АВГУСТинки 2019 - тема 9

• 30 857
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, по темата с болничните, излязох още в началото на бременноста .. толкова ми беше зле , че едвам стигах до банята, да не говорим за работа. Като се замисля обаче и да не се чувствах така, пак щях да изляза болничен.  При мен ще се получи така, че след края на последния ми 30 дневен болничен ще има дупка от 3-4 дни и след това ще могат да ми издадат 45 дневния, дали някоя знае как се процедира? Ще ми пуснат за тези дни още един или нещо друго се случва?
Ако имаш още дни на болничен, т.е не си изхабила всичките 180дни би трябвало да ти пуснат още един за тези дни. Също могат да добавят тези дни към 30 дневния болничен. При мен така беше написала лекарката 30дни + 5 и отдолу си пише 35дневен. Разбира се, може да си пуснеш и отпуска, все пак са няколко дни. Hug

# 556
Здравейте!Искам да попитам раждалите секцио във  Велико Търново !От кого сте доволни ?Какво искат в родилното и цената?Благодаря !
Откъде сте? Аз ще раждам там и сигурно ще бъда секцио.

# 557
Момичета, кажете ми нещо за разхлабване, но да действа наистина. Имам вече и вътрешни хемороиди, ходеното до вц е ад, ходи ми се отивам и нищо, запечена съм яко а даже не знам защо. През няколко дена все съм така, страх ме е с това напъване да не направя нещо. Пия пробиотик, не знам някаква диета ли да направя....

# 558
На мен ми помага прясно мляко сутрин на гладно за ходенето до тоалетната.

# 559
  • София
Момичета, кажете ми нещо за разхлабване, но да действа наистина. Имам вече и вътрешни хемороиди, ходеното до вц е ад, ходи ми се отивам и нищо, запечена съм яко а даже не знам защо. През няколко дена все съм така, страх ме е с това напъване да не направя нещо. Пия пробиотик, не знам някаква диета ли да направя....
От началото на бременността и при мен е тегаво положението. Ако пиеш добавки с желязо може и те да допринасят. За специална диета не знам, но опитай да наблегнеш повече на кивита, ябълки, мнооого вода, сушени сини сливи, чаша топла вода сутрин на гладно, кисело мляко, овесени ядки, чай с мед. Движението също помага. Избягвай сухи храни и хапвай повече супи и манджи. Аз за сега успявам да овладея нещата така, но има и по-кофти периоди.
Ако положението стане наистина нетърпимо най-добре се консултирай с АГ за нещо разхлабващо, което да е подходящо за бременни, но не пий нищо на своя глава. Моята ми беше казвала за някакви капки, но само в краен случай, обаче не съм ги ползвала и така и не ги запомних.
Имаше едно сиропче Фрутилакс, което е хранителна добавка със смокини, сливи и такива неща. Не знам дали ще помогне, но може да пробваш.
Успокоиха ме, че както и с много други неразположения, след раждането всичко се нормализирало. Grinning

# 560
Juls 30 , да, АГ-то ми го изписа като й казах че получавам схващания.

# 561
На Био щандовете има сок от сини сливи, на мен ми действаше безотказно.

# 562
На мен ми изписа дуфалак всеки ден и ако запек продължава повече от 3 дни и глицеринови свещички. Пия го от 24 седмица и съм доволна.

# 563
От чайове, плодове, млека и тн само и единствено крушите ми помогнаха. Хапвам си 2 круши на ден и резултатът е налице. В крайни случаи съм пила дуфалак, но не съм се консултирала с АГ за него, затова не съм правила продължително лечение. Взех си 5 сашета и при нужда пих.

# 564
За профилактика срещу запека на мен най-много ми помагат сушени сини сливи, кайсии или смокини. Съответно много зеленчуци, плодове, минимум готови пакетирани храни - повече истинско готвено, мюсли... Най-много се бях запекла в началото на бременността в периода след трансфера - точно по Коледа 6 дни  нищо не излезе от мен и имах чувството, че ще умра. Тогава само сините сливи ми помогнаха. Но и това е много индивидуално, така че ако хранителният режим не помогне - задължителна консултация с АГ за позволени допълнителна помощ.

# 565
Аз до сега по време на бременността не съм имала запек, но преди ми помагаше всякакъв плод на гладно - банани, киви, сливи, круши... Слабо кафенце също действа ако не си кафеджийка по принцип. Успех!
А за хемороидите не ми се мисли - миналата или по-миналата година имах един вътрешен, не болеше, но беше неприятно и се чудя дали сега пак няма да се появи, но надявам се да ме пропусне.
Само да вметна - тия дни бебетата са толкова активни почти през целия ден! Такава радост ми е! Simple Smile Тази сутрин ме събудиха сладурите, с такава усмивка станах! Simple Smile

# 566
100% имаш отпуска за ползване, която се е натрупала по време на болничния.
Здравейте, по темата с болничните, излязох още в началото на бременноста .. толкова ми беше зле , че едвам стигах до банята, да не говорим за работа. Като се замисля обаче и да не се чувствах така, пак щях да изляза болничен.  При мен ще се получи така, че след края на последния ми 30 дневен болничен ще има дупка от 3-4 дни и след това ще могат да ми издадат 45 дневния, дали някоя знае как се процедира? Ще ми пуснат за тези дни още един или нещо друго се случва?

# 567
  • София
За момента преборвам нередовния стомах с кивита и круши, овесени ядки с пектин и кисело мляко на закуска. Иначе помага чаша топла вода на гладно или лъжица зехтин - това второто винаги ми се е струвало много гадно, но пък има ефект. За съжаление запекът си е неизменна част от бременността.

Аз още ходя на работа, но при нас е позволена работата от вкъщи от време на време, пускам си и понякога по ден отпуска, на 2-3 пъти ползвах и болничен от личния лекар за по няколко дни. Общо взето 1-2 дни седмично съм си у дома. В последно време ми е проблем седенето обаче. Дали от позата на бебето, което още си е разположено и рита някъде долу, дали от моята поза, но получавам едни гадни болки ниско в корема. Не са контракции, няма пристягане, ама е много неприятно. Така че от юни мисля да си взема болничен, който после да слея с 45-дневния.

Във връзка с болничните - знаете ли като се изчислява 45-дневния, самата дата на термина брои ли се в него? Като ми го издават, ще ми го сметнат, но ми се иска и аз да си направя някои "разчети" предварително.

# 568
При мен винаги положението с изхождането е било сложно, сега през бременността е същото (поне не е по-лошо, засега) Ако си опитала като мен всички възможни варианти от сорта на плодове, млека, овесени ядки, топли води, сини сливи и т.н и т.н, които на нормалните хора помагат, но не и на мен, попитай АГ-си за клизмичките Мелилакс, мисля, че са на медна основа и са напълно безопасни за нас.

# 569
Преди ми действаха познатите неща обаче от скоро нищо. Май ще и звъня да видя дали мога да пия тоя дуфалак или клизма някаква да изпише.

Общи условия

Активация на акаунт