АВГУСТинки 2019 - тема 9

• 30 860
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
И аз си пускам и следя и вит. Д и В12 - за да не изпадам в тежки дефицити.
Днес попитах АГ-то ми относно въпроса ми с ацикловира и каза, че няма проблем с кремчето само тъй като е локално

# 541
  • Варна
И аз още ходя на работа, но на мен си ми харесва и ще остана до края (10 юли). Ако много ми тежи или отичам, може да си пусна малко по-рано болничен.
Относно раждането, аз имам 2 лекари (единия, който ми прави инвитрото и следящата ме по ЗК АГ), но нито единия няма да ме изражда. Лекарят, който ми прави инвитрото прави само секцио и само при необходимост, а аз такава нямам (нито пък желание), а следящата ме по ЗК, не изражда. Решила съм да раждам в АГ Варна на 6 или 7 ет., но започнах да си мисля, че няма да избирам екип, а като стане времето ще отида при лекаря на смяна и ще си доплатя за самостоятелна стая на някой от двата етажа и за епидурална упойка (ако хвана момента). Как ви се струва плана ми ? Особено на раждалите мами. Не ми е за парите, още 500-600лв в такъв момент хич няма да ги мисля, но в АГ лош лекар няма, всеки ще даде максимума от себе си, за да протече раждането нормално. Още повече, ако всичко е ок, раждането ще го води акушерка (с радост бих платила на нея, но такава опция май няма). Което е най-важното хииич не ми се ходи при трети лекар, аз трудно гласувам доверие, трябва ми време, за да свикна с човека, така че ако избера още един лекар, така или иначе ще го чувствам чужд. Точно поради тази причина за малко да пусна сълза като разбрах, че лекарят, на когото имам пъълно доверие, успял да сбъдне мечтата ни за дете, няма да ме изражда. Извинете, че се отплеснах в толкова дълъг пост, но само това ми е в главата последните дни Hug

# 542
Аз имам колебания дали при следящият ме да раждам или в другата частна  болница в града. Моя док не се ангажира за нормално раждане, а на мен ми се иска ако може да е нормално,затова евентуално ще е в другата болница. Като наближи момента,ако каже че ще съм за секцио ще съм си при него ,но иначе не ми се иска при някой друг непознат

# 543
  • София
Аз още ходя на работа, не съм взимала болнични до сега. Бях се настроила да си работя до 45 дневния, но напоследък започва да ми тежи, уморявам се и съм много изнервена, та май няма да изкарам до тогава. Работя в офис и всичко е много динамично, което до сега не ми пречеше, но вече нямам достатъчно енергия.
Б12 и Д3 изследвах по мое желание - и двете са под нормата, особено Д е много зле. Чакам да отида на ЖК да видя какво ще каже лекарката, но и да не ми препоръча нищо пак ще си взема добавки.
За раждането повече клоня към частна болница. Няма да е при следящата ме АГ обаче.

# 544
Тъкмо се връщам от ЖК и аз. Беба е 1,2кг и продължава да върви напред. Изписа ми желязо с фолиева киселина, че хемоглобина ми бил нисък и магнезиево олио за мазане при спазмите в прастците.
Някой ли ти е предписал  магнезиевото олио за мазане, че и мен ме боли прасеца

# 545
Оф, с тия витамини като ви чета се чудя какво да правя. АГ до сега не е споменавала нищичко за тях, доста лежерно го раздава. Аз щях да питам в петък, но забравих. Хем съм решила да не се втелясвам и да не го мисля много, все пак пия комплексните витамини, ама като ви чета започвам да се съмнявам в решението си. Sad Много ли е лошо ако имам дефицит на някой от витамините и не пия нищо?
За раждането - в края на месеца ще се чуя с АГ, който съм избрала в АГ Варна (Г. Георгиев), за да си запиша първия час при него. Ще го попитам и как точно стоят нещата за секцио и нормално, дали въобще ще обсъждаме вариант за нормално раждане и това за етажите никак не ми е ясно - аз ли си го избирам или ...?

# 546
  • Варна
El-Roi, да. Ти сама избираш на кой етаж да раждаш, като и на двата етажа се доплаща за подобрени битови условия, самостоятелна стая и избор на екип (ако искаш). Мисля, че ако не доплащаш за стая си на 5ет в обща стая с още 1 или 2 момичета. Аз смятам да отида на ден на отворените врати следващия месец, за да видя условията на 6 и 7 ет, след ремонта. Въпреки, че при нормалното раждане го има момента, при който отивайки да раждаш няма да има свободна самостоятелна стая, се надявам сега като ремонтираха и 6 ет, това да не ми се случи.

