АВГУСТинки 2019 - тема 9

• 30 856
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
После ще споделиш ли моля те какви са ти впечатленията от условията след ремонта. А той, рвмонта приключил ли е вече или продължава, дали знаеш?
El-Roi, да. Ти сама избираш на кой етаж да раждаш, като и на двата етажа се доплаща за подобрени битови условия, самостоятелна стая и избор на екип (ако искаш). Мисля, че ако не доплащаш за стая си на 5ет в обща стая с още 1 или 2 момичета. Аз смятам да отида на ден на отворените врати следващия месец, за да видя условията на 6 и 7 ет, след ремонта. Въпреки, че при нормалното раждане го има момента, при който отивайки да раждаш няма да има свободна самостоятелна стая, се надявам сега като ремонтираха и 6 ет, това да не ми се случи.

# 571
  • Пловдив
Като цяло съм с редовен стомах ,но точно  около 13та седмица имах 3-4 дни без изхождане и бях полудяла. Тогава ударната доза магнезий ми помогна,но сега просто гледам задължително да консумирам плодове и почти нямам проблеми. Като цяло може да дадеш 1 шанс на сироп от сини сливи ,който спасява положението.

# 572
  • Варна
Kremy, не знам дали е приключил ремонта, в края на месеца смятам да посетя доктора, който ми прави инвитрото на 7ет и мога да го поразпитам. Трябва да проверя кога се провеждаха дните на отворени врати в АГ и мисля към края на юни да ги посетя. След това задължително ще кажа как е било. Ако някое от момичетата планира да отиде преди това, ще ми е интересно да прочета и други впечатления.

# 573
При мен за редовен стомах действат зелените супи и ябълка вечер,преди лягане.Но най-безотказно действа притеснението,не могат да ме изкарат от wc -то.😣Сигурно на това му казват "нервен стомах".

# 574
На мен цялата народна медицина не ми действа и затова ми изписаха дуфалак-а. Иначе една от аг-тата беше на мнение, че пробиотик също е вариант, но следящия ми реши това. За 45 дневния, термина не влиза в броя дни.

# 575
Момичета, кажете ми нещо за разхлабване, но да действа наистина. Имам вече и вътрешни хемороиди, ходеното до вц е ад, ходи ми се отивам и нищо, запечена съм яко а даже не знам защо. През няколко дена все съм така, страх ме е с това напъване да не направя нещо. Пия пробиотик, не знам някаква диета ли да направя....
Сини сливи сушени, активия и много вода в момента за друго не се сещам

# 576
  • Варна
И аз имах проблем с корема в началото, пробвах няколко варианта и накрая една бабина рецепта ме оправи, малко преди да се пукна:
4 сушени сини сливи се накисват от вечерта в топла вода, на сутринта ги изяждаш и изпиваш водата. Не е най-якото нещо, но е приемливо.

Някоя знае ли кога са отворените врати на Окръжна?
За 45 дни има калкулатори онлайн - https://www.kik-info.com/kalkulatori/maichinstvo.php , предполагам че са точни само иска термина и изчислява всичко.

Имам въпрос - последните 2 дни, девойката изобщо не харесва някакъв орган - 4 пръста над пъпа и около педя с дясно (май е черен дроб) ... докарва ме до сълзи Grinning иначе много се радвам, че я усещам редовно, но тези дни е болезнена любов. Някой друг с такива болезнени ритници?

# 577
Момичета, вие започнахте ли вече с покупките? Simple Smile
Аз първоначално мислех да оставя всичко за 8 месец, но преди около 3 седмици се наложи да лежа в болницата за 4 дни, заради болки в корема, после ми трябваше още около седмица в къщи докато се възстановя напълно, та сега ме е обзела някаква мания за пазаруване. Не ми се иска да оставям нещата за последният месец, когато сигурно ще се чувствам доста натежала.
Миналият уикенд ходихме до София и си взехме от икеа кошарка и скрин за преобличане, както и всички необходими текстилни принадлежности (чаршафчета, хавлийки, одеялца и тн.), гардеробчетата нещо не ни допаднаха, сякаш нямаше и голям избор, та сега остана да вземем гардеробче или скрин за дрешките. Относно количката сме се спрели на Муци и чакаме само да излезе промоция.
Сега съм в голяма чуденка, от кой размер да започна да купувам дрешки. Не ми се иска на всеки 1-2 седмици да сменям размер, та си мислех да започна от 56, но вече си поръчах и някои неща 62. Вие как мислите? Бебчето ще се роди в средата на август и летни дрешки ще ми трябват само максимум 1 месец, та си мислех от тях основно да купувам 56 размер.

