобно е за нощните хранения таткото да те отмени пак с шишето...при запушвания и мастити май цеденето с ръка помага. За мен е полезна машинка, но никой реално не знае дали / кога ще му потрябва. Бебето може да засуче идеално и да нямате никакви проблеми.
Ако може да вземеш назаем или някаква не много скъпа, ръчна примерно?

# 498
  • София
Това с кърменето е толкова индивидуално, че е много трудно човек да предвиди какво му трябва предварително. При предишното ми раждане бебето беше 11 дни в неонатология. През този период ползвах помпа, на ръка така и не успях да се изцедя. Протектори не ми трябваха изобщо. Подложки, за да не изтича кърма слагах от време на време - можех и без тях в интерес на истината, но и сега мисля да взема "за всеки случай". Мажех с някакво кремче предварително, както и след раждането от време на време - но пък кой знае какви разранявания нямах. Най-полезен ми беше съветът на една акушерка в болницата (тогава нямаше и кого да питам, бях сама в стая, без бебе, никой не се мяркаше при мен) - да си затопля гърдите много добре и да ги изцедя, за да не се запушват каналите. И след това на какъв интервал да се цедя, така че да запазя лактацията до момента, в който ми дадат бебето.

# 499
Със сина ми ме съм си подготвяла гърдите предварително. В болницата нищо не ми обясниха и честно казано се справях сама. Помпа ти трябва по няколко причини-1. ако искаш да го оставиш на някого за няколко часа, трябва да се цедиш. 2.докато ти се нормализира кърмата спрямо бебето също ще трябва да си помагаш с помпата,иначе става страшно. Може да получите мастит. Тогава много помага горещата вода,(душ или мокра кърпа с гореща вода). За силиконовите протектори не бързай,бебето може да си започне само. Ако ти раздразни зърната,или са ти малки ще си вземеш.
За да ти се регулира кърмата спрямо бебето,не се цеди след кърмене. За няколко дни кърмата ще се регулира спрямо нуждите на бебето.

# 500
Здравейте! Аз продължавам да не сънувам и да нямам никакви представи и очаквания. Спя като пън и дори като се събудя, съм забравила че съм бременна и в първите объркани секунди след събуждането се изумявам какво ми има на корема, че ми е такъв голям. Срам ме е, но си признавам.
Гърдите ми от време на време спират да са толкова чувствителни и болезнени, но са си едри и с много тъмни ареоли. И с прозиращи вени, което ми изглежда странно Simple Smile
Лекарството за хемоглобина дава много бърз резултат - пия го само от няколко дни и вече съм си върнала цвета на лицето и се чувствам по-свежа и енергична. Не бях обърнала внимание, докато вчера една колежка не ми каза, че изглеждам по-добре и предположи, че пия някакви витамини Simple Smile И понеже не пия витамини, се размислих и не виждам да е от друго освен от лекуването на намаления хемоглобин.
Frekoko, какво лекарство взимаш за хемоглобин? Моят също доста намаля от началото на бременността и сега е 11, но предния път лекарката не искаше все още да ми изписва желязо, защото предизвиквало запек.
Иначе и при мен гърдите са сега като че ли по-малко чувствителни от началото, и с доста прозиращи вени, точно както описваш и ти.

# 501
Привет момичета ,
Минах на ЖК ,много съм доволна ,защото водите са намалели и захарта също е добре,все пак за мое успокоение
направих и консултация с ендокринолог и според нея също няма нищо притеснително.
Девойката е пораснала вече е почти 700 грама,настанила се е  с глава точно под ребрата и навеждането ми е доста дискомфортно,седенето на стола в офиса също вече започва да ми пречи и се чудя дали да не си взема болничен.
Вие работите ли още ?

Аз също съм от печелившите в играта ,да не повярва човек с моя късмет 😀

Моите гърди също не са толкова чувствителни ,както в началото,но точно както вашите с прозиращи вени .

# 502
  • Бургас
Здравейте момичета:)
Случвало ли ви се е в 26г.с да имате леко придърпване и леки болки тип менструални.... Взимам но-шпа и съм при док. на 16,но съм и леко притеснена макар че бебка си е активна ...
Sad

# 503
Здравей! От днес съм в 27 гс. Мен от известно време често ме придърпва, имам бодежи от време на време ниско долу, опъва ми и ми тежи... Имам изписан Диаспорал при нужда и нош па. Мисля, че е от напрежението в матката, за сега лежането, като се случи пооправя нещата ☺️

# 504
  • Пловдив
Аз съм с такива опъвания,особено като вървя повече пеш... магнезий и почивки ми помагат. Но ако боли твърде много,по-добре иди по-рано на преглед ,за твое успокоение.

# 505
Привет, взимам Феро-Фолгамма Нео 2 пъти по 1 на ден. Запек не е настъпил, може би защото магнезият компенсира Simple Smile А и гледам там да ям плодове, зеленчуци, сини сливи Simple Smile Сутрин продължавам да пия по едно кафе с мляко, защото кръвното ми е много ниско и въобще не мога да отлепя иначе.
Здравейте! Аз продължавам да не сънувам и да нямам никакви представи и очаквания. Спя като пън и дори като се събудя, съм забравила че съм бременна и в първите объркани секунди след събуждането се изумявам какво ми има на корема, че ми е такъв голям. Срам ме е, но си признавам.
Гърдите ми от време на време спират да са толкова чувствителни и болезнени, но са си едри и с много тъмни ареоли. И с прозиращи вени, което ми изглежда странно Simple Smile
Лекарството за хемоглобина дава много бърз резултат - пия го само от няколко дни и вече съм си върнала цвета на лицето и се чувствам по-свежа и енергична. Не бях обърнала внимание, докато вчера една колежка не ми каза, че изглеждам по-добре и предположи, че пия някакви витамини Simple Smile И понеже не пия витамини, се размислих и не виждам да е от друго освен от лекуването на намаления хемоглобин.
Frekoko, какво лекарство взимаш за хемоглобин? Моят също доста намаля от началото на бременността и сега е 11, но предния път лекарката не искаше все още да ми изписва желязо, защото предизвиквало запек.
Иначе и при мен гърдите са сега като че ли по-малко чувствителни от началото, и с доста прозиращи вени, точно както описваш и ти.

# 506
Здравейте момичета:)
Случвало ли ви се е в 26г.с да имате леко придърпване и леки болки тип менструални.... Взимам но-шпа и съм при док. на 16,но съм и леко притеснена макар че бебка си е активна ...
Sad
Здравей,аз съм от юлските мами но следя  и вашата тема.
Аз имам болки тип менструални  съпроводени с болки в кръста ,  оказа се че  при мен са  контракций.
Като отидеш на преглед помоли да ти премерят шийката и да проверят за разкритие .
Стискам палци всичко да е наред 😊

# 507
Придърпване нямам, но понякога за секунди ме заболява ниско долу като при менструация ,не отива обаче към кръста и нямам идея контракци ли са или друго🙄
Някой получи ли си вече наградата от играта? Получих смс да си взема пратката ,но ще отида чак понеделник и сега ме гризе любопитството какво е 😀

# 508
  • София
Някой получи ли си вече наградата от играта? Получих смс да си взема пратката ,но ще отида чак понеделник и сега ме гризе любопитството какво е 😀
Бебешки крем Nivea

# 509
Благодаря Hug

Общи условия

Активация на акаунт