# 547
Аз си изследвах Б12 и ми е в норма..По отношение на работата ще работя до края..Даже един ден болничен не съм си взимала до сега, дори когато повръщах по 8-10 пъти на ден..В Холандия майчинството е 16 седмици, като преди да родиш си избираш дали да вземеш 4 или 6 седмици..така че нямам много избор...Аз си избрах 4 седмици, за да имам повече време след това..Хубаво е, че работата ми позволява да работя от време на време от вкъщи..
Аз започнах да имам доста силни болки в ходилата и най-вече петите като постоя права повече време..Не съм качила много само 2 кг, но съм си доста мъничка и май започва да ми тежи..Някой друг с такива болежки? Simple Smile

# 548
Аз си изследвах Б12 и ми е в норма..По отношение на работата ще работя до края..Даже един ден болничен не съм си взимала до сега, дори когато повръщах по 8-10 пъти на ден..В Холандия майчинството е 16 седмици, като преди да родиш си избираш дали да вземеш 4 или 6 седмици..така че нямам много избор...Аз си избрах 4 седмици, за да имам повече време след това..Хубаво е, че работата ми позволява да работя от време на време от вкъщи..
Аз започнах да имам доста силни болки в ходилата и най-вече петите като постоя права повече време..Не съм качила много само 2 кг, но съм си доста мъничка и май започва да ми тежи..Някой друг с такива болежки? Simple Smile
Аз съм така, почват да ме болят и ме се надуват и аз съм ниска и доста пълна ноо като бях по слаба пак имах проблем с краката а и съм дюстабан

# 549
  • София
Здравейте, момичета! Аз продължавам да ходя на работа, но вече заявих на ръководството, че спирам да работя от 1 юни. Говорих и с ЖК - тя ще ми пусне болничен за малкото дни, които ми остават преди официалните 45 дни. Реално като се замисля, живот и здраве като стане средата на юли, бебчо може всеки момент да ме изненада, защото съм с термин 7 август. До тогава трябва да съм изчистила апартамента, събрала всичко, което приятелките имат желание да дадат и да съм готова с останалите покупки.... както и да съм посетила най-желаните лекции, йога практики, разходки в парка и сън Simple Smile Simple Smile А и опашката и дупето толкова ме болят - едвам седя на стола. Така че нямам търпение да спра да работя Simple Smile

# 550
Мамите от Варна - някой насочил ли се е за раждане в Окръжна? Ходили ли сте на Ден на отворените врати, ако не мислите ли да ходите?
Аз мисля в Окръжна не съм ходила в Ден за отворени врати май ще трябва да се поразходим и до там

# 551
Аз този път реших, че ще е Окръжна. Много лоши спомени имам от АГ с първото дете.
[/quote]
А при кого ражда? Аз държа на АГ главно заради неонатологията.
[/quote] Аз бях по спешност, отлепи ми се плацентата. Около 4 ч през нощта бях в АГ. Докато ме подготвят за секцио смените се смениха. После лекаря (няма да спомена кой) първа смяна имаше планово секцио (избор на екип), та направи първо него и после моето. Като цяло секциото е добре направено, не се оплаквам от лекаря, просто който си е платил е с предимство. Бебето беше стояло повечко в корема и го слижиха на кислородни палатка. Уж всичко беше ок вече, когато ми казаха, че има инфекция, аз съм го заразила, вътреутробна, но пък се установи, че е болничен щам (вътреболнична инфекция, често се случва в АГ) и много други неща, които ме карат да не се връщам там. Общо взето в АГ не си ли платиш, не е ясно каво те очаква.

# 552
Здравейте!Искам да попитам раждалите секцио във  Велико Търново !От кого сте доволни ?Какво искат в родилното и цената?Благодаря !

# 553
Аз мислех да работя до края на юни. По принцип последната седмица на юни ми е вече в 45 дневния болничен. Ама едно, че ме подразниха там, друго и по-важно е, че много се уморявам, трудно ми е да седя и не знам за какво са геройствата, май май ще си изляза както си е по учебник. Вземам си отпуски по няколко дни на месец и почти съм си взела цялата отпуска, а имам планирани още Grinning та още 4-5 седмици и то не последователни ми остават.

# 554
Здравейте, по темата с болничните, излязох още в началото на бременноста .. толкова ми беше зле , че едвам стигах до банята, да не говорим за работа. Като се замисля обаче и да не се чувствах така, пак щях да изляза болничен.  При мен ще се получи така, че след края на последния ми 30 дневен болничен ще има дупка от 3-4 дни и след това ще могат да ми издадат 45 дневния, дали някоя знае как се процедира? Ще ми пуснат за тези дни още един или нещо друго се случва?

Общи условия

Активация на акаунт