# 578
И аз имах проблем с корема в началото, пробвах няколко варианта и накрая една бабина рецепта ме оправи, малко преди да се пукна:
4 сушени сини сливи се накисват от вечерта в топла вода, на сутринта ги изяждаш и изпиваш водата. Не е най-якото нещо, но е приемливо.

За 45 дни има калкулатори онлайн - https://www.kik-info.com/kalkulatori/maichinstvo.php , предполагам че са точни само иска термина и изчислява всичко.

Имам въпрос - последните 2 дни, девойката изобщо не харесва някакъв орган - 4 пръста над пъпа и около педя с дясно (май е черен дроб) ... докарва ме до сълзи Grinning иначе много се радвам, че я усещам редовно, но тези дни е болезнена любов. Някой друг с такива болезнени ритници?
И при мен има някой по-болезнени, но в дясно и някъде по надолу, ММ ми вика какво пък толкова те боли 😄

# 579
И аз от около седмица имам страшни болки там - отначало усещах там главичката на бебето, натискаше и само тогава ме наболяваше, сега ме боли почти постоянно. Консултирах се със специалист и се оказа жлъчката... Хормоните влияели... Абе, каза да си търпя до раждането и диета...

# 580
И аз вече започвам да мисля за покупки, но не знам от къде да започна 😁 още не сме събрали сумата за големите покупки, така че те отпадат. Остават малките и пак не знам от къде да започна. Всичко ми се струва много сложно - колко шишета да взема, като не знам дали ще кърмя ? 😁 какви дрешки, по колко бройки и какъв размер ?😁 колко термометъра - за вода,въздух и температура на бебето 😁 лудница

# 581
Момичета, вие започнахте ли вече с покупките? Simple Smile
Аз първоначално мислех да оставя всичко за 8 месец, но преди около 3 седмици се наложи да лежа в болницата за 4 дни, заради болки в корема, после ми трябваше още около седмица в къщи докато се възстановя напълно, та сега ме е обзела някаква мания за пазаруване. Не ми се иска да оставям нещата за последният месец, когато сигурно ще се чувствам доста натежала.
Миналият уикенд ходихме до София и си взехме от икеа кошарка и скрин за преобличане, както и всички необходими текстилни принадлежности (чаршафчета, хавлийки, одеялца и тн.), гардеробчетата нещо не ни допаднаха, сякаш нямаше и голям избор, та сега остана да вземем гардеробче или скрин за дрешките. Относно количката сме се спрели на Муци и чакаме само да излезе промоция.
Сега съм в голяма чуденка, от кой размер да започна да купувам дрешки. Не ми се иска на всеки 1-2 седмици да сменям размер, та си мислех да започна от 56, но вече си поръчах и някои неща 62. Вие как мислите? Бебчето ще се роди в средата на август и летни дрешки ще ми трябват само максимум 1 месец, та си мислех от тях основно да купувам 56 размер.
   всичко си взех, сега ми остава да наглася и моята чанта за родилното, че както каза една приятелка никой не е застрахован че ще издържи до края.

# 582
  • София
Elisejna,  май наистина е лудница Simple Smile

Megisch, аз дори не знам какви са размерите на бебешките дрехи, ще трябва явно да започна да се интересувам много повече.
Нека другите мами споделят опит или планове Simple Smile

# 583
Взела съм по 7 бодита с дълъг и 7 бодита с къс ръкав, 4 ромпъра размер от 0-3 месеца хавлиика памперси, кошарка, количка шишета и стилизатор, две оделца тънки,ножичка, пила,аспиратор. Прах си взех от един сайт бебешки Fairly мисля като се оправи времето да почна лека полека да пера и май това е, остава ми мисля само вана и козметика но чета коментари от други мами и събирам информация
😃

Последна редакция: вт, 14 май 2019, 17:59 от Juls 30

# 584
Ако ползвате pregnancy + в раздел More -Shopping има списък с нужните неща по категории ( къпане, хранене и т.н). Помага , да не се пропусне нещо важно. Иначе, аз с дрехите съм готова, остават дребните неща ( памук, памперси, мокри кърпи, лекарства за колики, козметика) както и количката и люлката.

Общи условия

Активация на акаунт